• WIJ

  Harmen Scholtalbers raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan wielrennen. Joop Zoetemelk won de Tour de France en dat leek hem ook wel wat. Op zijn 14e reed hij de Elfstedentocht op de fiets en niet lang daarna belandde zijn fiets onder een dikke laag stof.

  Zadelleed en te hard fietsen

  Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Harmen kocht 8 jaar geleden toch weer een fiets. En begon weer lekker fanatiek te trappen. Hij merkte echter al snel dat fout na fout zich opstapelde: verkeerde maat fiets, zadelleed, veel te hard fietsen en bijna overtraind raken.

  Dat veranderde toen hij tijdens een trainingskamp op Lanzarote Henk Lubberding ontmoette. Harmen nam hierna een trainer in de armen, verslond boeken over wielrennen en volgde diverse clinics en cursussen. En kreeg steeds meer kilometers in de benen. De beroemde cols in Frankrijk en Italië kennen voor hem inmiddels geen geheimen meer.

  Met plezier wielrennen

  Gedreven als Harmen is, wilde hij meer. Zijn ,,honger” was niet te stillen. Dus ging hij terug de schoolbanken in en rondde diverse trainersopleidingen bij de NFTU. Met al die kennis en ervaring werd hij steeds vaker een vraagbaak voor beginnende fietsers. ,,Fietsen kun je nu eenmaal niet uit een boekje leren. Een beetje hulp is wel zo fijn.”

  Die hulp biedt hij met de Wielrenschool, zodat jij op een gezonde manier en met plezier leert wielrennen. Dus veilig en met respect voor je omgeving lekker buiten sporten. Genieten van wat je onderweg tegenkomt, tijd hebben om een langzamere fietser rustig te groeten en als het kan lekker door rijden.

  ,,Lekker de wind door je helm voelen. Ik wens je alvast veel plezier met fietsen”

  Harmen Scholtalbers