Droomreis door la douce France

Ga je mee genieten in frankrijk?

Een supermooie rondreis begin september 2024

Bel Reisbegeleider Harmen: 06-123 02 725

Deze reis gaat sowieso door!

LA DOUCE FRANCE...

Begin September een week fietsen door een van de mooiste streken van Frankrijk: de Drôme. Als de temperatuur nog heerlijk is, maar niet meer zo heet. 
Op zaterdag inchecken en ‘s avonds al aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. 
Na een lekker ontbijt start op zondag de eerste etappe. Je hoeft alleen maar te fietsen: je bagage mag mee in de volgbus. Onderweg stoppen we vast en zeker bij zo’n frans bakkertje. Die taartjes zijn niet te versmaden!

Fietsen Met begeleiding

De bus rijdt dezelfde route, en is dus beschikbaar in het geval van calamiteiten. 

Maar er is ook altijd een begeleider mee op de fiets. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken, en kunt gewoon genieten van de prachtige tocht.  De route is zorgvuldig uitgezet en is beschikbaar als *.gpx bestand voor in je navigatie. 

Elke dag is er een kortere en een langere route naar het volgende hotel. Daar heb je de hele dag de tijd voor, dus als je gewoon blijft trappen komt dat helemaal goed.

 

 

Elke avond staat er een heerlijk diner voor je klaar. En dat een week lang: prachtige routes over mooie passen, door een fantastische mooie streek in Frankrijk. Zorgelozer genieten kan bijna niet! 

gaan we elke dag fietsen?

Dat mag, maar het hoeft niet. Na twee dagen etappes van hotel naar hotel hebben we een dag, dat we op de zelfde plek blijven slapen. Voor de liefhebbers hebben we op die dag ook een mooie route uitgezet, Maar je kunt ook een dagje rust nemen… Net wat jij wilt! 

Je slaapt op een tweepersoonskamer met aparte bedden. Als je alleen reist, zoeken wij een leuke roommate van hetzelfde geslacht voor je op. Tegen meerprijs kun je ook een eenpersoonskamer boeken. 
Elke kamer heeft eigen sanitair en ook aan je fiets hebben we gedacht: die slaapt droog en veilig binnen.
Het enige wat je hoeft te betalen, zijn de hapjes en drankjes onderweg. Maar verder kun je je pinpas vrijaf geven. 
Hoe lekker voelt dat?

Programma rondreis
31 augustus - 8 september 2024

Zaterdag

Vanaf 14:00

We heten je welkom in hotel Les oliviers, vlakbij Loriol, in Frankrijk. Hier maak je kennis met de Wielrenschoolcrew, de andere deelnemers en geniet je 's avonds van een heerlijk diner.

Zondag

Loriol - Die

Na een lekker ontbijt rijden we een fantastische etappe van 70 km en 1100 hoogtemeters. We komen door de prachtige vallei van de Drôme, en bedwingen de col de la Croix en de Col de Marignac. We overnachten in hotel Le Carnot in Die. 's Avonds drinken we een lekker wijntje bij een echte franse maaltijd.

Maandag

Die - Gap

Het ontbijt laten we ons lekker smaken om daarna aan etappe twee te beginnen: 91 km richting Gap. We fietsen door de Drôme en komen over de Col de Cabre. Deze dag hebben we 1300 hoogtemeters, dus die heerlijke maaltijd in hotel Carina gaat er vast wel in!

dinsdag

rondrit

Vandaag kun je een mooie route rijden vanuit het hotel. Uiteraard gaan Harmen en Joke mee als begeleiding op de fiets! Heb je geen zin om te fietsen? Dan neem je een dagje vrij en sluit je 's avonds weer aan voor het diner.

woensdag

Gap - Sisteron

Vandaag vertrekken we na het ontbijt weer naar het volgende hotel. We rijden door een prachtige vallei en komen over de Col de Grele, waar je een prachtige uitzicht hebt over Lac d'Aiguebelette. Deze mooie route van 73 km met 890 hm brengt ons bij hotel Le Cours in Sisteron, waar we zullen overnachten.

donderdag

Sisteron - Buis les Baronnies

Na het ontbijt vertrekken we voor 84 km en 1200 hm. We fietsen langs de rivier de Jabron en door de gorges du Vergol. We beklimmen de Col d'Aulan, om in Buis les Baronnies te overnachten bij - je verwacht het niet - Hotel Buis les Baronnies.

vrijdag

rondrit

Vandaag hebben we weer een rondrit. Dus als je zin hebt, fiets je met ons mee en maak je een heerlijke tocht. Als je wilt, beklim je de beruchte Mont Ventoux. Maar we kunnen ook een andere mooie tocht in de omgeving maken. Geen zin? Het is een heerlijk hotel, dus tot rust komen lukt hier prima. En dat we elke avond lekker eten met een wijntje erbij, is al bijna vanzelfsprekend hè?

zaterdag

Buis les Baronnies - Loriol

De laatste dag rijden we door fantastische gorges, waaronder de Gorge d'Ubrieux. We rijden langs kastelen, over bruggen en door kleine dorpjes om na 90 km en 1150 hm te eindigen waar we deze geweldige rondreis begonnen zijn: hotel Les Oliviers in Loriol. Natuurlijk sluiten we de reis hier af met een heerlijk diner.

Zondag

vertrek

Vandaag is het tijd om naar huis te reizen. Maar we laten jullie natuurlijk niet gaan zonder een lekker ontbijt!

En de langere routes, vraag je je af?

De beschrijving van bovenstaande routes is elke keer de minimale afstand. Voor liefhebbers van wat meer kilometers en|of hoogtemeters, geen zorgen: we zorgen dat ook jullie een prachtige route krijgen. Houd rekening met ongeveer 100 -110 kilometer en tussen de 1200 – 2000 hoogtemeters per dag. 

Puur praktisch

Wanneer

31 augustus t/m 8 september 2024

Met wie

Een supergezellige groep van ongeveer 20 personen

start|finish

Hotel les Oliviers in Loriol (Frankrijk)

Prijs

€ 1275,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag 1-persoonskamer: €275

Inclusief

- Alle hotels op basis van Halfpension
- Drankjes bij het eten inbegrepen
- Deskundige begeleiding
- Volgbus voor je bagage
- Waanzinnig mooie routes
- Routes beschikbaar als *.gpx voor je GPS

Stel je fiets optimaal af met een BikeFit door BikeFitter Harmen Scholtalbers - Wielrenschool Emmeloord

Over ons

De Wielrenschool is de grote passie van Harmen Scholtalbers. Maar waar zou hij zijn zonder zijn Joke?
Op deze gezellige reizen gaat Joke zéker mee en onderschat haar niet, want net als Harmen zelf is zij één-en-al racefiets-plezier.

Een goede sfeer en lekker eten vinden we belangrijk, maar tijdens het fietsen willen we ook dat je geniet en dat je na deze week nog veel vaker wilt fietsen omdat het zo heerlijk ging, tijdens deze reis.

Trekt dat je aan? Dan is deze reis echt wat voor jou! Of je moet eerder in het seizoen al willen fietsen in de zon: ga dan mee op de fietsweek in Spanje. Wat wordt het?

TWIJFEL JE NOG?

Dit zeggen anderen over reizen met wielrenschool:

"Voor de 2e keer met de Wielrenschool op pad. Nu met m’n eigen racefiets de Eiffel verkend. Prachtig en afwisselend landschap, met mooie klimmetjes en zeker zo mooie afdalingen.
De groep, divers en interessant, de begeleiding, de lokatie en zeker ook het eten en de bijpassende wijnen zorgen voor een relaxte sfeer.
En als je dan de heilige fiets van Harmen mag lenen, en wegfietst onder het luiden van de kerk van Kopp, ben je bijna in hogere sferen.
Gelukkig brengt de eerste klim van die ochtend je terug in de realiteit van werken.
Wat een weekend!"
Sieben
22/09/2019
"Van bijna huilend dalen naar met een big smile naar beneden sjezen!
De eerste keer dag ik meeging met de Wielrenschool naar Spanje, stond ik bovenaan een berg met- en zei tegen Harmen dat ik wel ging lopen. Afdalen met de fiets zag ik absoluut niet zitten.
Beetje bij beetje heeft Harmen mij geholpen om mij van mijn daalangst af te helpen. Op de laatste dag in het Eifelweekend vond ik het afdalen al echt leuk worden!"
Annelies
20/09/2019

Zorg wel dat je fiets in conditie is!

Jouw conditie komt wel goed, ongeacht je niveau. Het is onze specialiteit om het voor iedereen een topreis te maken.
Maar waar jij wel zelf voor moet zorgen, is de conditie van je fiets. Remmen en banden hebben nu eenmaal iets meer te lijden in de bergen en aan een gebroken ketting wil je al helemaal niet denken. 

Dus zorg dat je fiets in topconditie is, dan heb je het meeste plezier van je reis! 

Vragen? Antwoorden!

Of ben je bang dat je er nog niet klaar voor bent?

Ben je te onervaren?

Voor de echte beginners is deze reis niet bedoeld. Maar heb je een seizoen in de benen? Kun je best een tochtje van 80 kilometer aan, en de volgende dag wéér? Over het niveau hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon blijven trappen 😊.

Ben je bang voor het afdalen?

Dat is natuurlijk super vervelend. Laat je angst je niet weerhouden van zo’n mooie reis! Tijdens de clinic Klimmen & Dalen help ik je graag over die angst heen, zodat ook jij heerlijk mee kunt fietsen in Frankrijk!

Heb je nog pijn ergens?

Oei. Wie mij kent, weet dat ik dat het liefst meteen oplos. Als je een bikefit boekt, stel ik je fiets zo af dat die precies past bij jouw lichaam. Voor moeiteloos en pijnvrij fietsen, want pijn hoort er écht niet bij.
Kijk anders hier voor mijn gratis afsteltips.

Ben je alleen maar beslist niet ‘op zoek’?

Perfect! De meeste deelnemers die alleen komen, zijn beslist niet op zoek naar een relatie. Soms hebben ze ‘gewoon’ iemand thuis die minder graag fietst. Reken dus op een relaxte sfeer en veel ongedwongen humor van fietsers onder elkaar.

Wil je graag een kamer voor je alleen?

Als je alleen boekt, zoeken wij in principe een maatje voor je (van hetzelfde geslacht) Maar als je echt liever een kamer voor jezelf wilt, dan kun je kiezen voor een eenpersoonskamer. Dit kost wel wat meer. 

Vraag je je af hoe je je fiets mee moet nemen?

Vraag je je af hoe je je fiets in Loriol krijgt? Bel Harmen even, want we nemen graag je fiets voor je mee. Maar er is beperkt plaats in de bus, dus wees er snel bij!

Wil je weten hoe de reizen met wielrenschool zijn?

Zij gingen je vóór:

"In Kopp was het top! Heerlijke 3 gangen diners met bijpassende wijnen, fietsroutes waar iedereen op zijn/haar niveau volledig aan zijn trekken komt, je en passant nog fietstips krijgt van Harmen én dat alles in een heerlijk septemberzonnetje.
Een heel prettig weekend met leuke deelnemers."
Janny
15/09/2019
"Time flies when you’re having fun.☀️.
Harmen, Joke, Mark en medefietsers…wat een extreem leuk en compleet fietsfeest was het weekendje Eifel.
Allen dank!"
Wim
16/09/2019
Waar wacht je nog op?

Reserveer direct je plekje

Als eerste de data van nieuwe reizen in je mailbox? Zorg dan dat je op onze mailinglijst staat. Inschrijven kan hier.

#zinin #blijventrappen #uitlegvolgt

De kleine lettertjes

Wielrenschool alternatieven:
Weekendje Eifel

Even in mei een paar dagen weg

Met veel ‘Kaffee und Kuchen’

Fietsreis Spanje

Dit wil je meemaken!

Een fietsreis om nooit te vergeten…

klimmen en dalen

Een superleuke clinic op de posbank!

Nooit meer bang in de afdaling