Fietsregeling voor 2020

Slim van je, om even door te klikken. Want de Belastingdienst heeft dus echt een prachtige regeling opgetuigd voor het zakelijk rijden van een fiets, ook zonder dat het om een e-bike gaat. Het is speciaal aantrekkelijk voor ondernemers, maar omdat ik weet dat veel van mijn klanten net als ik eigen baas zijn, wil ik je deze regeling even extra onder de neus duwen.

Kijk maar:
In de nieuwe regeling per 1 januari 2020, kun je er ook voor kiezen om niet te gaan leasen maar je nieuwe fiets zelf aan te schaffen. En dan ziet het plaatje voor een ondernemer er heel gunstig uit, zonder al teveel gedoe.

In simpele getallen:
Aanschaf Racefiets € 3.000 (dit zijn dus bedrijfskosten)
Dat geeft: € 630,- aan BTW die je nu kunt aftrekken

Vervolgens kun je voor het onderhoud alle kosten op de zaak laten rusten. Ook de BTW op het onderhoud kun je dus weer terug vragen.

Daarnaast kun je jaarlijks een bedrag van de aanschafprijs afschrijven (dus extra bedrijfskundige kosten).

Natuurlijk heb je wel een bedrag aan bijtelling over je belastbare inkomen. Maar kijk: het is een fiets, geen auto! Die bijtelling is 7% van de aanschafprijs, dus dan hebben we het in dit rekenvoorbeeld over €210,- als extra bijtelling op je belastbaar inkomen.

Deze regeling geldt onafhankelijk van andere auto- en of OV-regelingen. Bovendien hoef je niet aan te tonen hoeveel of hoe vaak je de fiets gebruikt. En er is geen enkele kilometerregistratie nodig.

Oh ja: Naast dat een nieuwe fiets financieel bij je moet passen, is het ook heel erg fijn dat je nieuwe fiets ook lekker zit. Ik help je dus graag mee om samen een perfect rijdende en op jouw wensen afgestemde fiets te kopen.

Wil je op korte termijn al langskomen? Dat kan, want met uitzondering van de échte feestdagen ben ik de komende twee weken gewoon beschikbaar voor bikefits, reisadvies of gewoon een luisterend oor.
Maar wil je die nieuwe fiets kopen? Dan moet het bonnetje wel even op een datum na 1/1/2020 staan, dus hou dat even in de gaten.

“Harmen vergeet je de disclaimer niet?”
Natuurlijk niet 😊. Dus even voor de volledigheid: mijn vak is bikefitter en geen fiscalist. Dus wil je gebruik maken van deze regeling bespreek dan voor de aanschaf van de fiets jouw eigen situatie nog wel even met je boekhouder.
Dit voorkomt de kans op teleurstellingen achteraf.