blog bikefit

“Harmen, ik heb eigenlijk helemaal geen klachten met fietsen. Moet ik dan wel een Bikefit doen?”

Ja, ik zou zeggen van wel en ik zal je uitleggen waarom. Als jij elke dag hetzelfde eet, dan proeft dat hetzelfde en dan ben je aan de smaak gewend. Dat is dan wat jou betreft een prima gerecht en een prima smaak. Maar als iemand anders dat gerecht nou eens klaarmaakt en er iets andere kruiden in doet of het iets langer of iets korter kookt, dan proef je verschil. En misschien ontdek je dan wel dat je dat veel lekkerder vindt!

Bikefit = ervaren hoe het beter kan.

 

Zo is het eigenlijk ook met een bikefit. Jouw lichaam is, omdat je al lang fietst op diezelfde fiets, helemaal gewend aan die beweging.

Maar wie zegt jou, dat dat de meest efficiënte beweging is en dat het de makkelijkste beweging voor jouw lijf is?

Veel mensen herkennen wel, dat het best lang duurt als je op de fiets stapt, voordat het lekker begint te ‘draaien’.

“Ja Harmen, ik moet eerst een kwartiertje gefietst hebben, en dan gaat het goed”.

Nou, dat hoor je een hardloper nooit zeggen! Die loopt het eerste kwartier meestal het fijnst. Maar een fietser moet heel vaak eerst wennen aan de houding. Je lichaam moet weer wennen aan het ronddraaien. En dat komt vaak, omdat je fiets niet optimaal staat.

Maak het makkelijker voor jezelf

Hoe beter je fiets is afgesteld op jouw lichaam, hoe sneller jouw lichaam eraan gewend is en hoe makkelijker het dus rond draait.

Wil je er achter komen of jouw fiets ook beter kan? Dan zul je dat moeten testen.

Tijdens een bikefit gaan we dan ook echt samen aan de slag! En zeg nou zelf: Wat is er nou leuker dan een hele ochtend of middag met mij aan de slag te zijn en over je fiets te praten? We gaan op allerlei kleine dingetjes uitproberen. Zo kom jij er achter, dat het nog makkelijker en beter kan.

Inclusief verlanglijst

We maken ook gelijk een verlanglijstje voor je. Daarop zet ik precies het stuur, die schoenen of pedalen die jij zo fijn vond fietsen. Als je dan voor je verjaardag de vraag krijgt wat je wilt hebben, hoef je alleen maar het lijstje in te leveren en ben je verzekerd van een cadeau waar je ook echt blij mee bent! Omdat je er fijner en makkelijker van gaat fietsen!

Dus ik zeg: boeken en aan de slag! Tot ziens!

Oplossen met een BikeFit?

Een BikeFit is een privé-passessie op de Kickr, op je eigen fiets

Een BikeFit is een privé-passessie op de Kickr Trainer, op je eigen fiets.

In slechts 2,5 uur meet ik jou en jouw fiets op een aantal punten na. Aan de hand van dat beeld en jouw verhaal ga ik onderdeel voor onderdeel aanpassen.

Bij elke aanpassing voel jij of het beter is. Als het goed is, fiets je per aanpassing steeds gemakkelijker! Tegelijkertijd voel je dat de vervelende, pijn veroorzakende, drukpunten verdwijnen.

Aan het eind fiets je zo weg. En dat kan je met gemak uren volhouden!

Deel het waar je kan...

Heb je een vraag, opmerking of tip n.a.v. dit artikel? Laat dan hieronder een reactie achter en ik duik er in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *