Trainen in weer, wind en tegenzin?

Ik heb de oplossing voor je…

En het leuke: zo heb je er nog nooit over nagedacht!

Video afspelen
Een trainer is jouw redder in nood:

Want jij denkt waarschijnlijk:

Een trainer is voor watjes. Je gaat toch niet thuis in je fietskleding op zo’n stom ding zitten. Het maakt een takke-herrie. Het is dodelijk saai. En het kán bijna niet goed zijn voor je lijf, zo zwoegen op een wiebelend apparaat.

✅ Check?

OK. Dan stam jij waarschijnlijk uit de tijd dat de hometrainers werden aangeprezen. Zo’n ding met een driehoekig zadel waar je met 150 kilo ook nog oppast en een hoog stuur alsof je op een Harley Davidson klom.
Dat is het dus niet.

Moderne Direct drive trainers zijn stil, stijlvol, houden je fietsen klemvast zonder enig probleem en zijn uit te breiden met zoveel extra’s dat het indoor fietsen bijna nog leuker wordt dan buiten fietsen. Bijna hè, voor mij blijft het echte wielrennen op de weg.

3x een oplossing

“Een trainer is wel een oplossing. Soms. Vaker dan je denkt”

Zomaar een aantal voordelen waar je misschien nog niet aan gedacht.

Voordeel 1

Als je weinig tijd hebt stap je gemakkelijker op de fiets. Tijdens de warming-up doe je nog een telefoontje. Als je thuis werkt, voelt het niet als spijbelen. En je kan ook een half uur fietsen, de douche is dichtbij dus met 3 kwartier zit je weer achter je bureau.

Voordeel 2

Een trainer maakt het je gemakkelijker om váker te fietsen. Kort. Of even heel specifiek. Het zorgt ervoor dat jij verslaafd blijft aan die lekkere endorfine die je ook krijgt als je buiten 40 kilometer rond raast. Trainen wordt gewoonte. En niemand die daarover valt, want je bent geen hele dagen weg maar af en toe even een uurtje onbereikbaar.

Voordeel 3

Parkeer je trainer op een fijne plek en maak er jouw plek van. Je mancave. Geen biljart of Playstation maar écht je hoofd leeg maken terwijl je je lijf strak houdt. Beterrrrr! Hou je van buiten? Zet ‘m op je balkon of onder een afdak achter de schuur. Uit zicht. Dan ben je ook even weg van alles.

Maar ja, waar koop je dan een goede trainer?

Er zijn veel goede. Naar mijn mening heeft Wahoo de beste prijs-kwaliteit én ze hebben een brede range aan niveaus. Om het nog mooier te maken hebben wij bij Wielrenschool een podium met 3 Wahoo trainers die je MET JE EIGEN FIETS kunt uitproberen. Dan weet je écht wat je koopt. De prijzen zijn landelijk trouwens overal hetzelfde. Dus prijsvergelijken heeft geen zin. Gevoel-vergelijken kan alleen bij ons, dankzij die eigen fiets. Want wees eerlijk, op een andere fiets voelt alles vreemd.

In de basis 3 modellen

Allemaal goed.
Maar welke is de beste voor jou?

Video afspelen

Kickr CORE

Perfecte middenklasser!
695.99
619
 • Voor racefiets of MTB
 • Steekassen quick-release 12x100, 15 x 100 of 15x110
 • Instelbare hellingshoek min 10% - tot plus 16%
 • Koppelbaar aan fietscomputer
 • Max 1800 Watt
 • Compatible met Zwift, EC-HRV app of Wahoo Fitness
 • 2 jaar garantie
 • Let op: zonder cassette!

Kickr

Hangend door de bocht!
1199.99
1095
99
 • Zelfde als CORE, maar uitgebreid met:
 • Extreem realistisch fietsgevoel door bewegende pootjes
 • Geschikt voor fiets met schijfrem en wielmaat 24 -29 inch
 • Incl adapters voor steekas 12x142 en 12x148
 • Max 2200 Watt
 • Nog stiller en levensechter
 • Voor de ervaren fietser
Gewild

Kickr BIKE

Het topmodel!
3499
 • Zelfde als andere trainers, plus:
 • Geen eigen fiets meer nodig
 • Nog levensechtere ervaring
 • Real time dalen en klimmen tussen -15% en 20%
 • Max 2200 Watt
 • Extreem stil
 • Eigen stuur, zadel en pedalen te monteren
 • Elektronische remmen voor simulatie

Wil je meer?

Er is altijd meer!

Niks staat stil en zeker niet in wielerland Dus je kunt altijd uitbreiden met leuke extra’s en de virtual reality beleving zal ook alleen maar toenemen, waardoor het indoor fietsen leuk blijft en zelfs nog leuker wordt.
Eventueel maak je je pakket compleet met:

Kickr Headwind

€229,99

Zorgt voor echte tegenwind

Kickr Climb

€549,99

Voor realistisch klimmen en dalen

Kickr Vloermat

€69,99

Spaart je vloer en dempt geluid

Combineer met de Wielrenschool trainingsapp!

Dan ga ik drie maanden met jou aan de slag:

Plus: ik heb nog een paar leuke verrassingen!

Kom proeffietsen!

Ervaar en maak dan een keuze

Wielrenschool is groot fan van de échte beleving. Een fiets koop je niet online en een trainer dus ook niet. Daarom hebben we als enige in Nederland een vaste opstelling met drie verschillende KICKR trainers waarop je met eigen fiets kunt voelen hoe het is.

Niet geheel gratis, wel inclusief koffie/thee, advies, douche en kleedruimte. Dus heb je serieus interesse? Dan kun je hier serieus vergelijken.

Plan datum en tijdslot, reken € 15,- af via iDEAL en ik zie je graag terug in Emmeloord.

Puur praktisch

Planning

Van maandag t/m vrijdag, diverse tijdslots beschikbaar

Duur

1,5 uur

Prijs

€ 15,- incl btw, koffie/thee, advies, douche en kleedruimte

Locatie

Wielrenschool Kicker Experience centerj in Emmeloord (Escudo 3B)

Wij hebben de Trainers en de software...jij je eigen fiets!

TWIJFEL JE NOG?

Dit zeggen anderen over de BikeFit:

"Alvorens mijn oude racefiets te vervangen werd door het gezin een Bikefit aangeboden.
Nooit geweten dat daar zoveel verbeterpunten naar voren zouden komen.
Na het uitzoeken van het juiste zadel, het aantal keer verstellen ervan, toepassen van juiste stuurnok, schoenplaatjes aantal keren bijstellen, voetbed iets aanpassen is uiteindelijk een goede fietshouding gecreëerd.
Dit alles voornamelijk eerst uitgevoerd op een geschikte fiets die een paar weken ter beschikking werd gesteld door de wielrenschool, alvorens ik daar een nieuwe fiets besteld heb.
Wat een geweldige service!
Alle sessies onder het genot van heerlijke koffie. Harmen neemt alle tijd voor het verkrijgen van een goed resultaat.
Harmen, bedankt voor het hoge fietscomfort. Ik geniet met volle teugen van het fietsen en betere prestaties!"
Aad
04/11/2017
"Op wat oudere leeftijd heb ik de wielrenfiets ontdekt. En je kent het wel: de plaatselijke fietsmaker stelt mijn eerste fietsje in en vervolgens ben ik lekker bezig, en jawel na 2 jaar was ik helemaal into wielrennen.
Nieuwe (carbon)fiets en vervolgens weer afstellen. Toch de twijfel of die zadelpijn er wel bijhoorde, of dat dood gevoel na een tocht van 100 km ‘normaal’ was.
Via een goede vriendin in contact gekomen me Harmen van de wielrenschool in Emmeloord. En dat is vanuit Brabant een forse rot.
Maar het was de moeite waard. Met alle tijd en rust kijken en voelen wat de beste afstelling is of beste materialen zijn (ieder lichaam is nu eenmaal anders). Nu ben ik iemand die zijn eigen lichaam niet goed hoort. Dan is het ook handig dat met het zadeldruksysteem en het camerasysteem er ook een objectieve meting plaatsvindt.
Dat gecombineerd met het gevoel en het deskundig oog van de bikefitter geeft een top resultaat. Het is een pokke-eind rijden, maar zeker de moeite waard. En je kunt het combineren met een klein ritje door de polder."
Hans Vedder
20/11/2017

Bij twijfel, lees dit:

Grappig. Dat denkt iedereen. En toch werkt het niet zo. In Nederland tenminste. Meestal doe je dit een poosje. Omdat het echt vies weer is of jij het echt vies druk hebt. Daarna ga je weer naar buiten. Als in een flow zeg maar… je wisselt dus niet elke dag. Het gaat bovendien echt gemakkelijk. En het fijne van binnen fietsen is dat je fiets schoon blijft.

Nee dus. Echt niet. Lees de reviews maar bij Wahoo zelf. Er zijn mensen in een appartement die klachten kregen na een andere trainer. Ze schakelden over op een goede Wahoo, legden er de mat onder (in dat geval: aanrader!) en de onderburen verklaarden vervolgens dat ze helemaal niks meer gemerkt hadden.

Inkoppertje. Want dat hangt af van jezelf. Als jij jezelf overtraint op je gewone fiets, doe je dat hiermee ook. Aan de andere kant: met thuistrainen laat je je hopelijk minder opjutten door je fietsmaatje. Dus voel je wat je lichaam wel en niet aankan. En als je écht verantwoord wilt trainen, binnen of buiten, dan koppel je jezelf aan de app en is jouw hartslag van die dag het uitgangspunt. Nog veiliger.

Dat bepaal je zelf. De één zweert bij een trainer op het balkon en geniet van alles wat daar langs fietst, langs loopt en in de verte paradeert. De ander zet zijn trainer naast het bed en waant zich een uur lang in de Franse Alpen.. compleet met tegenwind. En weer anderen zetten Zwift aan en richten zich op die ander. Mogelijkheden genoeg om het voor jezelf uitdagend te maken.

Zien ze er kwetsbaar uit? Valt reuze mee hoor! De kast zelf weegt 42 kilo en alle mechaniek is goed weggewerkt. En die moderne dingen zijn zo slim vormgegeven dat jij en je fiets er super stabiel instaan. Als je echt onhandig bent, kun je de software ontregelen, denk ik. Maar als je een smartphone kunt bedienen, kun je dit ook.

Genoeg gelezen?

Maak je keuze

je kan eerst proberen, direct kopen…of je geeft het cadeau!

Boek je tijdslot

En kom proeffietsen

€15

Koop direct

Want je weet al wat je wil

Vanaf €799

Mail dit door want:

…je bent bijna jarig!  🎉 😉

#zinin #blijventrappen #uitlegvolgt

De wielrenschool is ook je adres voor:
Fietsclinics

Voor beginners en bewezen bikkels

Clinics vol kennis en enthousiasme
Fietsreizen

Dit wil je meemaken!

Een fietsreis om nooit te vergeten…

Huurfiets

Huurbedrag in mindering bij aankoop

Eerst beleven…dan pas kopen