Een nieuwe fiets

Koop direct de fiets die het beste bij je past!

Bel BikeFitter Harmen: 06-123 02 725

Video afspelen

Kriebelt het?

Is fietsen zo leuk geworden dat je vindt dat je eigenlijk wel toe bent aan iets nieuws, iets beters? Nog fijner en makkelijker fietsen?
Wat zou het zonde zijn als je je dan puur op de kleur en de looks een nieuwe fiets uit de showroom trekt. Misschien 80% jouw keuze, maar waarschijnlijk toch ook 20% de keuze van de verkoper die dat ding nu eenmaal heeft ingekocht en er ook weer ‘vanaf’ moet.

Dat kan ook anders. Eérst je maten en je voorkeuren. Dan de gewenste kleur. Vervolgens bijpassend stuur, de goede cranklengte, versnellingen, wielen, pedalen en remmen. En dat hele maatpak in één keer bestellen.
Dan koop je nog steeds iets móóis, maar laat die grijns op je gezicht bij dat fijne fietsen pas écht opvallen dat je een nieuwe fiets hebt gekocht.
Is dat hoe je het voor je ziet?

Het is heel simpel

Als ik jou twee taartjes laat zien en ik vraag welke het lekkerst is, welke kies je dan?
De mooiste.
Want je kúnt het niet weten als je niet hebt mogen proeven.
Zo werkt het met een nieuwe fiets ook.

Ik kan jou een nieuwe fiets geven en vragen: hoe rijdt die?
‘Geweldig’, zeg je dan. Want ja, het is allemaal toch even wennen en het glimt zo mooi nieuw.
Daarom doe ik het anders als je via mij (ik heb geen enkele fiets op voorraad, alleen demo’s!) een nieuwe fiets uitzoekt. Je bepaalt zelf of je die ook via mij inkoopt of dat je naar je lokale fietsenmaker gaat voor de bestelling.
Ik laat het je voelen.

Wacht. Dat leg ik je nu even uit.

Wat is een BikeFit?

Een BikeFit is een privé-passessie op de Tacx, op je eigen fiets

Video afspelen

In een tijdsbestek van ruim twee uur meet ik jou en je fiets op een tiental punten na. Aan de hand van dat beeld én jouw verhaal ga ik onderdeel voor onderdeel aanpassen.
Bij elke stap mag jij voelen of het een verbetering is. Als het goed is, ga je steeds gemakkelijker trappen. En tegelijk en misschien wel belangrijker: met elke stap verdwijnen er meer vervelende drukpunten.
Aan het eind fiets je zo weg. Houd je dat gemakkelijk uren vol. En hé: het lijkt wel alsof je ineens de hele tocht voorop zou kunnen blijven

100 % Persoonlijk

Een fiets aankopen begint met je oude fiets. Die neem je mee naar mij (in Emmeloord) en die ga ik aanpassen naar de best mogelijke stand, in grote lijnen.
Dat is de eerste check: wil je nog wel een nieuwe fiets of zit je nu goed genoeg?

Dan geef ik je een ander frame. Eentje die ik beter vind voor jouw lijf.
Die zet ik ook op de juiste maat. Vervolgens gaan we samen naar buiten. Fietsen. Op je aangepaste eigen fiets. Afgewisseld met de nieuwe fiets.
Het enige wat jij doet is voelen. En kiezen. Want alleen op deze manier weet je wat je kiest. Net als met die taartjes.
Dat gaat niet zonder vergelijken, en al helemaal niet uit een boekje.

200% Mooi

Eerst fijn, dan mooi.
Daarom kies je pas in tweede instantie de kleur en de rest van je wensenlijstje.
Daarmee kan ik je fiets bestellen, of jijzelf via een fietsenmaker.

Is de fiets binnen, dan kom je terug en passen we je fiets weer aan. Tot op de millimeter goed aangepast op jouw lijf.

En man oh man, dán ga je stralen!
Eerst binnen, dan buiten. Ik neem alle tijd voor jou en je fiets, dus met een beetje mazzel fietsen we Emmeloord even uit en pakken we ergens een appeltaartje.
Ik weet de lekkerste te vinden 😊

Puur praktisch

Planning

Van maandag t/m vrijdag, altijd in een 1:1 afspraak met mij

Duur

Een dagdeel

Prijs

€ 195,- incl btw, los van de nieuwe fiets natuurlijk

Locatie

Bij mij in Emmeloord, binnen (Escudo 3B) en buiten

NB: neem gerust iemand mee, het is een feestje!

Over Harmen

Stel je fiets optimaal af met een BikeFit door BikeFitter Harmen Scholtalbers - Wielrenschool Emmeloord

Ik ben bikefitter, wielrentrainer en fietsfanaat, zo kun je het wel samenvatten.
Ik heb geen showroom vol fietsen, maar ik ben vrij om bij iedere fabrikant te bestellen en ik ben officieel dealer van Sensa omdat ik vind dat zij het breedste pallet aan mogelijkheden hebben voor fietsen vanaf duizend tot zo’n zesduizend euro.
Ik vind dat het geheim van fietsplezier zit in de juiste afstelling, omdat je dan pijnvrij en moeiteloos kunt fietsen.
Maar ik ben ook professioneel genoeg om te weten dat je prestaties toenemen naarmate je beter materiaal gaat gebruiken.
Dus ja, ik adviseer je ook graag over de best mogelijke combinatie, binnen jouw budget dan.

En daarna? Dan stappen we samen even op de fiets, want op die manier blijft mijn werk mijn hobby. Kan ik je al fietsend nog even wat tips geven of toch nog iets veranderen.
En omdat ik nog wel eens eindig met koffie en appelgebak, is het slim om er een klein ommetje extra voor te fietsen.
Puur voor de calorieën, dat snap je 😊.

TWIJFEL JE NOG?

Dit zeggen anderen over de BikeFit:

"Alvorens mijn oude racefiets te vervangen werd door het gezin een Bikefit aangeboden.
Nooit geweten dat daar zoveel verbeterpunten naar voren zouden komen.
Na het uitzoeken van het juiste zadel, het aantal keer verstellen ervan, toepassen van juiste stuurnok, schoenplaatjes aantal keren bijstellen, voetbed iets aanpassen is uiteindelijk een goede fietshouding gecreëerd.
Dit alles voornamelijk eerst uitgevoerd op een geschikte fiets die een paar weken ter beschikking werd gesteld door de wielrenschool, alvorens ik daar een nieuwe fiets besteld heb.
Wat een geweldige service!
Alle sessies onder het genot van heerlijke koffie. Harmen neemt alle tijd voor het verkrijgen van een goed resultaat.
Harmen, bedankt voor het hoge fietscomfort. Ik geniet met volle teugen van het fietsen en betere prestaties!"
Aad
04/11/2017
"Op wat oudere leeftijd heb ik de wielrenfiets ontdekt. En je kent het wel: de plaatselijke fietsmaker stelt mijn eerste fietsje in en vervolgens ben ik lekker bezig, en jawel na 2 jaar was ik helemaal into wielrennen.
Nieuwe (carbon)fiets en vervolgens weer afstellen. Toch de twijfel of die zadelpijn er wel bijhoorde, of dat dood gevoel na een tocht van 100 km ‘normaal’ was.
Via een goede vriendin in contact gekomen me Harmen van de wielrenschool in Emmeloord. En dat is vanuit Brabant een forse rot.
Maar het was de moeite waard. Met alle tijd en rust kijken en voelen wat de beste afstelling is of beste materialen zijn (ieder lichaam is nu eenmaal anders). Nu ben ik iemand die zijn eigen lichaam niet goed hoort. Dan is het ook handig dat met het zadeldruksysteem en het camerasysteem er ook een objectieve meting plaatsvindt.
Dat gecombineerd met het gevoel en het deskundig oog van de bikefitter geeft een top resultaat. Het is een pokke-eind rijden, maar zeker de moeite waard. En je kunt het combineren met een klein ritje door de polder."
Hans Vedder
20/11/2017

Doe je het zelf…of

Ben je toe aan een fiets via Harmen?

Wanneer past dit bij jou?

Is het alleen voor professionals?

Nee, zeker niet. Als je hard werkt kan die hobbyfiets voor op zondag minstens zo belangrijk voor je zijn.
Jij bent de enige die dat bepaalt.

Is het niet overdreven, al dat maatwerk?

Geen lichaam is standaard, dus waarom zou je jezelf beperken tot een standaardfiets. Bovendien: keuze genoeg in de fabriek. Tenzij je de fietsenzaak ertussen plaats met diens eigen selectie laat maken. Zonde eigenlijk.

En wat als ik twijfel?

Je twijfelt niet, want je wéét wat je voelt en dus wat je wilt. Soms geef ik wel eens een huurfiets mee, dan heb je wat extra tijd om te voelen of je het ook de investering waard vindt.
Maar 97% van de klanten is gewoon zeker van zijn zaak. Dat heb je met maatwerk.

Krijg ik korting?

Nee. Je betaalt een scherpe consumentenprijs en aan mij eenmalig het tarief van de bikefit. Wat wél kan schelen is dat ik (of jij) gelijk de goede maten bestel van alles. Zodat we geen overbodige materialen meegeleverd krijgen waar je evengoed voor betaalt. Hoe je eigen fietsenmaker dat doet weet ik niet.

Je bent niet de enige

Ruim 75 klanten kochten een fiets via Harmen:

"Heerlijk twee dagen gefietst nadat Harmen mijn E-bike had afgesteld.
Het is net of ik een hele andere fiets heb, #blijventrappen ging nog nooit zo goed.
Door andere zithouding heb ik ondanks mijn beperkingen veel meer kracht. En misschien met nog wat kleine aanpassingen kan het nog beter.
Maar voor nu alvast, Harmen bedankt!"
Joyce Tittel
23/06/2019
"Zeer tevreden over de bikefitsessie!
Na de clinic Begin op onze fiets, die Harmen door heeft laten gaan ondanks dat ik de enige deelnemer was, heb ik de fiets vervolgens 2 weken gehuurd.
Daarna is mijn enthousiasme voor het fietsen alleen maar toegenomen en heb ik besloten om via Harmen een nieuwe fiets aan te schaffen.
Geen moment spijt van! Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken om “de fiets jouw fiets” te maken maar zeer de moeite waard om onnodige ongemakken te voorkomen.
Het is het geld meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden!"
Geertje
09/05/2019

Veelgestelde vragen

Nee hoor. Alleen als de maat en afstelling niet goed is. Maar als ik de afstelling meteen goed zet, voelt je nieuwe fiets als je oude spijkerbroek. Maar dan lekkerder!

Het lijkt erop. Bij de eerste pas-sessie stel ik je oude fiets voor 70% goed af zoals ik het in de bikefit zou doen. Ook laat ik direct de nieuwe fiets voelen en ervaren.
En bij de tweede sessie maken we dat dan compleet inclusief die laatste 30%. Dan vallen dus alle puzzelstukjes in elkaar.
Als jij zegt dat je een nieuwe fiets wilt, ga ik niet lopen zeuren dat je oude fiets nog best een jaartje meekan. We gaan er dus in een ander tempo doorheen dan bij een gewone bikefit.

Dat hangt ervan af of je bij die fiets ook een goede bikefit hebt gehad, en of je lichaam veel is veranderd in die jaren.
Twijfel je? Dan kun je ook een nieuwe bikefit boeken. Kost hetzelfde, alleen focus ik dan op je huidige fiets en zal ik je niet meteen lekker maken met het nieuwste van het nieuwste.
Is dat waar je eigenlijk over in zit?

Die neem je mee, logischerwijs. Dan zetten we het nieuwe standaardzadel op je oude fiets, zodat je die op marktplaats kunt zetten. Of kunt overdragen aan je zoon, dochter of andere familielid.
Als ze niet lekker zitten, stuur je ze gewoon naar mij 😊.

Heb je de keuze al gemaakt?

Boek dan hier je pas-sessie

Adres: Escudo 3B in Emmeloord, tel: 06 12302725

#zinin #blijventrappen #uitlegvolgt

Kijk rechtstreeks in mijn agenda of je een geschikt moment ziet en leg het vast. Voordat je buurman het doet 😮

De wielrenschool is ook je adres voor:
Fietsclinics

Voor beginners en bewezen bikkels

Clinics vol kennis en enthousiasme
Fietsreizen

Dit wil je meemaken!

Een fietsreis om nooit te vergeten…

Huurfiets

Huurbedrag in mindering bij aankoop

Eerst beleven…dan pas kopen