rondreis door italië en Oostenrijk

deze reis zit er helaas alweer op...

Binnenkort volgt de info voor de rondreis in 2024

Bel Reisbegeleider Harmen: 06-123 02 725

LA VITA È BELLA!

In September een week fietsen door Italië, Oostenrijk en een puntje van Slovenië. Als de temperatuur nog heerlijk is, maar niet meer zo heet. 
Op zaterdag inchecken en ‘s avonds al aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. 
Na een lekker ontbijt start op zondag de eerste etappe richting Italië. Je bagage mag mee in de volgbus. 

Fietsen Met begeleiding

De bus rijdt dezelfde route, en is dus beschikbaar in het geval van calamiteiten. 

Maar er is ook altijd een begeleider mee op de fiets. Je hoeft je dus nergens zorgen om te maken, en kunt gewoon genieten van de prachtige tocht.  De route is zorgvuldig uitgezet en is beschikbaar als *.gpx bestand voor in je navigatie. 

Elke dag is er een kortere en een langere route naar het volgende hotel. Daar heb je de hele dag de tijd voor, dus als je gewoon blijft trappen komt dat helemaal goed.

 

 

Elke avond staat er een heerlijk diner voor je klaar. En dat een week lang: prachtige routes over mooie passen, door Italië, Oostenrijk en Slovenië. Zorgelozer genieten kan bijna niet! 

gaan we elke dag fietsen?

Dat mag, maar het hoeft niet. Na twee dagen etappes van hotel naar hotel hebben we een dag, dat we op de zelfde plek blijven slapen. Voor de liefhebbers hebben we op die dag ook een mooie route uitgezet, Maar je kunt ook een dagje rust nemen… Net wat jij wilt! 

Je slaapt op een tweepersoonskamer met aparte bedden. Als je alleen reist, zoeken wij een leuke roommate van hetzelfde geslacht voor je op. Tegen een klein bedrag extra kun je ook een eenpersoonskamer boeken. 
Elke kamer heeft eigen sanitair en ook aan je fiets hebben we gedacht: die slaapt droog en veilig binnen.
Het enige wat je hoeft te betalen, zijn de hapjes en drankjes onderweg. Maar verder kun je je pinpas vrijaf geven. 
Hoe lekker voelt dat?

Programma rondreis
2-10 september 2023

Zaterdag

Vanaf 14:00

We heten je welkom in hotel Goldried, vlakbij Lienz, in Oostenrijk. Hier maak je kennis met de Wielrenschoolcrew, de andere deelnemers en geniet je 's avonds van een heerlijk diner.

Zondag

Matrei-Dobbiaco

Na een lekker ontbijt rijden we een fantastische etappe van ongeveer 90 km over de Passo Stalle en de Val Pusteria. We overnachten in hotel Sonne-Sole in Dobbiaco. 's avonds drinken we een lekker wijntje bij een echte Italiaanse maaltijd.

Maandag

Dobbiaco - Arta Terme

Het ontbijt laten we ons lekker om daarna aan etappe twee te beginnen: richting Arta Terme. We komen over de Monte Croce Comelico en de Cima Sappada. Bij aankomst in hotel Gortani schuiven we weer aan bij een heerlijke maaltijd.

dinsdag

rondrit

Vandaag kun je een mooie route rijden vanuit het hotel. De route gaat over de Sella Valcada en de Sella Chianzutan. Uiteraard gaan Harmen en Joke mee als begeleiding op de fiets! Heb je geen zin om te fietsen? Dan neem je een dagje vrij en sluit je 's avonds weer aan voor het diner.

woensdag

Arte Terma - Tarvisio

Vandaag vertrekkken we na het ontbijt weer naar het volgende hotel. We komen over de Sella Cereschiatis en de Sella Nueva. Deze mooie route brengt ons bij hotel Saisera in Tarvisio, waar we zullen overnachten.

donderdag

rondrit

Vandaag hebben we weer een rondrit. Dus als je zin hebt, fiets je met ons mee en maak je een geweldige tour over de Sella Carnizza en de Passo Predil, waarbij we ook Slovenië aantippen. Geen zin? Het is een heerlijk hotel, dus tot rust komen lukt hier prima. En dat we elke avond lekker eten met een wijntje erbij, is al bijna vanzelfsprekend hè?

vrijdag

Tarvisio- Kötschach Mauthen

Na het ontbijt vertrekken we richting de Würzenpass en de Gailtal Radweg, om in Oostenrijk te overnachten bij Hotel Gailtalerhof.

zaterdag

Kötschach Mauthen - Matrei

De route gaat vandaag over de Kartischer Sattel en de Hochpustertal. We eindigen deze geweldige rondreis weer waar we begonnen zijn: hotel Goldried in Matrei. Natuurlijk sluiten we de reis hier af met een heerlijk diner.

Zondag

vertrek

Vandaag is het tijd om naar huis te reizen. Maar we laten jullie natuurlijk niet gaan zonder een lekker ontbijt!

Puur praktisch

Wanneer

2 t/m 10 september 2023

Met wie

Maximaal 15 personen

start|finish

Hotel Goldried in Matrei in Osttirol (Oostenrijk)

Prijs

€ 1199 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag 1-persoonskamer: €150

Inclusief

- Alle hotels op basis van Halfpension
- Drankjes bij het eten inbegrepen
- Deskundige begeleiding
- Volgbus voor je bagage
- Waanzinnig mooie routes
- Routes beschikbaar als *.gpx voor je GPS

Stel je fiets optimaal af met een BikeFit door BikeFitter Harmen Scholtalbers - Wielrenschool Emmeloord

Over ons

De Wielrenschool is de grote passie van Harmen Scholtalbers. Maar waar zou hij zijn zonder zijn Joke?
Op deze gezellige reizen gaat Joke zéker mee en onderschat haar niet, want net als Harmen zelf is zij één-en-al racefiets-plezier.

Een goede sfeer en lekker eten vinden we belangrijk, maar tijdens het fietsen willen we ook dat je geniet en dat je na deze week nog veel vaker wilt fietsen omdat het zo heerlijk ging, tijdens deze reis.

Trekt dat je aan? Dan is deze reis echt wat voor jou! Of je moet eerder in het seizoen al willen fietsen in de zon: ga dan mee op de fietsweek in Spanje. Wat wordt het?

TWIJFEL JE NOG?

Dit zeggen anderen over reizen met wielrenschool:

"Voor de 2e keer met de Wielrenschool op pad. Nu met m’n eigen racefiets de Eiffel verkend. Prachtig en afwisselend landschap, met mooie klimmetjes en zeker zo mooie afdalingen.
De groep, divers en interessant, de begeleiding, de lokatie en zeker ook het eten en de bijpassende wijnen zorgen voor een relaxte sfeer.
En als je dan de heilige fiets van Harmen mag lenen, en wegfietst onder het luiden van de kerk van Kopp, ben je bijna in hogere sferen.
Gelukkig brengt de eerste klim van die ochtend je terug in de realiteit van werken.
Wat een weekend!"
Sieben
22/09/2019
"Van bijna huilend dalen naar met een big smile naar beneden sjezen!
De eerste keer dag ik meeging met de Wielrenschool naar Spanje, stond ik bovenaan een berg met- en zei tegen Harmen dat ik wel ging lopen. Afdalen met de fiets zag ik absoluut niet zitten.
Beetje bij beetje heeft Harmen mij geholpen om mij van mijn daalangst af te helpen. Op de laatste dag in het Eifelweekend vond ik het afdalen al echt leuk worden!"
Annelies
20/09/2019

Zorg wel dat je fiets in conditie is!

Jouw conditie komt wel goed, ongeacht je niveau. Het is onze specialiteit om het voor iedereen een topreis te maken.
Maar waar jij wel zelf voor moet zorgen, is de conditie van je fiets. Remmen en banden hebben nu eenmaal iets meer te lijden in de bergen en aan een gebroken ketting wil je al helemaal niet denken. 

Dus zorg dat je fiets in topconditie is, dan heb je het meeste plezier van je reis! 

Vragen? Antwoorden!

Of ben je bang dat je er nog niet klaar voor bent?

Ben je te onervaren?

Voor de echte beginners is deze reis niet bedoeld. Maar heb je een seizoen in de benen? Kun je best een tochtje van 80 kilometer aan, en de volgende dag wéér? Over het niveau hoef je je geen zorgen te maken. Gewoon blijven trappen 😊.

Ben je bang voor het afdalen?

Dat is natuurlijk super vervelend. Laat je angst je niet weerhouden van zo’n mooie reis! Tijdens de clinic Klimmen & Dalen help ik je graag over die angst heen, zodat ook jij heerlijk mee kunt fietsen in Italië!

Heb je nog pijn ergens?

Oei. Wie mij kent, weet dat ik dat het liefst meteen oplos. Als je een bikefit boekt, stel ik je fiets zo af dat die precies past bij jouw lichaam. Voor moeiteloos en pijnvrij fietsen, want pijn hoort er écht niet bij.
Kijk anders hier voor mijn gratis afsteltips.

Ben je alleen maar beslist niet ‘op zoek’?

Perfect! De meeste deelnemers die alleen komen, zijn beslist niet op zoek naar een relatie want ze hebben ‘gewoon’ iemand thuis die minder graag fietst. Reken dus op een relaxte sfeer en veel ongedwongen humor van fietsers onder elkaar.

Wil je graag een kamer voor je alleen?

Als je alleen boekt, zoeken wij in principe een maatje voor je (van hetzelfde geslacht) Maar als je echt liever een kamer voor jezelf wilt, dan kun je kiezen voor een eenpersoonskamer. Dit kost wel ietsje meer. 

Vraag je je af hoe je je fiets mee moet nemen?

Vraag je je af hoe je je fiets in Matrei krijgt? Bel Harmen even, want we nemen graag je fiets voor je mee. Maar er is beperkt plaats in de bus, dus wees er snel bij!

Wil je weten hoe de reizen met wielrenschool zijn?

Zij gingen je vóór:

"In Kopp was het top! Heerlijke 3 gangen diners met bijpassende wijnen, fietsroutes waar iedereen op zijn/haar niveau volledig aan zijn trekken komt, je en passant nog fietstips krijgt van Harmen én dat alles in een heerlijk septemberzonnetje.
Een heel prettig weekend met leuke deelnemers."
Janny
15/09/2019
"Time flies when you’re having fun.☀️.
Harmen, Joke, Mark en medefietsers…wat een extreem leuk en compleet fietsfeest was het weekendje Eifel.
Allen dank!"
Wim
16/09/2019
Waar wacht je nog op?

Reserveer direct je plekje

Als eerste de data van nieuwe reizen in je mailbox? Zorg dan dat je op onze mailinglijst staat. Inschrijven kan hier.

#zinin #blijventrappen #uitlegvolgt

De kleine lettertjes

Wielrenschool alternatieven:
Weekendje Eifel

Even in mei een paar dagen weg

Met veel ‘Kaffee und Kuchen’

Fietsreis Spanje

Dit wil je meemaken!

Een fietsreis om nooit te vergeten…

klimmen en dalen

Een superleuke clinic op de posbank!

Nooit meer bang in de afdaling