blogfoto schoen

Vijf tips om in de winter wel lekker buiten te kunnen fietsen

“Wist je dat je de ventilatiegaten onder je schoenen af kunt plakken, zodat je minder last krijgt van koude voeten op de fiets?” Deze en andere handige wintertips lees je vandaag in ons blog ‘Vijf tips om in de winter wel lekker buiten te kunnen fietsen”:

De 5 tips om in de winter wel lekker buiten te kunnen fietsen.

  1. Laagjes is het codewoord. Begin met een strak zittend ondershirt. Hoe strakker het zit, hoe beter het je zweet opneemt en afvoert. Zo’n floddershirt helpt echt niet tegen de kou. Daarna neem je een shirt met korte mouwen en daarna een shirt met lange mouwen. Je eindigt met een jasje met het liefste een winddichte laag. Zorg dat je wel lekker kunt blijven bewegen.
  2. Draag geen handschoenen maar juist wanten. Heb je nog een paar van de wintersport dan is dat perfect. Met wanten kun je prima schakelen. Je vingers blijven beter warm omdat er meer lucht omheen zit en je vingers niet afgekneld worden zoals in een handschoen.
  3. Trek een schaats of hardloopbroek (zo’n strakke zonder zeem) over je korte wielrenbroek. Zo’n broek is veel goedkoper dan een lange broek met zeem en het zit ook veel lekkerder. En je hebt gelijk een extra laagje.
  4. Zet een helmmutsje of een bivakmuts op je hoofd. De meeste warmte verlies je via je hoofd. Vooral een dunne bivakmuts die motorrijders gebruiken is perfect. Deze sluit mooi om je hoofd aan en is zo dun dat je prima een helm op kan.
  5. Kijk even of er aan de onderkant van je fietsschoenen van die ventilatiegaten zitten. Zo ja, plak die dan maar af met een stukje plakband. Neem gewoon normaal plakband of een stukje ducktape (zie de foto). En over je schoenen draag je een paar water- en winddichte schoenhoezen.
blogfoto schoen

Oh, en maak je niet te druk om je fiets. Als je tenminste netjes je ketting blijft smeren. Je fiets wordt dan wel zwart en goor van al het vet en zand, maar die troep poets je er in het voorjaar wel weer af. Desnoods na de winter een nieuwe ketting erop en daar ga je weer. Kun je daar echt niet tegen, pak dan je gewone fiets, zet er een racezadel op en zet je stuur een beetje sportief.

Veel plezier!

Wil je als eerste een nieuw artikel van Wielrenschool lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email