Ideale fietspositie

BIKEFITTEN in de winter, HUH??

Hoe lang zou het nog duren voordat het eerste voorjaarszonnetje je weer lonkt? Lekker weer naar buiten om te fietsen op je racefiets. Als alternatief kun je natuurlijk Zwiften/Tacxen, op een crosser stappen of een rondje op de MTB maken. Daarnaast is het vooral wachten, een beetje poetsen en het internet afspeuren om de tijd tot het voorjaar te doden. De volgende “fantastische tips” kwam ik daar tegen.

zadelpijn 4
zadelpijn 8

Maar wist je, dat dit de ideale periode is om er voor te zorgen dat je optimaal op de fietst komt te zitten? Het is niet voor niets dat alle Pro-Tour teams juist in deze periode alle renners laten bikefitten.

En waarom is dit dan de beste periode?

1. Omdat je nu een periode niet op je racefiets hebt gezeten, is je lichaam goed hersteld. Je hebt dus geen last van oude blessures die te maken hadden met je fietspositie.

2. De problemen die je vorig fietsseizoen had, lijken nu wel voorbij, maar komen in het voorjaar weer snel terug. Je moet er toch niet aan denken dat je in april of mei weer met je fietspositie zit te klooien?

3. Je lichaam is dus nu als het ware gereset. De eerste keren fietsen is altijd weer even wennen aan de specifieke fietsbeweging. Dit is ook zo na een Bikefitsessie. Door dit in de winter te doen, verspeel je dus geen kostbare tijd.

4. Het is heel goed om de eerste ritjes met je nieuwe houding kort te houden en rustig aan te doen. Laat dit nou ook de ideale manier zijn om je lage duurzones te trainen. Dus: dubbel plezier en rendement.

5. Een nieuwe houding, ook als je veel lekkerder op de fiets zit, kost tijd om te wennen. Dit doe je in de winter rustig op de Trainer, of tijdens de eerste korte ritjes in het prille voorjaar.

Bovendien is je agenda, zonder fietsafspraken, lekker leeg. Dus aarzel niet, en boek meteen je Bikefit sessie via de website.

Bovendien heeft Harmen het nu vrij rustig. Voor jou een voordeel want hij besteed lekker veel aandacht aan jouw meting!

Wil je als eerste een nieuw artikel van Wielrenschool lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email