bone conduction earphone

IK HAD ONGELIJK, IK GEEF T TOE… EN DAT ZEG IK NIET VAAK ;-)

Ik heb een haat-liefde verhouding met oortjes. Je weet wel, die dingen die je in je oren doet, om vervolgens lekker van muziek te kunnen genieten. Mijn oren zijn namelijk ongeschikt voor die dingen. Ze passen er niet goed in, vallen er altijd uit, of ik krijg er hele zere oren van. Afijn, het was geen succes dus, oortjes en ik. Dus luisterde ik nooit naar muziek onderweg. En snapte ook nooit zo goed, waarom anderen dat wel deden. Ik vond ’t eigenlijk best gevaarlijk: je hoort immers het verkeer helemaal niet meer? En de vogeltjes? De wind langs je hoofd? 

Ongelijk. Ik geef ’t toe
Haha. Totdat ik ontdekte dat het ook anders kan. Ik mocht namelijk iets heel leuks testen: de Aeropex van Aftershokz. “Oortjes” maar dan anders. Deze hoeven namelijk niet IN je oor, maar ze geven het geluid door via je bot. En dat werkt wonderbaarlijk goed! Ik heb toch zo genoten onderweg!

Muziek EN omgevingsgeluid
Er zit dus niks IN je oor, waardoor je nog steeds de vogeltjes hoort, de brommer die je achterop komt, de voorbijganger die je groet… En tegelijkertijd luisterde ik tijdens het fietsen naar een podcast die ik al heel lang wilde horen. Wat was dat leuk, ik bedacht ineens dat ik zo veel langer door zou kunnen fietsen. Ik kreeg zin in luisterboeken. Maar ook in muziek, die ik al heel lang niet meer geluisterd had. Tijdens een rustig stuk luisterde ik naar het album van Sam Brown ( ja ik weet ’t: ik word oud 😉 ) en toen ik wat sneller wilde trappen was Tiësto met The Business heerlijk. 

Je voelt ‘m niet
Je hangt de Aeropex gewoon om je oren, je helm past erover, en ik kon ook mijn bril gewoon op. De bediening bestaat uit een paar eenvoudige knopjes. Het is even wennen welke knoppen je wanneer in moet drukken, maar dat gaat heel snel. 

Bellen
Ik heb al een tijdje een WAHOO, waarop je kunt zien wie je belt onderweg. Nu kon ik de telefoon ook heel makkelijk oppakken door slechts 1 klikje op de knop aan mijn oor; en praten terwijl ik gewoon mijn handen aan het stuur had! 

2 Wielrenschool Playlists
Je kunt weliswaar eenvoudig een nummer doorspoelen als je daar even geen zin in hebt (Ook gewoon door dat ene knopje twee keer kort achter elkaar in te drukken) Maar je wilt natuurlijk niet te vaak moeten stoppen onderweg om muziek op te zoeken. Dus ik stel 2 playlists voor. Ik zou het leuk vinden, als jullie helpen die lijsten te vullen! Je vind ze hier, op Spotify….

Wielrenschool #blijventrappen 
(voor als je lekker wilt knallen op de fiets, daar staat dat nummer van Tiësto al op)

Wielrenschool #IktrainD1
(Voor als je lekker wilt toeren, met relaxte muziek, daar staat Sam Brown voor de liefhebber, en als je dat niks vindt, “dubbelklik” je die gewoon door) 

Veilig
Maar het moet natuurlijk wel veilig blijven he? Dus OF je doet maar 1 oortje in je oor, OF je bestelt gewoon ook zo’n fijn apparaat van Aftershokz… Dat kan hier. 

Wil je als eerste een nieuw artikel van Wielrenschool lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

1 gedachte over “IK HAD ONGELIJK, IK GEEF T TOE… EN DAT ZEG IK NIET VAAK ;-)”

  1. Ik heb vandaag voor het eerst gefietst met de Aeropex. Wat een geweldige ervaring!. Heerlijke muziek op de achtergrond en tegelijk de vogels horen zingen in de vroege ochtend.
    Ik mocht ze uitproberen van de Wielrenschool om te zien of het iets voor mij was, want oké het is wel even een uitgave.
    Maar geen enkele twijfel meer, de wielrenschool krijgt de Aeropex niet meer terug, die blijft mij vergezellen op mijn tochten. #blijei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *