Genieten in de Eifel met de Wielrenschool! Heerlijk ontbijten, mooie beklimmingen en vloeiende afdalingen langs kleine rivieren. Als je wilt krijg je ook nog goede tips om nog makkelijker te klimmen en te dalen. We stoppen voor goede koffie met traditionele taart bij een conditerei.

Na het fietsen is het tijd voor een goed glas wijn of een Duits bier met heerlijke herstel-borrelhapjes. En ‘S avonds een perfect driegangen diner met bijpassende wijnen en goede gesprekken.

Programma:

Vrijdag

14:00 We heten je welkom in onze gezellige accommodatie in het plaatsje Kopp, vlak bij Gerolstein. Hier  maak je kennis met de Wielrenschool crew, onze koffie en natuurlijk Mark, de kok.
15:30 Begin van het eerste korte en relaxte verkennende ritje om de beentjes los te rijden.
17:30 Borreluur
19:00 Gezamenlijke maaltijd in ons Hotel. Heb je dieetwensen of lust je bepaalde zaken niet, laat het dan even weten. De kok houdt hier graag rekening mee.
20:30 Gezellige nazit en een korte uitleg van de route van morgen

Zaterdag

08:30 Ontbijt
09:45 Vertrek van de diverse begeleide groepen.
13:00 Stop voor koffie en taart
16:30 Uiterlijk weer terug in accommodatie en dus tijd voor douchen, borrel, herstelhapjes en relaxen
19:00 Eten, natafelen en bespreken van volgende dag

Zondag

08:30 Ontbijt
09:45 Vertrek van de diverse begeleide groepen.
12:30 Stop voor koffie en taart
14:30 Terug in het hotel je mag ook nog gebruik maken van je kamer om lekker te douchen en je om te kleden. Zo stap je schoon en met een voldaan gevoel in de auto op weg naar huis.

Voor wie is dit:
Voor die racefietsers die naast lekker fietsen ook houden van goed en gezond eten met een mooi glas wijn.

Algemeen:

– Zorg dat je fiets in goede conditie is. Remmen en banden hebben nou eenmaal iets meer te lijden in de bergen.
– Elke dag zijn er twee of drie verschillende groepen. Hierbij houden we rekening met verschillende niveaus en interesses. Maak je vooral geen zorgen over je fietsniveau, het is onze specialiteit om het voor iedereen een topweekeinde te maken.

Prijs van dit weekeinde is € 325,- per persoon.
Dit op basis van een Tweepersoonskamer met aparte bedden. Als je alleen boekt zoeken wij een leuke roommate van het zelfde geslacht voor je op.
Inclusief 2 x Ontbijt, 2 x avondeten, mogelijkheid om een lunchpakket te maken.
Inclusief alle hapjes, drankjes, koffie en taart gedurende dit weekeinde, je kunt je pinpas dus vrijaf geven.
Inclusief deskundige begeleiding en prachtige routes die je desgewenst ook op GPS kunt krijgen.

Alle kamers hebben eigen douche en sanitair en je fiets slaapt ook veilig binnen achter slot en grendel.

Je aanmelding is definitief als je de aanbetaling van € 100,- per persoon via de webshop hebt voldaan.

datum

15 tot en met 17 mei 2020

8 beoordelingen voor GENIETEN IN DE EIFEL 2020

 1. Jannie

  In Kopp was het top!

  Heerlijke 3 gangen diners met bijpassende wijnen, fietsroutes waar iedereen op zijn/haar niveau volledig aan zijn trekken komt, je en passent nog fietstips krijgt van Harmen én dat alles in een heerlijk septemberzonnetje.
  een heel prettig weekend met leuke deelnemers.

 2. Wim

  Time flies when you’re having fun.☀️
  Harmen, Joke, Mark en medefietsers…wat een extreem leuk en compleet fietsfeest was het weekendje Eifel.
  Allen dank!

 3. Tineke

  Ontspanning door inspanning!
  Fun voorop…goede tips en kleine mankementen worden effectief aangepakt.
  Dat ik nog geen hoogte ervaring had, was geen belemmering.
  Veel geleerd en leuke fietsliefhebbers ontmoet: DANK!

 4. Robert van Driel

  de combinatie van fietsen, eten, wijn en een goed gezelschap is gewoon genieten!

  Harmen, Joke en Mark bedankt voor een heerlijk weekend!

 5. Annelies

  Van bijna huilend dalen naar met een big smile naar beneden sjezen!

  De eerste keer dag ik meeging met de Wielrenschool naar Spanje, stond ik bovenaan een berg met en zei tegen Harmen dat ik wel ging lopen. Afdalen met de fiets zag ik absoluut niet zitten. Beetje bij beetje heeft Harmen mij geholpen om mij van mijn daalangst af te helpen. Op de laatste dag in het Eifelweekend vond ik het afdalen al echt leuk worden!

 6. Sieben

  Voor de 2e keer met de Wielrenschool op pad. Nu met m’n eigen racefiets de Eiffel verkend. Prachtig en afwisselend landschap, met mooie klimmetjes en zeker zo mooie afdalingen. De groep, divers en interessant, de begeleiding, de lokatie en zeker ook het eten en de bijpassende wijnen zorgen voor een relaxte sfeer.
  En als je dan de heilige fiets van Harmen mag lenen, en wegfietst onder het luiden van de kerk van Kopp, ben je bijna in hogere sferen. Gelukkig brengt de eerste klim van die ochtend je terug in de realiteit van werken. Wat een weekend!

 7. Jeannette

  Fietsen in de Eifel, ik kijk nu al uit naar mijn volgende keer! Want die is ondertussen geboekt.

  Twee keer eerder ging ik mee met een Eifel weekend. De eerste keer een ‘klim en daalweekend’, met extra aandacht voor de techniek van het Klimmen en Dalen. Harmens clinic, maar dan een heel weekend!
  En de tweede keer het gewone ‘Genieten in de Eifel’ weekend, geen techniektraining in de ochtend, maar net wat meer km’s door die prachtige omgeving.

  Reizen met De Wielrenschool zijn super! De begeleiding van Harmen en Joke is super! Ze kennen de omgeving, zorgen voor iedereen in de groep en hebben niet allen aandacht voor de route, maar ook voor de fietsers. Harmen gaat nooit naar de Eifel zonder z’n gereedschap en regelmatig zie je hem ‘s avonds nog sleutelen aan een fiets om iemand nóg beter op de fiets te krijgen.
  Ook het eten is super verzorgd! ‘s Morgens is er al ruim keuze voor ‘t eten, je smeert je brood voor onderweg en als je thuiskomt staat het eerste lekkers op je te wachten.
  En ach, het huis in Kopp is geen 4-sterren hotel, maar de bedden zijn goed, het sanitair is schoon en je fiets staat veilig en droog.

  Elke reis wordt natuurlijk gemaakt door het gezelschap met wie je gaat. Met de vrienden van De Wielrenschool zit je goed! Het uitgangspunt is dat fietsen leuk moet zijn, voor iedereen. En dat zie je terug! Er wordt sociaal gereden, met heus wel een sprintje naar de top of naar huis. Maar ben je op de top, dan daal je terug naar de laatste klimmer in de rij. Zo blijft iedereen fietsen en is de langzaamste klimmer nooit ‘de vertragende factor’. Dit stofzuiger-beleid maakt dat ik me, als langzame fietser en nog langzamere klimmer, niet alleen ook welkom voel, maar ook deel van de groep. Geen gezucht en gesteun wanneer ik eindelijk boven ben, maar een gezamenlijke finish en dus daarna samen even uitrusten voor we verder gaan. Niet iedereen fietst dus dezelfde afstand, niet iedereen maakt evenveel hoogtemeters, maar het is wel een echt samen uit, samen thuis!

 8. Peter van der Meulen

  Niet te ver van huis al lekker klimmen in de Eifel. Goed verzorgd door Harmen, Joke en Mark, in elk opzicht: onderkomen, eten, fietsadvies voor onderhoud, en zelfs als je pech krijgt (kan ook gebeuren als je materiaal in orde is) wordt je geholpen of opgehaald als er geen redding mogelijk is.
  Er wordt met elk niveau rekening gehouden en indien nodig keuze tot verschillende afstanden per dag. Je wordt niet alleen gelaten als je wordt ‘gelost’, maar weer keurig terug gehaald.

  Als ik weer een keer tijd heb om mee te gaan, ga ik het zeker doen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GENIETEN IN DE EIFEL 2020

(8 klantbeoordelingen)

100,00