een nieuwe fiets

Yes, een nieuwe fiets!

We gaan een nieuwe fiets uitzoeken.

Niks mooiers voor een wielrenner of een mountainbiker om een nieuwe fiets uit te mogen zoeken. Je gaat op internet zoeken, je bladert fijn door wielren-tijdschriften, en leest alle reviews. Misschien ga je wel naar een beurs om te kijken wat je mooi vindt.

En dan zie je allemaal prachtige, mooie en glimmende fietsen. De een is nog iets duurder dan de ander. De ene is nòg lichter en heeft een hogere bracket stijfheid en noem al die verschillende variabelen maar op waar je op zou moeten vergelijken.

Eigenlijk wil je gewoon een mooie fiets. Maar dan kom je bij de dealer. En op een wonderbaarlijke manier weet hij jou altijd naar de duurste fiets toe te leiden. En voor je het weet denk je dat je die fiets ook echt nodig hebt. Je koopt hem en dan blijkt hij toch niet zo lekker te fietsen.

Hoe voorkom je dat nou?

Hoe zorg je nou dat jij een volwaardige gesprekspartner bent in die fietsenzaak? Zodat je een helder verhaal hebt en wéet wat je nodig hebt. Zodat je je niet laat overbluffen of iets aan laat smeren waarvan je achteraf denkt: Hmmm… had ik dat wel echt nodig, en is dit wel het beste voor mij?

Video afspelen over Yes een nieuwe fiets!

Dat is nou precies wat we voor jou doen als je een bikefit boekt voor een nieuwe fiets. Dan gaan we eerst kijken naar jouw lichaam, en wat voor maat fiets jij nodig hebt om lekker te kunnen fietsen. We kijken ook naar je oude fiets. Want misschien zitten daar wel dingen op, die je mee kunt nemen naar je nieuwe fiets. Misschien kunnen we wel aanpassingen doen aan je oude fiets waardoor je helemaal geen nieuwe fiets meer wilt. (Gebeurt vaker dan je denkt)

Maar als je besluit dat er een nieuwe fiets moet komen, kijken we welk zadel bij jou past, welke crank lengte en welke pedalen jij het fijnst vindt. Ik leg je uit wat de verschillen zijn en laat het je ook ervaren. Daarbij houden we ook rekening met wat jij wilt gaan doen op die fiets. Want als je veel in de bergen fietst wil je een ander verzet dan als je alleen in NL tegen de wind in hoeft te beuken. Doe je allebei? Dan moet je beslissen of je een ‘gemiddelde cassette” wil, of dat je twee cassettes kiest, maar die je dan wel elke keer moet wisselen als je naar de bergen gaat.

Zoveel te kiezen…

Wat is voor jouw postuur de ideale stuurbreedte, welke shifters vind je het lekkerste zitten? Want als je last hebt van je handen is het heel belangrijk om daar een fijne ergonomische vorm voor te kiezen.

En wil je wel of niet elektronisch schakelen?

Wat zijn de voordelen daarvan of misschien wel de nadelen?

Rapportage

Al die dingen lopen wij door en laat ik je ervaren en testen. Daar komt een heel verslag uit en met dat verlanglijstje kun jij naar een dealer toe. Zodat je exact kunt aangeven wat je wil hebben. En je dus geen zaken meer koopt waarvan je later denkt: dat had ik helemaal niet nodig.

Of die je misschien weer moet vervangen omdat die fiets toch niet zo fijn rijdt. Want dan moet je weer bij die dealer aankloppen. Zo van: Wil je alsjeblieft nog dit of dat aanpassen?

Het is zo veel fijner om daar voor die tijd goed over na te denken en te testen

Dat doen wij hier. Dat doen we samen. In de rapportage staat van het merk en het type dat jij mooi vindt de beste framemaat. En als ik denk dat het nog beter kan, heb ik dat ook voor je uitgezocht en dan krijg je dat er als alternatief bij. Daarmee kun jij zelf een deal sluiten bij een fietsenzaak. En de fietsenzaak kan met jouw rapportage de fiets meteen goed afstellen, zodat die perfect rijdt.

Zodat je eerste ritje in de zon fantastisch is en dat je meteen helemaal verliefd bent op je fiets en dat je voelt: ‘Dit is de beste fiets die ik ooit gekocht heb voor dit bedrag’.

Duur is niet altijd beter.

Heel vaak komt eruit ons onderzoek dat we bijvoorbeeld beter een iets eenvoudiger frame kunnen nemen en iets betere wielen. Of dat we juist een ander merk fiets kiezen dan jij eerst in je gedachten had, en dat dat goedkoper blijkt te zijn. Dus de kosten van het onderzoek wegen echt op tegen de kosten van de totale fiets.

Het is voordeliger, slimmer, en het eindresultaat is veel beter.

Dus ik zou zeggen: gun je die extra dag plezier om een fijne fiets uit te zoeken. Het wordt er alleen maar leuker en beter van!

Ik hoop je snel te zien.

Wil je als eerste een nieuw artikel van Wielrenschool lezen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Deel het waar je kan...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *