Tijdens een bikefit maak ik van een fiets jóúw fiets.

Pijn of ongemak in handen, nek, schouders, knieën, je zitvlak of zelfs je kruis behoort na een echte bikefit bij Wielrenschool tot het verleden.

Ik leg als eerste je huidige fietspositie vast. Daarna bespreken we de problemen die je nu ervaart op je fiets. Stap voor stap en in een logische volgorde pas ik de fiets op jouw lichaam aan.

Bij elke verandering merk je direct verschil en ga je makkelijker trappen of verdwijnen vervelende drukpunten. Indien nodig meet ik bepaalde hoeken na met een camera systeem. Ook kan ik je met het zadeldruk systeem van Gebiomized laten zien hoe het komt dat je zadelpijn is verdwenen.

Pijnvrij op de racefiets

Aan de hand van deze punten stel ik de schoenplaatjes, zadel en stuurpositie op jouw lichaam af. Dit ervaar je direct omdat je fiets makkelijker gaat rijden. Ook merk je meteen dat het comfort op de fiets beter wordt

De kosten van deze bikefit bedragen € 225,- inclusief btw. Dit bedrag is exclusief eventuele materialen om je fiets te veranderen.
Afspraak maken? Kies de gewenste datum en tijd, en reken je bestelling af om te reserveren.

Wil je eerst nog even iets vragen stuur dan even een mailtje of bel me even op.

Materialen van Bikefit

Ik, volgde mijn eerste opleiding tot bikefitter bij Paul Swift, de grondlegger van het bikefitten. Daarnaast volg ik elk jaar een aantal trainingen via Flanders Bike Valley en Torke Cycling.

Om te mogen werken met het camerasysteem van Velogic en het zadeldruk systeem van Gebiomized volg ik nog aanvullende opleidingen.

Ik werk met materialen van Bikefit, Shimano, SQ-Lab, SMP, Gebiomized en Speedplay

NO CURE – NO PAY Als jij na de Bikefitsessie vindt dat het geen verbetering is dan zet ik alles weer voor je terug en hoef je niets te betalen. Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent.

156 beoordelingen voor BikeFit

 1. Marco Buitenhuis

  Ik fiets al een aantal jaar enthousiast op mijn racefiets maar vroeg me toch af of het prettiger kan. Niet dat ik echt pijn had, maar het afdalen voelde niet lekker en op lange tochten zat ik niet heel comfortabel op mijn zadel. Bij de bikefit bij Harmen bleek dat mijn zadel te smal te zijn waardoor ik te ver naar achteren ging zitten en mijn hele houding verkeerd was. Nu zit ik na de nodige aanpassingen aerodynamischer, met meer controle en meer plezier op de fiets. Een bikefit bij de Wielrenschool is dus een aanrader, ook als je al langer op de fiets zit!

 2. Ingrid Danvers

  Eind maart bij Harmen een fietsmeting laten doen i.v.m. diverse klachten tijdens het fietsen. Harmen heeft uitgebreid de tijd genomen om de nodige aanpassingen te doen. Al die aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat ik een betere (fiets)houding heb en daardoor heb ik geen tintelende vingers en nek-en schouderklachten meer. Vorige week nog een paar kleine aanpassingen laten doen. Prima service!

 3. Marieke van der Beek

  Het belangrijkste verschil na de Bikefit? Afstanden waarop ik voorheen zeker een flinke koffie- of lunchpauze inlaste, rijd ik nu gemakkelijk aan één stuk door! Ongemerkt heb je een flinke afstand afgelegd zonder de ‘daarbij behorende’ – zoals ik dacht – pijntjes. En waar ik eerder nooit onder in de beugels van het stuur fietste omdat ik dan voor mijn gevoel de fiets niet onder controle had, is dat ineens een houding waar ik automatisch naartoe ga als ik lekker aan het koersen ben. Kortom: Meer ontspannen fietsen en meer controle over de fiets!
  Groeten.,
  Marieke van der Beek

 4. Peter Verhage

  Gisteren een bike-fit bij Harmen gedaan. Erg tevreden, hij neemt goed de tijd voor je. Ook legt hij goed uit waarom hij dingen veranderd. De komende week de veranderingen testen.

 5. Dennis de Vries

  Paar weken geleden een bikefit gedaan bij Harmen Scholtalbers van Wielrenschool Emmeloord. Fiets 90% beter daarna. Maar voor Harmen niet genoeg. Kosteloos nieuwe bikefit gehad met een ander zadel. Nu 99% de laatste 1% ligt aan mij. Maar ook dat komt goed. Bedankt Harmen

 6. Angela de Rooij

  Vandaag met dochter Merel bij Harmen langs geweest. Waarom: na mijn bikefit vorig jaar ben ik met zoveel plezier en gemak gaan fietsen; dat gun je iedereen, zeker je dochter. Ook vandaag was niet te veel voor “onze prinses”. Alles werd uit de kast gehaald en van die fietsen gesloopt om een goed passende toffe fiets te realiseren. En, het is gelukt. Ze heeft nu zoveel vertrouwen in zichzelf op de fiets dat ze met haar moeder Veenendaal- Veenendaal gaat fietsen en zelfs het weekend klimmen met de wielrenschool aandurft!

 7. Louw Post

  Vandaag weer 45 km gereden met mijn “nieuwe” oude fiets wat een verschil (duimpje omhoog)

 8. Hans Vedder

  Op wat oudere leeftijd heb ik de wielrenfiets ontdekt. En je kent het wel: de plaatselijke fietsmaker stelt mijn eerste fietsje in en vervolgens ben ik lekker bezig, En jawel na 2 jaar was ik helemaal into wielrennen. Nieuwe (carbon)fiets en vervolgens weer afstellen. Toch de twijfel of die zadelpijn er wel bijhoorde, of dat dood gevoel na een tocht van 100 km ‘normaal’ was. Via een goede vriendin in contact gekomen me Harmen van de wielrenschool in Emmeloord. En dat is vanuit Brabant een forse rot.
  Maar het was de moeite waard. Met alle tijd en rust kijken en voelen wat de beste afstelling is of beste materialen zijn (ieder lichaam is nu eenmaal anders). Nu ben ik iemand die zijn eigen lichaam niet goed hoort. Dan is het ook handig dat met het zadeldruksysteem en het camerasysteem er ook een objectieve meting plaatsvindt. Dat gecombineerd met het gevoel en het deskundig oog van de bikefitter geeft een top resultaat.
  Het is een pokke-eind rijden, maar zeker de moeite waard. En je kunt het combineren met een kleine ritje door de polder.

 9. Willem Meints

  Ik zal het kort houden.
  Pijn tijdens fietsen is echt niet nodig.
  Doof gevoel in lichaamsdelen is echt niet nodig. Ook niet na +100km fietsen.
  Wat je met een bikefit en goed advies kan bereiken is echt super.
  Terugkomen met vragen is geen probleem.
  Tevreden!

 10. Jasper Jansen

  Woensdag heeft Harmen van wielrenschool mijn fiets afgesteld, wat een verschil zeg! Na 1 training merkte ik gelijk een positieve werking en kon ik gemakkelijker hogere wattages trappen. Geen last meer van mijn zitvlak en zit nu ook stil op de fiets. Echt een aanrader!!!
  Nadat hij eerst met mij een kopje koffie had gedronken, hebben wij gekeken naar hoe ik op de fiets zat. Hier maakte hij filmpjes van en analyseerde die daarna met mij. Er viel op dat ik aan het schommelen was, dit kwam doordat mijn zadel te ver naar achter stond en ook nog te hoog.
  Na dit aangepast te hebben, werd er door middel van een drukmeting gekeken hoe ik op mijn zadel zat. Hier zag Harmen op dat mijn zadel te klein was en werden mijn zitbotjes opgemeten. Met een nieuw zadel op de fiets voelde ik een hele verbetering! Er was en is veel meer ruimte om dieper te zitten, omdat ik nu niet door de punt van het zadel word tegen gehouden! Door deze constatering kon mijn stuur verder omlaag, waardoor ik aerodynamischer kan zitten. Dit alles ging in overleg met mij, wanneer ik niet aerodynamischer wilde zitten werd het ook niet gedaan.
  Ook werd er naar de afstelling van de schoenplaatjes gekeken. Dit doet Harmen door naar mijn benen te kijken als deze de trappende beweging op de fiets maken. Hieruit maakte hij op dat ik mijn voeten recht vooruit zaten tijdens het fietsen. Verder moest ik mijn trapper in de richting van 3 uur zetten en had hij een laser lampje op mijn voet gericht, waar hij aan kon zien of ik verder naar achter moest zitten of meer naar voren met mijn zadel. Alles om de kracht zo goed mogelijk over te kunnen brengen naar de pedalen.
  Kortom, een uitgebreid programma en hij neemt alle tijd voor je. Geen haast! Je ziet dat hij weet wat hij doet en dit laat hij je ook merken. Je wordt overal in meegenomen en leert er veel van!

 11. Paul

  Na een doof gevoel in de edele delen en last van onderrug bij Harmen voor een bikefit geweest. Zadel stond te hoog en was te smal. Dit verandert en voelde meteen al beter. Daarna de voorkant aan gepakt, ik zit nu extreem sportief maar na een langere rit blijkt dat de fiets veel beter stuurt en alleen de handen zijn wennen. Harmen neemt goed de tijd, probeert wat dingen uit en vooral de zadeldrukmeting vond ik belangrijk. Alles wordt gefilmd en uitgelegd. Ik kom snel terug met mijn racefiets Harmen! En bedankt voor de gezellige en gezonde lunch. P.S. De mensen van de andere bedrijven in het gebouw hadden toch gelijk dat ik met een ander zadel naar huis zou gaan!

 12. Tamara en Gijs van der Horst

  Na een lange speurtocht bij Harmen van Wielerschool terecht gekomen. En echt geloof me je krijgt waar voor je geld hij neemt rustig de tijd voor en goed is niet goed genoeg bij hem. Het moet super zijn. Ook op zoek na een goed zadel Harmen helpt je daar ook mee en je fiets als herboren weg bij hem. Een echte aanrader.

 13. Kees Groot

  Voor de 2x een bikefit gedaan ivm aanschaf nieuwe fiets. Harmen neemt alle tijd voor je en vindt het belangrijk dat je goed op de fiets zit. Harmen is pas tevreden als jij dat ook bent. Super service en heerlijke koffie!! Harmen bedankt voor de prachtige verhalen en de goede uitleg!

 14. Peter

  Op maandag 17-07-2018 heb ik bij Harmen een Bikefitting gedaan. Ondanks dat ik al jarenlang fiets, en dacht dat ik wel goed zat, viel er veel te verbeteren. Nu een aantal zaken aangepast, ander zadel, schoenplaatjes versteld, andere stuurnok. De komende tijd wennen aan de nieuwe houding maar ik heb er alle vertrouwen in. Harmen neemt voor de fitting alle tijd en je steekt er ook nog veel van op!

 15. Aad

  Alvorens mijn oude racefiets te vervangen werd door het gezin een Bikefit aangeboden.
  Nooit geweten dat daar zoveel verbeterpunten naar voren zouden komen.
  Na het uitzoeken van het juiste zadel, het aantal keer verstellen ervan, toepassen van juiste stuurnok, schoenplaatjes aantal keren bijstellen, voetbed iets aanpassen is uiteindelijk een goede fietshouding gecreëerd.
  Dit alles voornamelijk eerst uitgevoerd op een geschikte fiets die een paar weken ter beschikking werd gesteld door de wielrenschool, alvorens ik daar een nieuwe fiets besteld heb.
  Wat een geweldige service! Alle sessies onder het genot van heerlijke koffie. Harmen neemt alle tijd voor het verkrijgen van een goed resultaat.
  Harmen, bedankt voor het hoge fietscomfort. Ik geniet met volle teugen van het fietsen en betere prestaties!

 16. Peter Bos

  Ondanks dat ik al jaren lang fiets en dacht “alles wel te weten” een bikefitting gedaan bij de Wielrenschool. Na een sessie van ca 2 uur waarbij Harmen uitgebreid te tijd neemt om alles te meten en uit te proberen, ben ik met een totaal andere fietshouding en een ander zadel op mijn racefiets weer vertrokken. Dit was wel even wennen, maar door de duidelijke uitleg van Harmen had ik er veel vertrouwen in. Tijdens mijn vakantie veel in deze nieuwe houding gefietst.
  Tijdens de de bikefittig bleek dat het frame van mijn fiets eigenlijk te groot is om tot een goede positie te komen. Na de vakantie heb ik contact opgenomen met Harmen en verteld dat ik wel een nieuwe fiets aan wil schaffen.
  Om te ervaren hoe het is om op een kleinere fiets te rijden heb ik een paar weken op een fiets van de Wielrenschool mogen rijden. Wat een verschil! Aan de hand van deze ervaring heb ik samen met Harmen een mooie nieuwe Sensa uitgezocht waar ik nu met veel plezier op rijd. Mocht ik nog kleine aanpassingen willen dan kan ik altijd bij Harmen terecht heeft hij mij toegezegd, “we gaan voor een 10”. Fietsen 2.0 is voor mij nu begonnen!

 17. Marcel Jenniskens

  Na een klein seizoen in de Toerclub gefietst te hebben, gaf één van mij fietsmaatjes mij de tip om eens een bikefitting te doen voordat ik een nieuwe fiets zou gaan kopen.
  Hij gaf me het adres van Harmen, ik dacht altijd prettig om beter op de fiets te gaan zitten, toch?
  Nadat we een afspraak gemaakt hadden en ik met mijn vertrouwde fiets naar Emmeloord was afgereisd kwamen we samen tot het volgende resultaat.
  Na wat uitzoeken en wat testjes hebben we een heel ander zadel gemonteerd en vervolgs 2 cm laten zakken, tevens een ander stuurnok gemonteerd en tot mijn grote verbazing het stuur ook 2 cm laten zakken. Daarbij hebben we de schoenplaatsjes bij gesteld en spacers tussen de pedalen gezet. Pfffffff wat een veranderingen…. wat als resultaat opleverden dat ik met veel meer plezier op mijn fietsje zat. Na enkelen tochtjes heb ik toch besloten om een andere fiets te kopen. En natuurlijk wilde ik het comfort wat ik nu op mijn fiets had niet kwijt raken. Harmen heeft voor me een nieuw Sensa Giulia EVO Disc Stone titan Full ultegra 2×11 Di2 geregeld. Het was onmogelijk maar dit gaf nog een beter gevoel. Na het eerste test rondje samen met Harmen raakten mijn mondhoeken mijn oren aan, wat was dat een prettig gevoel! En Harmen wat een stukje vakmanschap heb je afgeleverd! Nogmaals hartelijk dank en wat is het prettig om met jou samen te werken. Verder zou ik het iedereen aan kunnen raden om een Bikefitting te doen bij de Wielrenschool van Harmen Scholtalbers.

 18. Fokke Post

  Een afspraak bij de Wielrenschool is snel gemaakt. Een mailtje, kort telefoongesprekje en een week later kon ik al terecht voor een bikefitting. Aanvankelijk had ik met name klachten van mijn linker knie en zadelgerelateerde klachten. Minimaal prijs was Harmen gelijk al heel transparant over.
  De afspraak voor de bikefitting was om 10.00 uur. Om 14.30 uur stond ik weer buiten, van alles versleuteld aan mijn fiets, net zo lang tot het goed stond. Iets met engelen geduld. Bij het fietsen bleek de afstelling toch nog voor de nodige ongemakken te hebben gezorgd. Iets waar Harmen flink van baalde en een dag later zat ik al weer op de fiets, samen met Harmen. Tijdens het fietsen nog een aantal aanpassingen gedaan. Uiteindelijk naar tevredenheid. Ik kan een ieder aanbevelen om naar deze bevlogen wielrenschool te gaan.

 19. Geertje

  Zeer tevreden over de bikefitsessie! Na de clinic begin op de fiets, die Harmen door heeft laten gaan ondanks dat ik de enige deelnemer was, heb ik de fiets vervolgens 2 weken gehuurd. Daarna is mijn enthousiasme voor het fietsen alleen maar toegenomen en heb ik besloten om via Harmen een nieuwe fiets aan te schaffen. Geen moment spijt van! Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken om “de fiets jouw fiets” te maken maar zeer de moeite waard om onnodige ongemakken te voorkomen. Het is het geld meer dan waard en ik kan het iedereen aanraden!

 20. Joyce Tittel

  Heerlijk twee dagen gefietst nadat Harmen vrijdag mijn E-bike had afgesteld. Het is net of ik een hele andere fiets heb, #blijventrappen ging nog nooit zo goed. Door andere zithouding heb ik ondanks mijn beperkingen veel meer kracht. En misschien met nog wat kleine aanpassingen kan het nog beter. Maar voor nu alvast, Harmen bedankt!

 21. André Goes

  Geen last van pijntjes o.i.d., wel het idee van; weer eens goed alles op elkaar af te stemmen. Van teen tot top!!! De aanschaf van de racefiets is 4 jaren terug. Er zal best aan het lijf wat veranderd zijn. Ook nog, om goed voorbereid te zijn met het fiets materiaal voor de 2 komende cyclo’s in Frankrijk met veel hoogtemeters.
  Gedurende een 2-tal intensieve uren van voelen, veranderen, uittesten, weer voelen en testen etc. en heel leuke ontspannen babbelmomentjes (want het is ook heel leuk om over fietsen te kletsen), mag ik gerust zeggen dat ik weer optimaal op de fiets zit. De tijdsinvestering zeer waard, naast nu de trainingsuren 🙂 Ik schrijf deze review 3 weken na de Bikefit en na 1 van de 2 cyclo’s, Een echte praktijkervaring dus tijdens een zware rit. Chapeau voor je vakmanschap en het plezierige testen!!

 22. Marten Andringa

  Via een presentatie bij onze wielrenclub WCT Ouwe Seun in Harlingen in contact gekomen met Harmen Scholtalbers. Afgelopen maand heb ik een nieuwe race fiets aangeschaft. Een maand voor het aanschaffen van de nieuwe racer ben ik bij Harmen langs geweest in Emmeloord voor aanschafsbegeleiding. O.a. wat is de juiste reach en stack, afstelling schoenplaatjes, juiste stuur en zadel. Harmen neemt alle tijd voor je en je merkt aan alles dat hij dit vak met liefde uitvoert. Met de juiste info op stap geweest en een nieuwe racer aangeschaft en toen nogmaals een afspraak gemaakt en de nieuwe fiets kon nu op mijn lichaam worden afgesteld. Ik heb er een erg god gevoel aan over gehouden en ook leuk om te zien dat elke bike-fitter het weer anders aanpakt. Harmen bedankt 🙂

  Groet Marten

 23. Joop

  Na een tijd fietsen en experimenteren met het afstellen van de fiets ( zonder succes) gezocht naar een iemand die me goed op de fiets kon zetten. Bij deze zoektocht ben ik uitgekomen bij Harmen Scholtalbers van de Wielrenschool, Harmen neemt alle tijd om je perfect op de fiets te zetten en is pas tevreden als het 100 procent is. Na de bikefit sessie zit ik met plezier op de fiets en zonder pijntjes, dank Harmen.

  Groet Joop

 24. Henk Groen

  Bike Fit gedaan bij Harmen en zit nu zo goed en ontspannen en ook sterker op mijn racefiets en heb daardoor afgelopen jaar 15.000 km afgelegd , zonder pijntjes dus Harmen perfekt gedaan klasse vakmanschap van jouw wielrenschool ??

 25. Jasper Jansen

  Wat rijdt mijn fiets lekker! Dit komt omdat ik bij Harmen ben geweest en hij alle tijd heeft genomen om mijn fiets zo perfect mogelijk af te stellen.

  Harmen heeft ook goed speurwerk verricht door het vinden van de juiste schoenen (training en wedstrijd). Hij heeft ze perfect om mijn voeten gezet. Het trappen gaat daardoor veel gemakkelijker. Ook de schoenplaatjes zijn precies op de goede plek gezet, dit scheelt enorm veel.

  Ik dacht dat ik al goed op mijn fiets zat maar sinds ik bij Harmen ben geweest, rijd ik gemakkelijker, lekkerder en sneller! Echt een aanrader voor anderen om ook eens een afspraak bij wielrenschool te maken.

 26. Liesbeth Hoving

  Knap werk van Harmen! 4 jaar geleden heb ik een bikefit gedaan bij de Wielrenschool omdat ik een nieuwe fiets wilde aanschaffen. Harmen zorgde er eerst voor dat mijn oude fiets goed afgesteld werd (tot in de kleinste details). Toch kozen we ervoor dat ik een leenfiets (uitvoerig) mocht testen. Deze beviel zo goed dat ik zelf een Sensa Romagna heb aangeschaft. Mede doordat mijn ritten langer werden en ik nu vaker fiets, wilde ik na 4 jaar toch graag een ander zadel.
  Harmen neemt met minder geen genoegen, dus werd mijn hele fietshouding onder de loep genomen: schoenplaatjes afgesteld, stuur en zadel iets omlaag, beetje vet rondom de stuur- en zadelpen, stukje stuurlint vastgetaped en ga zo maar door.
  Ik ging dus naar de Wielrenschool voor een ander zadel en toen ik de deur uit fietste was mijn racefiets compleet nagelopen en opnieuw afgesteld. Na deze ‘re-bikefit’ zit mijn fiets weer als gegoten en geniet ik weer met volle teugen van mijn ritten. Thx Harmen!

 27. Lidy Langendijk

  Nadat ik mijn racefiets bij Harmen heb aangeschaft en die mij helemaal paste ontdekte ik hoe bijzonder en prettig het is om op een goed afgestelde fiets te rijden.
  Mijn ‘doordeweekse’ fiets was dat niet. Dus naar Harmen. Nu na de bikefit van deze fiets rijd ik ook graag op deze fiets en maak ik er veel meer gebruik van.
  Het is de xtra uitgave meer dan waard, echt top!
  Dank Harmen voor deze bikefit en tot de volgende fiets ?

 28. Ester Doorlag

  Gisteren bij Harmen geweest voor nieuwe racefietsschoenen en een bikefit voor mijn nieuwe mountainbike! Alles rustig passen en gelijk voelen of de schoenen op de racefiets ook daadwerkelijk lekker zitten. Daarnaast verschillende opties voelen voor het afstellen van mijn fiets, alles wordt goed bekeken door Harmen, met telkens de vraag of het nu beter of slechter voelt, heel erg fijn. Zelfs gelijk even samen uitgeprobeerd hoe de fiets het doet en zit. Top fiets en helemaal mooi afgesteld, daar ga ik zeker veel plezier van hebben, bedankt Harmen voor al je hulp!

 29. Jannet Poppe

  Aangestoken door mijn echtgenoot en omdat ik fietsen eigenlijk toch leuker vind dan wandelen, heb ik de knoop doorgehakt. Een racefiets en helm aangeschaft bij Harmen en natuurlijk de bikefit bij hem gedaan. Wat ik erg prettig vond was dat Harmen echt de tijd nam om de fiets zo goed en zo perfect mogelijk op mijn lichaam af te stellen. Plaatjes onder de schoenen, een juist zadel, een andere stuurpen, hier en daar wat extra schuimrubber,…… Met veel rust, geduld en humor legde Harmen mij uit wat er nodig is om goed en pijnloos te kunnen fietsen. Wat is belangrijk, hoe stap je het beste op en af, etc. De do’s en don’ts van wielrennen werden mij met veel passie en enthousiasme verteld. Ik beveel Harmen dan ook van harte aan iedereen aan, die pijnloos en met veel plezier wil (leren) fietsen. Dank je Harmen voor je hulp en enthousiasme.

 30. Koen Verboom (geverifieerde eigenaar)

  Op zaterdagochtend ben ik bij Harmen langs geweest voor een Bikefit. Ik had veel last van tintelende voeten en handen. Daarnaast pijn in de rug en pijn van het zitten.
  Een hele lijst 🙂 Daarom dus een afspraak gemaakt bij Harmen, vanwege de vele goede reviews die ik had gelezen. Deze zijn er niet voor niets. Harmen neemt de tijd voor je en doet stap voor stap allerlei wijzigingen. Wijzigingen die je voor je gevoel soms juist anders zou hebben gedaan (stuur lager, zadel iets lager en meer naar achteren, een ander zadel, zooltjes in de schoenen, plaatjes afstellen). Maar wat een uitkomst! Geen pijn meer bij het rijden en ik kan nu zelfs makkelijk onder in het stuur rijden en dat ging voorheen echt niet.
  Daarna nog kort buiten rondjes gereden (in de regen) en Harmen heeft hier nog even wat meer aan het zadel afgesteld.
  Ik moest er een stukje voor rijden en het is niet gratis, maar het is het echt waard. Als je nog twijfelt, zou ik zeggen: doen!

 31. Pascal van Olst

  Ongekend.. wat kan ik weer genieten van het wielrennen en spijt dat ik niet eerder bij Harmen was langs geweest voor een bikefit. Ik fiets al geruime tijd en heb 2 jaar geleden een nieuwe fiets gekocht. Daarbij zat een simpele meting en ben gaan fietsen.. Maar in die 2 jaar bleef ik, onlangs zelf gesleutel aan de fiets, last hebben van mijn voeten en onderrug.

  De enthousiasme en de wil van Harmen om mij weer goed op de fiets zetten, was een genot. De passie voor zijn werk straalt ervan af.

  Maar het belangrijkste is natuurlijk het resultaat, en dat mag er zijn. Na diverse aanpassingen van de fiets, waaronder een ander zadel, lager stuur, schoenpedaaltjes/zoeltjes, zit ik echt plezierig op de fiets en kan ik weer langere ritten maken, zonder pijntjes.

  Daarnaast merk ik, dat ik weer echt aan het trainen ben. Voorheen, leek mij lichaam op zijn limiet te zitten, maar nu merk ik weer dat ik gemakkelijker sneller kan fietsen.

  Al met al, in het de investering voor mij zeker waard geweest en ben er veel meer van bewust wat de waarde is van een bikefit: het plezier van fietsen.

 32. Henk Vlijm (geverifieerde eigenaar)

  Onvoorstelbaar, wat een verschil zeg. Had veel last van slapende tenen en handen. Veel zelf lopen te proberen, niets hielp. Ook vooral veel geld uitgegeven aan nieuwe/andere zadels, schoenen etc, had dus niet gehoeven als ik na de aankoop van mijn racefiets direct naar Harmen was gegaan. Harmen legt je alles rustig en duidelijk, naast de perfecte houding en afstelling geeft hij erg veel tips en trucs voor tourtochten, materiaal, overnachten, je manier van trappen, versnellingen etc.

 33. Jeroen Stap

  Na veel wikken en wegen de stoute schoenen aangetrokken om een bike fit te doen, want ja wat zou het nou kunnen schelen?! Na en bakkie koffie met Harmen me omgekleed voor de bike fit. Kijken en afstellen was het… Moest toch het een en ander gebeuren. Nieuw zadel, nieuw stuur en kijken maar weer. Maar nu na een tijdje , zit ik met veel plezier op m’n fiets en vooral zonder pijn en klachten! Geld dubbel en dwars waard! Dus aan te raden! Mvg Jeroen Stap

 34. Allard Stuifzand

  Na enige tijd van twijfelen of dit wel wat voor mij was toch maar een Bikefit aangemeten. Ik fiets al enkele jaren ongeveer 6.000 km per jaar, in een zelf aangeleerde houding zonder veel ergernis. Nooit nagedacht over het op maat afstellen van je fiets. Na aanschaf van een nieuwe fiets uiteindelijk toch een Bikefit geboekt. Het resultaat is geweldig, een nieuw zadel en zoveel verschil in fietshouding. Ik fiets bewust een hoger cadans omdat het prettig is geworden. In de beugel fiets is een genot geworden. Na de Bikefit is het zeker even wennen aan de nieuwe afstellingen maar na 5 kortere ritjes heb ik de eerste grote rit van 150+ met gemak gereden.
  Dit is een aanrader voor iedere fietser!

 35. Natascha Schimmel (geverifieerde eigenaar)

  Mijn oude fiets was door een ander bedrijf ook tijdens een bikefit afgesteld maar het gevoel bleef niet goed.
  Inmiddels heb ik mijn nieuwe fiets. Via FB kwam ik een filmpje tegen van Harmen. Na het bekijken van de 5 video’s heb ik (geprobeerd) mijn fiets beter af te stellen. Het voelde al wel beter maar mijn kleine maar vervelende pijntjes tijdens het fietsen gingen niet weg. Na veel wikken en wegen toch besloten om nog een keer geld uit te geven aan een bikefit.
  Aangezien de filmpjes van Harmen mij aanspraken heb ik besloten om bij hem een afspraak voor de bikefit te maken.
  Afgelopen weekend was het zover, met mijn nieuwe trots in de auto richting Harmen voor de bikefit.
  Onder het genot van een kop koffie mijn ervaring en pijntjes besproken. Harmen nam ruim de tijd om alles uit te leggen en af te stellen totdat het voor mij goed voelde. Nadat alles afgesteld was, was het tijd om het buiten te ervaren.
  Door de kennis, kunde en gevoel voor humor van Harmen was het de bikefit hele prettige ervaring. Een echte aanrader die ik zeker ga aanraden.
  Bedankt Harmen

 36. Richard Schippers (geverifieerde eigenaar)

  Gisteravond voor de tweede keer terug geweest omdat het na z’n 10 a 15 ritten gewoon nog niet naar wens was. Harmen vond het vervelend dat ik terug moest komen. We hebben alles besproken wat wel en niet goed was en daarna heeft hij weer voor de volle 100% ingezet op een nieuwe afstelling. Uiteindelijk een nieuw zadel gekregen welke gewoon werd omgeruild dat noem ik service en klantgericht meedenken. Kortom het was gezellig en leerzaam voor beide partijen echt een aanrader.

 37. Harold van Beek (geverifieerde eigenaar)

  Na een mtb rit kreeg ik na een paar uur hoofdpijn ,echt heftig. Na contact te hebben gezocht met Harmen. Wilde hij mij helpen met een bikefit voor mijn mtb. Ontvangen met koffie en goed intake gesprek gingen we aan de slag. Het was snel duidelijk houding en wat aanpassingen aan de mtb ging ik best wel voldaan naar huis. Met tips voor mijn houding ben ik aan de gang gegaan tijdens mijn mtb ritten,en nu na 3 maanden zo blij en dankbaar dat Harmen mij geholpen heeft. . rustig opgebouwd van 10 a 15 km naar nu 30 a 40 km op de mtb en geen klachten meer. Enorm blij en weer volop plezier op de mtb. “Bedankt Harmen” ik blijf trappen..

 38. Ton Kaars (geverifieerde eigenaar)

  Na inmiddels al 6 jaar als hobby wielrenner bezig te zijn en nadat ik al een aantal keren had nagedacht om een bikefit te doen was ik dan eindelijk overtuigd door een goede vriend die al bij Harmen was geweest voor een bikefit. Ik had niet zozeer last van zere ledematen bij het fietsen maar wilde graag weten of mijn houding op de fiets juist was en om te kijken of ik nog meer progressie kon boeken in het fietsen. En o ja, dat vervelende dode gevoel in mijn tenen daar wilde ik natuurlijk heeeeel graag vanaf. Harmen is eerst begonnen met analyseren hoe ik op mijn fiets zat en is aan de hand daarvan verschillende dingen gaan aanpassen aan het stuur, zadel, pedalen, etc. De aangepaste zithouding ging steeds beter voelen en helemaal toen ik een ander zadel had gepast. Het dode gevoel in mijn voeten is voor het grootste gedeelte opgelost door middel van inlegzooltjes. Harmen heeft geadviseerd om een kleinere maat schoenen aan te schaffen dan die ik op dit moment gebruik dan zou het dode gevoel weg moeten zijn. Een hele leuke en leerzame bikefit waar een beginnende of gevorderde fietser zeker wat aan heeft. Zeer tevreden!!!

  • Harmen Scholtalbers

   Kleinere en schoenen van de juiste breedte (voor jou dus breder) gaan je zeker helpen

 39. Rick Swinkels (geverifieerde eigenaar)

  Twee jaar geleden heb ik een racefiets gekocht en daarmee flink wat kilometers gereden. Maar door verschillende veel voorkomende klachten, kon ik nooit langer fietsen dan ongeveer 2,5/3 uur.
  Het werd tijd voor een bikefitting en via de zoekmachine kwam ik bij Harmen terecht.
  De fitting duurde ruim drie uur, waarbij veel aan fiets en schoenen is versteld en er enkele nieuwe onderdelen zijn aangebracht. Het was meteen al een wereld van verschil. Bij het buiten fietsen ook nog wat tips voor stuur- en remtechnieken gekregen.
  Het is wel even wennen voor de spieren als de afstelling op zoveel punten is veranderd. Daarom strikt gehouden aan Harmens advies om het niet te overdrijven. Na zo’n 12 keer fietsen bleef ik toch wat klachten houden. Bij een vervolgafspraak zijn de resterende klachten verholpen en ben ik opnieuw gestart met het wennen aan de nieuwe afstelling.
  Als ik ooit een nieuwe fiets wil aanschaffen, dan zal ik eerst naar Harmen gaan om te laten meten welke fiets het meest geschikt voor me is. Zo zijn er waarschijnlijk minder aanpassingen nodig om lekker te fietsen.
  Top fitting van Harmen en top service/nazorg. Een aanrader voor iedere fietser!

 40. Edwin den Ouden

  Ik was erg blij met mijn nieuwe MTB, alleen het zadel was – laten we zeggen – niet zo goed. Daarnaast had ik toch ook wat druk op de polsen, dus een afspraak ingepland met Harmen van de Wielrenschool, na goede ervaringen met de racefiets.
  Nou mag je zeggen dat ik een hele makkelijke klant ben. Ik weet namelijk precies wat slecht, goed en beter voelt. Dus aan Harmen de taak om het beter dan goed te maken. Na heel veel kijken, luisteren, passen en meten was mijn geduld bijna op, maar Harmen wilde nog even de puntjes op de i zetten. ‘s Middags nog een proefritje gereden en de laatste finetuning gedaan en nu kan ik weer pijnloos (ontspannen) en effectief MTB-en. Respect en dankbaar, dus de volle vijf sterren ruimschoots verdiend!

 41. Johan Eghuizen (geverifieerde eigenaar)

  Na lang getwijfeld te hebben toch maar de stoute (wielren)schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij bikefitter Harmen.
  Na 5 minuten wist ik al dit is geen weggegooid geld. Na een verandering van fietszadel en wat eerste kleine aanpassingen was de manier van fietsen al compleet anders. 100% beter.
  Na in totaal dik 21/2 uur van veranderen en testen was de fietsbeleving totaal anders en de vele pijntjes verdwenen.
  Echte aanrader deze bikefit.

 42. Anoniem

  Vandaag een te gekke bikefit gehad bij Harmen. Alles tot in de puntjes verzorgd. Koffie, een goed gesprek maar boven alles mijn nieuwe racefiets helemaal top afgesteld. Hier ga ik heel veel kilometers plezier van hebben. Dankjewel Harmen

 43. Jasper

  Fantastische bikefit van Harmen gehad! Door zijn bikefit rijd ik zo’n 4 km per uur harder en kan ik mijn vermogen beter kwijt. Ik trap nu 40 watt meer met dezelfde rustige hartslag. Ideaal voor de belofte wedstrijden die gaan komen. 

  We hebben de fiets perfect op mijn lichaam afgesteld. Hiervoor deed Harmen een paar testjes met me, om te bepalen hoe ik op de fiets kan zitten. Schoenplaatjes staan perfect, waardoor ik geen last van mijn knieën krijg tijdens het fietsen. Ik fiets helemaal ontspannen, nergens staat spanning op en niks in mijn lijf doet pijn. Ook heeft Harmen mij een nieuwe traptechniek aangeleerd, waardoor ik mijn kracht nog beter kwijt kan.

  Direct een afspraak met Harmen maken wanneer je een echt goede bikefit wil, pijnvrij en vol plezier op de fiets wil zitten!

 44. Sander Kooiman (geverifieerde eigenaar)

  De bikefit bij Harmen is iets wat ik al veel eerder had moeten doen. Met een paar aanpassingen aan mijn fiets zit ik er weer met veel plezier op! Een ander zadel en andere pedalen maken een wereld van verschil. Ik raad iedereen aan die twijfelt aan zijn houding of aan de fiets om is bij Harmen langs te gaan!!

 45. Sofia Dupon (geverifieerde eigenaar)

  Het wordt eentonig, maar ook van mij vijf sterren! Ik ben twee keer bij Harmen langsgeweest – eind december voor een bikefit en eind januari voor tóch die nieuwe fietsschoenen. Ik ben een beginner en heb mijn fiets tweedehands op de kop getikt. Wat was er veel aan te verstellen! Ik zit tien keer beter op mijn fiets. Grote aanrader!

 46. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Vanwege aanhoudende lichamelijke klachten na het fietsen leek een bikefit de oplossing. Als snel kwam ik uit bij Wielrenschool.
  Nadat ik me nog wat verder verdiept had in hoe Harmen eea uitlegt op zijn website was de overtuiging daar.
  Na email contact en een telefoongesprek was de afspraak ook snel gemaakt.
  Geen spijt!
  Omdat alles goed wordt uitgelegd en Harmen je echt laat voelen wat er veranderd bij elke aanpassing merk je snel resultaat.
  Na de eerste rit zit ik al veel comfortabeler op de fiets. En nog belangrijker pijnvrij!

  5 sterren verdien je alleen als je een echte verbetering kunt neerzetten!

 47. F. Tijhof (geverifieerde eigenaar)

  In september 2020 heb ik een dagje meegefietst in de Eifel, waarna ik besloten heb om een bikefit te doen. In december 2020 uiteindelijk de stap gezet en een bikefit geboekt. Niets meer dan lof voor de manier van werken van Harmen! Mijn vermogen is gestegen en ik zit véél comfortabeler op de fiets. Een nieuw zadel, in mijn geval een gebioMized zadel, heeft gezorgd voor een perfecte ‘zit’.
  Enkele dagen na de bikefit gingen mijn schoenen kapot. Daarna heeft Harmen mij opnieuw geholpen bij het optimaal afstellen van de schoenplaatjes.
  Dat is nog eens service! Zoek je een bikefit? Ga naar Harmen!

 48. Merel Reijenga

  Dit was mijn eerste eigen fiets en met de tips en tricks van Harmen gaat het super goed! Ik werd vriendelijk behandeld en alles werd goed uitgelegd. Een goede ervaring en zeker aan te raden! Dus als je een beginner bent ga zeker langs!

 49. Sabine Versluis

  Ik dacht eigenlijk best lekker op mijn fiets te zitten, behalve de koude voeten dan… o ja en soms een zere onderrug en dat ik niet in elke positie op mijn stuur even gemakkelijk zit, dat ligt aan het feit dat ik klein ben, toch? En toen ging Harmen aan de slag. Wat een verschil! Zeer de moeite waard!

 50. Mark Gijsen (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag een hele ochtend bij Harmen geweest om mijn fiets correct af te laten stellen. Tja er was eigenlijk op alle fronten wel progressie te boeken….Zadel, schoenen, stuur, schoenplaatjes alles is aan bod gekomen en wat een verschil tov de oude stand. Nu fiets je met het gevoel of je continue druk kunt zetten tijdens een fiets beweging zonder zadelpijn. Eindelijk ziet mijn fiets er niet alleen mooi uit maar fietst hij nog geweldig ook. Wat een verschil, de bikefitting was zeer zeker de moeite waard. Harmen neemt alle tijd en niks is te gek. Superbedankt Harmen!

 51. Gosse van der Zee (geverifieerde eigenaar)

  Ik kwam vanmiddag bij Harm om een gezamenlijke fietstocht te doen met allerlei tips maar het ging niet door hij had de rest wel gemaild maar mij gelukkig niet Harm heeft het direct opgelost want ik had laatst een bikefitting gedaan en hier en daar moest nog een kleine aanpassing gedaan worden.Harm is nog wel 1 uur met mij bezig geweest om alles tot in de perfectie goed te krijgen. Ook heb ik heel veel tips en aanwijzingen gekregen hoe je op de fiets moet bewegen en hoe je het beste kan trainen. Het was voor mij een heel leerzame middag en de fiets is perfect. Ik hoefde er ook niks voor te betalen omdat hij vind dat je maar 1 keer voor bikefitting betaalt ,een hele goede service. Nogmaals bedankt Gr Gosse

 52. Harm Askes

  Via een leerzame en leuke klim-clinic bij Wielrenschool (ook een aanrader!) gekozen voor een bikefit bij Harmen, mede door enthousiaste verhalen over deze bikefits door andere deelnemers aan de clinic. Ik had al een bikefit gedaan bij ander bedrijf, maar Harmen heeft met zijn grote praktijkervaring meerdere verbeteringen doorgevoerd. Naast veel theoretische kennis is het vooral de praktische insteek in combinatie met het grote enthousiasme dat me aanspreekt. En, waar het uiteindelijk om gaat, het werkt! Pijnvrij (alleen heeel moe) de Marmotte gereden in 2020.
  Daarnaast ben ik een groot Zwift fan en zit ik zo’n 10 uur per week op mijn Tacx. Dat kan bijna niet zonder pijntjes omdat dit toch een andere tak van sport is, maar ook daar heeft Harmen uitstekend geholpen om alles zo goed als mogelijk op maat te maken.
  Wel vaak druk, druk, druk 🙂 maar altijd mogelijk te overleggen of antwoord te krijgen via appje.
  Sinds kort heeft Harmen een prachtige nieuw gebouw met fantastische faciliteiten waar je terecht kunt en veel kunt uitproberen. Ik hoop in de toekomst hier nog vaak advies te krijgen of materiaal aan te schaffen.
  Blij dat ik aan de klim-clinic heb meegedaan en daardoor in contact ben gekomen met Harmen. Heb er veel extra fietsplezier voor teruggekregen! Nu nog een keer mee met een Wielrenschool fietsvakantie ?

 53. Marissa Kaastra (geverifieerde eigenaar)

  Had ik dit maar eerder gedaan!! 2 weken geleden ben ik bij Harmen geweest voor een bikefit. Bij binnenkomst eerst even kennisgemaakt onder het genot van een kopje koffie waarbij Harmen al gauw zei ”dit gaat niet van de tijd van je bikefit sessie af hoor” niet dat ik hier bang voor was, maar dit zegt natuurlijk al wel iets over zijn mentaliteit 😉
  Toen begonnen we met het bekijken hoe mijn huidige fietsafstelling eruit zag en werd hier ook een filmpje van gemaakt, super fijn om jezelf ook eens op de fiets te zien zitten. Hier vielen gelijk een aantal dingen op wat met enkele aanpassingen zoals een ander zadel al voor een groot deel verholpen bleek.
  Harmen kijkt mee en hecht veel waarde aan hoe jij iets ervaart, beetje bij beetje begon mijn fiets steeds prettiger te fietsen. Er wordt uitgebreid de tijd voor je genomen en het was ook nog eens gezellig!
  Tijdens de clinic ”klimmen en dalen” (wat trouwens ook echt een aanrader is) heb ik de nieuwe afstelling gelijk kunnen uitproberen, dit voelde heel erg goed. Harmen, nogmaals bedankt en voor iedereen die twijfelt: DOEN!

 54. Miranda van Heel (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb vanmorgen tijdens de bikefitting een heleboel info gehad over de fietsafstelling. Als toetje ook nog wat tips over het nemen van bochten op de fiets. Harmen rust niet voordat hij er zeker van is dat alles okee is!!!
  Klasse.

 55. Irmgard Verkuil (geverifieerde eigenaar)

  Woensdag avond geweest ..
  Alles samen afgesteld er is goed geluisterd naar waar het pijn deed …er is best nog wel veel aangepast…nieuw zadel ,o wat een verschil …vandaag even gefietst om te wennen ..het ging super …wel even wennen aan de veranderingen ,maar dat is normaal …ik zou dit zeker aan raden …ik ben een beginnend fietser vooral dan is het goed als er even mee gekeken word …ik ben blij ….irm

 56. Eduard van Bijnen (geverifieerde eigenaar)

  Zaterdag 29 mei een bikefitting gedaan. Na een bakje koffie begonnen met het maken van een filmpje van hoe ik op de fiets zat. “Er was wel het een en ander te verbeteren” volgens Harmen. Harmen neemt er ook alle tijd voor. Fiets is verder opnieuw afgesteld. Gedurende de uitgebreide sessie ging ik dus ook steeds prettiger op mijn racefiets zitten. Nieuw zadel, zadelhoogte aangepast, andere zooltjes in mijn fietsschoenen, shifters anders gepositioneerd. Ook nog tips gekregen over het nemen van bochten en het juist leren kantelen van mijn bekken op de fiets. Harmen nam zelfs ook nog even de tijd om naar de fiets van mijn vrouw te kijken en heeft ook de afstelling hiervan wat aan kunnen passen. Ben nu sinds de bikefitting een paar keer op pad geweest. Wat een positieve verandering. Het plezier is weer terug ! Harmen nogmaals bedankt.

 57. Cees Lapien (geverifieerde eigenaar)

  Harmen heeft alle tijd genomen om mijn fiets juist af te stellen. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, het fietsen is er een stuk plezieriger op geworden. Lange ritten zonder pijn in de rug is voor mij nu mogelijk, een heerlijk gevoel.
  Dank je wel Harmen.

 58. Johannes Schra (geverifieerde eigenaar)

  Na een heel vervelende zadelpijn nu pijnvrij fietsen. Wat een genot is dat! De werkwijze van Harmen is niet meten maar kijken en kijken afstellen en weer kijken enz. net zolang het goed zit. Zodoende kom je dan tot een goede bikefit. Bedankt voor de prettige manier van samenwerken!

 59. Pietro Barnasconi

  De bikefit als zeer prettig ervaren Harmen gaat zeer vakkundig te werk en neemt alle tijd om tot een juist resultaat te komen.
  Voor alles heeft hij een oplossing en goede tips. Kortom een aanrader voor elke fietser.
  Ik zit beter op de fiets en ben erg enthousiast!

 60. Bob de Jong (geverifieerde eigenaar)

  Een tijdje geleden, maar wel al na vele jaren fietsen, toch maar eens een bikefit laten doen bij Harmen.
  Dan komen er toch ineens wat zaken naar boven waarvan ik me al die tijd niet echt bewust was, kortom best nog wat aanpassingen gedaan die nu, na de aanbevolen 5 ritjes om te wennen, toch erg goed aanvoelen.
  Ik zit eindelijk op het juiste zadel voor mij en dit op de juiste hoogte wat maakt dat je een stuk soepeler fietst en direct verbetering voelt en ook ziet op de apps die alle data bijhouden.
  En daarbij een leuke, leerzame en gezellige middag gehad, met andere woorden, echt een aanrader!

 61. Herma Nijland – van der Hoek

  Na diverse jaren op mijn racefiets te hebben gefietst, maar altijd klachten, heb ik de stap genomen om mijn fiets af te stellen door Harmen. Eerlijk is eerlijk het is een grote verbetering, eerst even wennen, maar na paar keer fietsen, geen pijntjes meer! Ik kan makkelijker bij de groep blijven, geen zadelpijn en hoofdpijn meer. Helemaal top! Bedankt Harmen

 62. Ronald Otten (geverifieerde eigenaar)

  zeer pretiige ontvangst en bevlogen Harmen ontmoet.
  zijn 2,5 uur bezig geweest om de fiets af te stellen en te optimaliseren naar mij lichaam.
  er was wel iets te winnen aan de afstellingen-:)
  duidelijk verhaal van Harmen wat en waarom hij het allemaal uitvoerd aan je fiets.
  nu test rijden en genieten van het fietsen.
  100% aanrader.

 63. Marcel Heyse (geverifieerde eigenaar)

  Nu 14 dagen geleden een bikefit gedaan bij de Wielrenschool. Er werd uitgebreid gekeken naar hoe ik op de fiets zat en wat er verbeterd kon worden. We zijn ruim 2,5 uur bezig geweest. Het resultaat mag er zijn. Waar ik voorheen steeds last had van zadelpijn (na zelfs ook maar een klein stukje te fietsen) heb ik nu nergens last meer van. Een ander zadel aangeschaft en verder wat kleine aanpassingen aan de shifters, de hoogte van het stuur en het zadel fiets ik nu zonder klachten! Een verademing moet ik zeggen. Een echte aanrader….
  Marcel Heyse

 64. Joop

  Gisteren de bikefit van Harmen mogen ervaren. 3 uur intensief bezig geweest. De dag erop vol verwachting op de fiets gestapt. Wat een verademing, geen zadelklachten meer! Harmen bedankt!!!

 65. Marcel van Arnhem (geverifieerde eigenaar)

  Op dinsdag 17 augustus bij Harmen langs gegaan om mijn fiets goed af te laten stellen. Deze datum 2x moeten verzetten ivm polsblessure eerder en dat was geen enkel probleem ?
  Ik had verder klachten op het zitvlak, vast een vaak gehoord probleem. Had zelf al eerder 3 zadels geprobeerd zonder succes. En pijn in t zitvlak neemt het fiets vreugde wel aardig weg.
  Na de bike fit heb ik weer een nieuwe “oude” fiets terug. Na evolueren, testen etc zijn zadel, stuurpen, schoenplaatjes en verleng adapters klikpendalen hierbij aangepast cq vervangen. En wat een resultaat ? Dinsdag 24 augustus rondje 54 km gedaan en geen zitvlak problemen meer. Had voorheen na 30/45 min al vreselijk veel pijn. Dus ik ben heel, heel blij. Dus we gaan weer wat vaker fietsen en in mijn geval nog wat kilo’s kwijtraken ?

  Het was een leuke en leerzame 2.5 uur.

 66. Tristan van Heerdt

  Woensdag 8 september een Bikefit gehad bij Harmen. Wat een fijne ervaring. Na ruim drie uur sleutelen is mijn fiets perfect op mijn lijf afgesteld. Harmen neemt echt de tijd voor je en maakt er gelijk ook een gezellige dag van. Ondanks dat mijn fiets bij een gerenommeerde fietswinkel vandaan is gekomen en op mijn lijf geschreven zou moeten zijn is er toch nog best het nodige aangepast. Ik raad dan ook zeker de mensen aan om even langs Harmen te gaan voor de puntjes op de i.

 67. Erik Weitering (geverifieerde eigenaar)

  16 september een Bikefit gehad bij Harmen, eerst al mijn klachten voor gelegd en daarna aan het sleutelen.
  Fiets is geweldig afgesteld en met een nieuw zadel geen klachten meer gehad.
  Door het goede advies en de fijne samen werking een perfect afgestelde fiets om veel kilometers te maken zonder pijn.
  Harmen bedankt!!

 68. Liesbeth Schonewille (geverifieerde eigenaar)

  Net terug ban de bikefit. Wat een goede ervaring. Harmen nam de tijd. De tijd om uit te leggen en om uit te proberen. Niks was te gek: ander zadel, andere instellingen. Verschillende schoenen mogen proberen. En tips over het fietsen zelf gekregen.
  Beetje ver van mijn huis, maar zeker de moeite waard.

 69. Rudolf Bergsma (geverifieerde eigenaar)

  17 september in Emmeloord bij Harmen geweest voor een bikefitting. Bij ontvangst eerst even een kopje koffie en een ontspannen praatje maar daarna aan de slag! Wat zijn de klachten precies was de vraag. Vervolgens neemt Harmen de tijd voor je en laat je niet eerder een testrondje doen dan wanneer hij denkt dat alles goed afgesteld staat :). In mijn geval, een ander zadel en zadelpositie en nogal wat afstelwerk aan mijn schoenen. En ik moet zeggen met succes! intussen in de laatste weken wat kilometers gemaakt en zonder dollen, de klachten waarvoor ik een bikefitting wilde zijn zo goed als weg. Fietst een stuk ontspannender.
  Ik kan niet anders zeggen dan Harmen, dank je wel voor de prettige samenwerking en kundige adviesen!

 70. Huib van der Zon (geverifieerde eigenaar)

  15-10-2021 een bikefit gedaan bij Harmen. 17-10-2021 Mijn eerste ritje op mijn fiets met een nieuwe configuratie, dankzij Harmen die een fantastische bikefit heeft gedaan. Nieuw zadel (auch die is ff wennen), Schoenplaatjes gesteld, shifters en pedalen aangepast. Compleet andere fiets beleving nu. Het is amazing wat ogenschijnlijk kleine aanpassingen voor een groot effect kunnen hebben.

 71. Ron Niemeijer (geverifieerde eigenaar)

  Op 15 oktober de bikefit gedaan voor mijn ATB. Heel wat veranderd, lijken allemaal kleine aanpassingen die je niet zelf kunt bedenken maar na uitleg en aanpassing zó logisch zijn.
  Afgelopen zondag een tocht van 50 km gedaan en alle klachten die ik eerder had (vooral armen, nek, onderrug en hoofdpijn na afloop) zijn verdwenen 🙂 echt ongelooflijk.
  En ook alle andere weetjes en uitleg tijdens de sessie zijn erg leuk om mee te krijgen, ik kreeg veel energie van de bevlogenheid, passie en deskundigheid!
  Dit is echt zo’n ervaring waarvan je zegt had ik ‘t maar eerder gedaan.

 72. Jan Ploeg (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag bikefitting gedaan leuk ontvangen en vriendelijk eerst even babbelen met kopje thee daar naar de meting echt veel veranderd schoenen en zadel was het eerste
  Daarnaar meten passen buiten fietsen weer wat bij stellen
  Er wordt echt veel aandacht aan besteed
  Er heb hier bij wel een goed gevoel aan over gehouden
  Echt een aanrader
  Jan ploeg

 73. Benjamin van Ommen (geverifieerde eigenaar)

  Na de zeer leerzame cursus klimmen en dalen besloten om ook een bikefit bij Harmen te doen. Daar heb ik geen spijt van.
  Samen met Harmen gekeken naar welke fiets het best bij mij past. Na aanschaf van de fiets nog een keertje terug naar Emmeloord om alles helemaal netjes af te stellen. Mijn fiets rijdt heerlijk en comfortabel. Naast het goede resultaat waren het twee gezellige en leerzame bikefit-ochtenden
  Bedankt Harmen.

 74. Siska Laurense (geverifieerde eigenaar)

  Het is net alsof ik op een nieuwe fiets rij ?

 75. Martijn van Elp (geverifieerde eigenaar)

  Harmen is een echte vakman, die uitgebreid de tijd neemt om alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen en alles zo goed mogelijk af te stellen. Dit gebeurt in een zeer fijne en gezellige sfeer, met de nodige humor. Ik heb de bikefit als zeer prettig ervaren en dankzij Harmen zit ik nu perfect op mijn fiets!

 76. Floris Brouwer

  Na lang twijfelen, gekozen om een Bikefitting te doen bij Harm.
  Maar waarom twijfelen?? Dit MOET iedere fietser doen! Wat een resultaat….
  Na de nodige afstelling en veranderingen, buiten gaan fietsen.
  Mijn eerste reactie was .. . Harm, je bent een soort Jomanda voor de fietspijn 🙂
  En dat allemaal in een ontspannen sfeer.

 77. René de Vries (geverifieerde eigenaar)

  Harmen,

  Bedankt voor je vakkundigheid. Ben erg blij met beide sessies. Veel geleerd en het resultaat mag er zijn. Top!

 78. Wim Vollenberg (geverifieerde eigenaar)

  Oudjaarsdag een bikefit gedaan bij Harmen. Ik had ‘m ergens op internet gespot en was enthousiast over de wijze waarop hij z’n product aan de m/v brengt. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Harmen heeft uitgebreid de tijd genomen voor de bikefit en bij alle onderdelen van de bikefit heeft hij ook duidelijk uitgelegd ‘waarom’ en ‘hoe en wat’. Ik heb nu een nieuw zadel dat mij past en de plaatjes en fietsonderdelen zijn allemaal bijgesteld naar mijn lichaam en houding.

 79. Arjan Frederiks (geverifieerde eigenaar)

  Super bedankt Harmen.
  Voor het optimaliseren van me fiets

  Dit gaat zeker een positief effect hebben. Een echte aanrader

 80. Leon van Laahoven

  Via diverse ‘socials’ ben ik bij de Wielrenschool van Harmen terechtgekomen voor een bike-fit. Het voor mij meest opvallende is de herkenbaarheid van Harmen over de manier waarop hij het wielrennen (en alle bijkomende zaken) benadert; no nonsense.
  Dat wil niet zeggen dat hij geen uitzondering maakt, want dat doet hij namelijk wel degelijk. Zeer gedetailleerd heeft hij gekeken naar mijn fietspositie en de mogelijke verbeteringen tijdens de uitgebreide bike-fit. Ik zal de komende maanden ervaren wat het effect gaat zijn van zijn inspanningen. De eerste twee ritten zijn positief verlopen en dat voelt goed. Mocht het toch tot verdere aanpassingen leiden is dat geen probleem, want Harmen verzekerde me ervan dat hij doorgaat tot er sprake is van een tevreden fietsresultaat. Dat komt helemaal goed.

 81. Ingrid Koopmanschap (geverifieerde eigenaar)

  Na bedenkingen van mijn man (niet van mij) een afspraak gemaakt na een aantal jaren last van heup te hebben, nadat Harmen had voorgesteld dat ik mijn man mocht meenemen kwamen we in Emmeloord aan, hij heeft alles nagelopen en gefilmd en ook uitgelegd hoe het werkt met je lichaam en alle kleine veranderingen kunnen de oplossing zijn, nadat alles is nagelopen toch ook buiten gefietst en het is heel vreemd maar echt de fiets lijkt wel of ik er totaal anders opzit en ook beter makkelijk trap, ik moet nog wel een langere tocht mee fietsen maar dit is al heel hoop gevend en mijn man was super enthousiast en hoe fijn is dat, heel hartelijk bedankt

 82. Anna Goedemans (geverifieerde eigenaar)

  Wat een ervaring! Heel bijzonder. Stuur afgesteld, zadel lager, huh? jaa zadel lager. Verhoging onder linker schoen enz. Ben nubin korte ritjes aannhet ervaren of de zadelpijn wegblijft.
  Oh ja, ik gad sokken besteld maar vergrten om er om te vragen.
  Sowieso een positieve ervaring.

 83. Gijsbert Schaap (geverifieerde eigenaar)

  Ik werd super gast vrij ontvangen met een bakje koffie en een leuk praatje. Wat is Harmen toch een vakman. Zelf dacht ik dat ik aardig goed op mijn fiets zat. Maar na de bikefitting had ik die indruk totaal niet meer. Het lijkt net alsof je op een totaal andere fiets zit. Door aanpassingen van de pedalen en een nieuw zadel. En geloof me je oude zadel hoef je nooit meer terug. Ik kijk dan ook met veel plezier en zin uit naar het nieuwe wielrenjaar.

  En raad iedereen aan als je pijntjes heb of je wil een keer goed op je fiets gezet worden. Ga naar Harmen toe. En hij fixt het samen met jou.

 84. Martin Moerenhout (geverifieerde eigenaar)

  Zojuist terug gekomen van de bikefit door Harmen. Ruime aandacht 1 op 1 en je merkt aan alles dat deze man er echt verstand van heeft: wat een vakkennis! Met (relatief) kleine ingrepen zit je direct merkbaar veel comfortabeler op de fiets. Wat een paar zooltjes, een ander zadel en wat andere afstellingen (bijvoorbeeld de plaatjes onder mijn schoenen) kunnen doen is onvoorstelbaar. Nu de adviezen opvolgen en korte ritjes gaan maken om te ervaren maar het voelde tijdens de sessie al zo veel beter dat ik me niet kan voorstellen dat ik nog tot een andere conclusie kom. Vakwerk en zeker aan te raden, juist voor de beginnende fietser zoals ik die optimaal van zijn fietstochten wil genieten.

 85. Martijn Englebert

  Ik ben iemand van weinig woorden…. Top!! Wat ben ik blij dat ik intotaal bijna 4 uur in de auto heb gezeten. Veel eerder had ik naar Harmen moeten gaan. Na de bikefit de Amstel goldrace gereden, 150 km. Geen pijntjes tijdens het fietsen en geen spierpijn erna wat mede komt door het fietsprogramma van Harmen. Nogmaals dank!!!!

 86. Martijn Englebert

  Ik ben iemand van weinig woorden…. Top!! Wat ben ik blij dat ik intotaal bijna 4 uur in de auto heb gezeten. Veel eerder had ik naar Harmen moeten gaan. Na de bikefit de Amstel goldrace gereden, 150 km. Geen pijntjes tijdens het fietsen en geen spierpijn erna wat mede komt door het fietsprogramma van Harmen. Nogmaals dank!!!!

 87. Sander Toet (geverifieerde eigenaar)

  Heel fijn om zo een bikefitting te doen. Harmen neemt alle tijd voor je en kijkt goed naar waar de verbeteringen zitten. Ik zit zoveel lekkerder op de fiets. Echt fijn.

 88. Jan Reedijk (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag bij Harmen geweest voor een bikefit. Ik kan het iedereen aanraden, hij neemt rustig de tijd voor je en je komt echt veel beter op je fiets te zitten. Echt top!!!

 89. Hennie van Megen (geverifieerde eigenaar)

  Na steeds weer uitstellen uiteindelijk toch besloten om een BikeFit bij Harmen van de Wielrenschool te doen. Emmeloord niet echt in de buurt vandaar steeds het uitstellen, maar o wat ben ik blij dat ik nu eindelijk heb doorgezet.

  Mijn probleem was dat bij de langere afstanden aan een stuk ik bij circa 70 km kramp kreeg in bovenbenen, beide bovenbenen, en ik kan je verzekeren dat dit niet fijn is.

  Dus op een donderdagmiddag 13:00u afgesproken op locatie Emmeloord waar Harmen een heel uitgebreide technische ruimte heeft waar gesleuteld wordt en een ruimte voor de BikeFit kortom eigenlijk alles wat met wielrennen te maken heeft is er. Ook koffie!
  Allereerst de intake met koffie en uitleg daarna omgekleed en het meten kon beginnen.
  Harmen is geduldig en weet waar hij over praat, dat geeft vertrouwen en een fijn gevoel begrepen te worden.

  Nu een paar weken later met de aanpassingen, eerst wat rustig i.v.m. gewenning, daarna gelijk een weekend Limburg met de nodige klimmetjes gefietst en waarachtig geen klachten meer.
  Mijn linker zitbotje heeft wel moeten wennen, maar kramp heb ik niet meer gehad.
  Het fietsplezier is duidelijk verbeterd en heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn benen.

  Dankjewel Harmen!

 90. Gerard Scholte (geverifieerde eigenaar)

  Gisteren bij Harmen geweest. Ik fiets al jaren, maar bleef pijntjes ervaren. Op beeld was duidelijk te zien hoe ik op de fiets zat. Ongelofelijk wat een paar schijnbaar minimale aanpassingen aan je fiets doen met je fietshouding. Harmen bleef tijdens het proces geduldig aanpassingen doorvoeren en soms weer terugdraaien. Op de trainer en kleine stukjes buiten direct een goed gevoel gekregen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

 91. Alex Smit (geverifieerde eigenaar)

  We hebben een bucket list af kunnen werken met de aanpassingen ,en het advies van Harmen
  dank zei Harmen hebt ik 170km kunnen volhouden in bergachtig terrein (Ring of Kerry) ierland
  aanpassingen aan de zit(zadel) pedalen (knieen) en tandwielen aan te passen heb in op 2 july jl
  mijn rit gereden in minder dan 10uur
  ik ben geweldig trots op mij zelf ,en dat Hij, mijn fiets nog een week voor vertrek nog geprepareerd heeft.
  ondanks een vol bike-fit schema.
  en niet te vergeten, de tips van het drinken ,en voeding tijdens de rit ,al bij elkaar opgeteld was dit bezoek een sleutel tot succes

  Alex Smit

 92. Margriet (geverifieerde eigenaar)

  Ik kwam binnen als ballerina zonder zadel en vertrok als fietser op een goed afgestelde fiets. Het is nu een paar weken na de bikefit en voor het eerst sinds jaren is de kramp uit mijn rechterhamstring verdwenen. En mijn voeten beginnen ook niet meer na een uurtje fietsen te branden.

  Er werd fijn de tijd genomen en alles werd duidelijk uitgelegd.

  Bonus: de goede koffie 😉

 93. Bart Sikkens

  Goeie bikefit bij Harmen. Ook met de nieuwe fiets alles weer nagelopen en aangepast. Je merkt dat hij er veel verstand van heeft en de drive heeft om je pijnvrij te laten fietsen.
  Daarbij een goede nazorg en erg toegankelijk

 94. Claudia & René van Aken (geverifieerde eigenaar)

  Harmen heeft ons van A tot Z geholpen en is erg toegewijd, hij geeft niet op tot er een oplossing is. Na lang tobben zitten we weer lekker op de fiets.

 95. Erik van der Ploeg (geverifieerde eigenaar)

  Recent een bikefit bij Harmen gedaan. Dit omdat ik 2 klachten had (druk op de handen en irritatie op mijn zitvlak) en omdat ik een paar maanden geleden ben geswitched van racefiets naar gravelbike (andere geometrie).
  Harmen heeft veel aanpassingen gedaan, die allemaal in een beter gevoel resulteerden dan ervoor. Ik heb nu inmiddels 2 (korte) tochten gemaakt, en het verschil in gevoel is opmerkelijk; ik voel me fijner op de fiets en heb het idee dat ik efficiënter rijd. Mijn voorlopige conclusie is dus dat de aanpassingen n.a.v. de bikefit zeer zeker geholpen hebben om van de fiets “mijn” fiets te maken!
  Ook wil ik graag even melden dat ik de bikefit zelf als zeer plezierig heb ervaren; Harmen is enthousiast en zeer deskundig, waardoor de tijd omvloog en het een zeer constructieve en prettige ervaring was.
  Ik zou eenieder aanraden om – zelfs bij de lichtste twijfel of klacht – een bikefit bij Harmen te boeken.

 96. Roland van Voorst (geverifieerde eigenaar)

  Na aanbeveling van mijn vriendin,die het overigens van een fietsmaatje heeft..
  Heb ik besloten om een bikefitting te doen.
  Nou ik zelf kan je vertellen ben er enorm op vooruit gegaan!
  Het vooral in beter gaan fietsen 🚴‍♀️
  Houding algemeen,zitten op de zadel,pedaalkracht…overbrenging.
  Je kan gigantische veel afstellen aan een”racefiets”
  Wat echt ten goede komt voor je zelf.
  Harmen..bedankt..en bedankt voor de leen racefiets..daarbij ben ik zeer benieuwd naar de nieuwe racefiets die ik besteld hebt bij jou..en er naar uit kijkt om alles tot in de perfectie af te stellen…
  Roland

 97. Roland van Voorst (geverifieerde eigenaar)

  Na aanbeveling van mijn vriendin,die het overigens van een fietsmaatje heeft..
  Heb ik besloten om een bikefitting te doen.
  Nou ik zelf kan je vertellen ben er enorm op vooruit gegaan!
  Het vooral in beter gaan fietsen 🚴‍♀️
  Houding algemeen,zitten op de zadel,pedaalkracht…overbrenging.
  Je kan gigantische veel afstellen aan een”racefiets”
  Wat echt ten goede komt voor je zelf.
  Harmen..bedankt..en bedankt voor de leen racefiets..daarbij ben ik zeer benieuwd naar de nieuwe racefiets die ik besteld hebt bij jou..en er naar uit kijkt om alles tot in de perfectie af te stellen…
  Roland

 98. Jerry Bakker (geverifieerde eigenaar)

  Vanmorgen een bikefit gehad bij Harmen. Niets anders dan lof! Fiets werd tot op detail aangepast aan mijn lijf en wat een verademing is dat zeg. Kan iedereen een bikefit aanbevelen bij Harmen.

  • Harmen Scholtalbers

   Fijn dat je even ene reactie op de site achterlaat. En succes he

 99. Bram (geverifieerde eigenaar)

  Vorige week een Bikefit gehad bij Harmen. Ontspannen sfeer en heel relax geen gehaast. Fiets volledig aangepast waaronder stuur zadel en schoenplaatjes. Veel tips over de houding en de manier van fietsen. Vandaag mijn eerste rondje op de nieuwe afstelling gemaakt. Wat heerlijk. Echt een wereld van verschil.
  Dank je Harmen.

  • Harmen Scholtalbers

   Gaaf Bram en veel plezier op je fijn afgestelde fiets.

 100. Bram Smits (geverifieerde eigenaar)

  Via facebook kwam ik in contact met Harmen van wielrenschool.
  Via de site en Bikefit geboekt omdat ik al jaren pij heb tijdens en na het fietsen. (soms wel dagen).

  De bikefit was erg relax, goede uitleg en vooral ervaren hoe het is beter lekkerder en ontspannen op de fiets te zitten.
  Na de bikefit al wat tochtjes gemaakt en geen last of pijn meer. Na het fietsen wat vermoeide benen maar niet totaal gesloopt als daarvoor. Ik heb er echt baat bij gehad en ben blij dat ik de bikefit heb geboekt. Het was t geld meer dan waard. Ik ga nog eens terug voor andere pedalen.

  Bedankt Harmen. Top werk👍

 101. Manting Cheng (geverifieerde eigenaar)

  Bikefit? Waarom zou ik als ik toch nergens last van zou hebben? Maanden later begon er her en der steeds meer wat pijntjes te komen en ook sneller in een rit. Door verschillende goede reviews op Facebook en kennissen die bij Harmen zijn geweest ben ik toch overstag gegaan om eens wat te doen aan de kleine pijntjes en misschien toch efficiënter te kunnen trappen. 3 maanden geleden een eerste afspraak gemaakt, moest een stukje rijden maar dat is het zeker waard. Wat een leuke middag heb ik gehad. Een bikefit zoals het hoort (en niet zoals bij aanschaf van mijn fiets paar “dingetjes” opnemen. Bij thuiskomst paar korte ritjes gemaakt. Moest helaas toch nog wel een keertje teruggaan om te finetunen, maar afgelopen zondag heb ik een lange rit van 75 km gemaakt en nergens last van! Wat een heerlijke rit is het als je niet druk hoeft te maken of je eventueel ergens pijntjes gaat krijgen en eventueel het openbaar vervoer moet inschakelen omdat je niet verder kunt. Wat voor mij vooral een verademing is geweest is dat nu nu cirkels trap en geen rechthoeken. Inmiddels is het winterseizoen en met de bikefit data mijn indoorfiets ook afgesteld. Op naar vele km’s in het nieuwe seizoen, dank je wel Harmen!

 102. Albert de Boer

  Op aanraden van een kennis een bikefit gedaan voor mijn triathlon fiets. Ik dacht dat ik er al wel goed opzet maar dat bleek toch niet het geval
  Wat een verschil nu alles goed is afgesteld een wereld van verschil. Naast het kundige advies van Harmen was het ook een leuke ochtend met leuke gesprekken over fietsen en trainen en voeding. Het is zeker een aanrader

 103. Dick witteveen

  Onlangs bij harmen in aanloop richting Alp d‘huzes 1-6-2023 mijn fiets via bikefit goed en op de juiste manier afgesteld . De kleine ongemakken die mijn lichaam te kennen gaf tijdens het fietsen zijn juist geannaliseerd en door aanpassingen dusdanig aangepast zodat ik nu net even relaxter op de fiets zit. Trappen moet ik nog steeds wel zelf😀😀. Bent u eenzelfde perfectionist als ik raadt ik u zeker aan om over bikefit na te denken

 104. Peter de Cock (geverifieerde eigenaar)

  Uitgebreid zonder poeha, de komende weken/maanden gaan het verschil hopelijk maken. Wel afzien maar pijn en klachten vrij. Dat is altijd het doel van Harmen.

 105. lianne schipper (geverifieerde eigenaar)

  Afspraak geregeld omdat ik ondanks een goede fiets toch het idee had dat ik niet lekker/goed zat op de fiets. Na wat aanpassing ging het nog slechter, zonder moeite opnieuw een afspraak gehad. Bleek dat mijn crank niet de goede lengte had voor mijn fiets, montage fout van de winkel waar ik hem gekocht had. Harmen heeft voor mij gebeld na de winkel en wilde zelfs de crank voor mij omwisselen. Dit heb ik toch maar gedaan bij de winkel waar ik hem gekocht heb omdat Harmen hier , vind ik, niet voor is. Ik moet nog een aantal keren fietsen maar vandaag ging veel beter als voorheen. Dus, zonder Harmen had ik doorgefietst op een niet goed gemonteerde fiets.
  Hartelijk dank! Harmen zijn ontvangst is vriendelijk en gastvrij en zijn mails zijn duidelijk.

 106. Peter de Cock (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb de bikefit als positief ervaren.
  Heb al een aantal keren buiten gefietst en had eigenlijk alleen maar wat spierpijn in de benen )mag) en voel dat ik zitbotjes heb
  Dankjewel

 107. Frans Veltman (geverifieerde eigenaar)

  Nadat vrouw en dochters geen kadootje voor mijn verjaardag wisten, wist ik deze keer wel wat te bedenken. Op facebook had ik de bike-fit voorbij zien komen. Omdat ik in de “Coronatijd” het fietsen na een jaar of 20 weer opgepakt heb en ook een nieuwe tweedehands racefiets gekocht had, leek een bike-fit mij meer dan de moeite waard. Zodoende in december bij Harmen langs geweest. Ik had een tweetal dominante klachten tijdens het fietsen.
  1, het zadel met bij gaande zadelpijn en 2, tintelingen in de handen. Na de bike-fit zijn beide opgelost, wat een verademing is. Daarnaast nog wat aanpassingen aan de pedalen en het fiets fantastisch. Onlangs heb ik, na wat kleinere ritjes en binnen trainen op de Wahoo-Kickr, de Winter-elfstedentocht gefietst bij windkracht 7 en code geel. Ik heb genoten en het enige wat ik voelde waren de vermoeide benen na 206 km. Maar dat schijnt te mogen. Ik ben erg tevreden en enthousiast, ik kan het een ieder aanraden om gebruik te maken van de bike-fit welke Harmen aanbiedt.

 108. Vincent van Rooijen (geverifieerde eigenaar)

  resultaat dat is wat telt. en ik ben hartstikke tevreden.
  maar als je alles wil weten, waarom er aanpassingen worden gedaan, Harmen legt het graag uit.
  Rustig beginnen, stukje fietsen, video bekijken en je bent begonnen. veel praktische kleine tips, vragen en waar noodzakelijk aanpassingen. focus op lekker kunnen fietsen, lekker pragmatisch kiezen en vleugje realisme.
  je kiest natuurlijk wel zelf, dus wees eerlijk, luister goed naar je lichaam. en je voelt tijdens de paar rondjes bij de bikefit studio wel wat, maar testritjes zijn noodzakelijk na de bikefit zijn nodig.

  #gatesten #lekkertrappen

 109. Willem Wals

  Toen ik een paar jaar geleden mijn (eerste) racefiets kocht werd ik opgemeten en de fiets afgesteld. Aangestoken door het fiets-virus ging ik op weg en al snel een tweede racefiets voor binnen op de trainer. Maar vooral binnen klopte er iets niet. Pijntjes in de nek en rug na het fietsen… beetje afstellen dacht ik. Harder trainen dacht ik.
  Harmen nam alle tijd en verstelde werkelijk alles. Legde uit wat en het waarom. Mijn fiets was gemaakt voor een ranke, jongeman van een kilo of 55 en niet voor een stevige nederlandse man die Abraham heeft ontmoet. Maar nu zit ik pas goed, geen pijn meer en 20-30W meer, hogere rpm tijdens de training en nog veel meer plezier dan voorheen tijdens het fietsen. Zelfs als er niet zoveel afgesteld moet worden is een bikefit bij de Wielrenschool een prettige ervaring en naar mijn meninig iedere cent waard.

 110. Marjan Dijken (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb, na even uittesten of ik wielrennen wel leuk vindt, een tweedehands racefiets gekocht.
  Omdat ik wel wist dat ik niet helemaal goed op mijn fiets zat, een bikefit bij Harmen gedaan.
  Wat een prachtige ervaring en wat een verschil!
  In een 2,5 uur durende sessie ben ik goed op mijn fiets gezet.
  Ander zadel deed al wonderen maar ook het verplaatsen van mijn schoenplaatjes en shifters gaf een enorm verschil.
  100% aandacht en alles heel goed uitgelegd. Een echte aanrader!!
  Nu eerst maar eens kilometers maken😄

 111. Erik Geutjes (geverifieerde eigenaar)

  Van mijn vriendin deze bike-fit cadeau gekregen.
  Harmen heeft uitgebreid de tijd genomen om middels videobeelden mijn zithouding te bekijken. Hierna is er veel tijd en professionaliteit in gestoken om mijn fiets naar mijn houding aan te passen. Hierbij zijn mijn stuur, zadel, pedalen en schoenen aangepast. Ik merkte meteen bij de eerste aanpassingen dat dit effect had op mijn comfort en plezier op de racefiets. De manier waarop Harmen dit doet is zeer kundig, vriendelijk en met humor. Ik kan deze Bike-fit van harte aanbevelen. Ik heb er in ieder geval veel plezier van!

 112. Erik Zuethoff

  Wat een vakman en wat een enthousiasme en geduld heeft Harmen! Ben bij Harmen terecht gekomen na de Enthousiaste video’s die ik op Facebook voorbij zag komen. Had al eens een bike-fit gedaan maar zonder het gewenste resultaat: ik zat nog steeds niet lekker op de fiets en daar wilde ik verandering in brengen. Ben niet de makkelijkste maar toch voelde ik geen haast. Harmen blijft geduldig en gaat kijken wat een betere oplossing is voor je zodat je wel goed zit. Proefritje maken, evalueren en eventueel aanpassing doen.
  Wat ik ook zo prettig vind is dat Harmen zaken duidelijk kan verwoorden zodat je weet wat er gaat gebeuren en waarom er een aanpassing wordt gedaan. Maar ook de tips die je krijgt om beter, veiliger en bewuster op je fiets te zitten zijn fijn. Soms leer jezelf dingen aan maar die zijn niet altijd goed en daar wijst hij je op een goede manier op.
  Ik heb genoten van de bike-fit sessie en krijg weer plezier in fietsen.
  Bedankt Harmen!!

 113. Angelina Ligthart (geverifieerde eigenaar)

  De bikefit bij Harm heb ik als goed ervaren. Ik kwam door het surfen op Internet naar bikefitting op zijn website terecht en had daar gelijk een goed gevoel over en dacht als ik dat een keer zou doen dat het dan daar zou zijn.
  Nou mijn gevoel was zeker goed. Harm behandeld iedereen persoonlijk en neemt de tijd voor je en legt ook dingen uit waarom er iets wordt veranderd.
  Ik heb er veel van opgestoken. Zo dacht ik dat mijn stuur wel omhoog zou gaan maar nee Harm ging hem juist verlagen net als mijn zadel en tevens ern andere zadel erop. Dit had ik nooit verwacht. Harm doet alles met passie voor het fietsen. Hij vind dat iedereen goed op de ( race) fiets hoort te zitten. Het was voor mij wel wennen aan de nieuwe houding. Maar ik ben blij dat ik toch naar Harm bent gegaan. Volgende week ga ik een week met fietsvakantie en dan kan ik het helemaal merken of de afstelling goed is. Zo niet dan bel ik Harm weer op want dat wil hij graag zodat we nog iets misschien moeten aanpassen. Mijn fietsmaatje heeft door mijn enthousiaste verhaal ook een afspraak bij Harm gemaakt. Dus zoals je kunt lezen ben ik tot. Dusver zeer tevreden met deze bikefitting.

 114. Anoniem

  Ging naar Harm op aangeven van enkele fietsmaten. Had veel last van me heup. Harm ontving me hartelijk met een kopje koffie ☕️ op Koningsdag. Daarna omkleden fiets broek aan met schoenen en de pas sessie kon beginnen. Eerst bekijkt hij je houding op de fiets en gaat beetje voor beetje bij/afstellen aan je gehele fiets tot dat je echt zegt dit is een verbetering en ik zit comfortabeler op me fiets. Na deze sessie geen last van me heup meer gehad. Harm bedankt voor je hulp en het is het geld en de rit waard.
  Met me nieuwe fiets meteen weer naar Harm om hem op maat te laten maken tot binnenkort Harm 👍🏻

 115. Jeroen Broekroelofs (geverifieerde eigenaar)

  Na lang er tegenaan gehikt te hebben, omdat ik zelf eerst met de filmpjes van Harmen aan de slag ben gegaan, omdat ik dacht het komt nog wel maar het kwam niet. De bikefit ingepland na telefonisch overleg met Harmen omdat ik vlak voor een lange fietstocht stond met behoorlijk wat hoogtemeters. Hij adviseerde mij die gewoon te fietsen en daarna een afspraak te maken omdat je lichaam toch een beetje moet wennen aan de nieuwe afstelling. 23-5-2023 heb ik de bikefit gedaan en na een bakje koffie en uitleg over de anatomie zijn we begonnen met de bikefit. Eerst wordt je gefilmd om te kijken of er wat opvalt en daarna gaat Harm stap voor stap dingen aanpassen. Eerst het zadel, daarna de pedalen/schoenen en op het laatst de handen. En als dat allemaal is aangepast ga je buiten fietsen om het te kijken of het ook echt goed voelt. En je krijgt elke keer van Harmen te horen waar je op
  moet letten en als je terugkomt vertel je hoe het voelt en dan past hij iets aan en ga je weer voelen. Tot je zelf tot de conclusie komt beter gaat het niet worden. Want dat is wat Harmen zegt: Jij hebt altijd gelijk. Jij voelt het en jij moet op je eigen fiets fietsen. Al met al zeer tevreden. Mijn eerste ritje achter de rug en ja ik heb zitbotjes…haha

 116. Martin Oplaat (geverifieerde eigenaar)

  Je ziet en merkt gewoon dat Harmen weet waar hij over praat. Ondanks dat mijn fiets aan de grote kant is heeft hij het toch voor elkaar gekregen dat ik een stuk beter op de fiets zit. Zadelpijn is verdwenen en mijn traptechniek is een stuk verbeterd. Door een planningsfoutje werd mijn sessie afgebroken waardoor ik moest terugkomen. Maar netjes korting voor gekregen. Echte aanrader.

 117. Jeroen Kiers (geverifieerde eigenaar)

  Al een jaar of 2 zat ik niet meer lekker op mijn racefiets. Pijn aan het zitvlak, snel dove vingers en vaak hoofdpijn na het fietsen. Zelf veel versteld qua stuur- en zadelpositie. Op een gegeven moment werd het alleen maar erger.
  Op sociaalmedia kwam ik de advertentie van de Wielrenschool tegen en besloot een bikefit bij Harmen te doen.
  Hij heeft veel veranderd aan mijn fiets en wat een verschil!
  Eindelijk zit ik weer lekker op de fiets en doen alleen de benen pijn van de verzuring…Ik kan wel zeggen dat het plezier van het fietsen weer terug is.
  Door de deskundigheid van Harmen is dit zeker aan te raden als je niet lekker op je fiets zit met alle gevolgen vandien.

 118. Ad den Haan (geverifieerde eigenaar)

  Een heel leuk een goed ontvangst , en binnen 5 min helemaal op je gemak en binnen 15 min al verbetering aan je fiets en positie

 119. Martijs Dekker (geverifieerde eigenaar)

  Na lang twijfelen toch een bikefitting gedaan bij Harmen. Maar wat een verschil van altijd met kramp of andere pijntjes met fietsen, naar geen last meer en meer vermogen trappen, echt top. Harmen ontzettend bedankt voor je hulp en goede adviezen.

 120. Yolanda Davis (geverifieerde eigenaar)

  Na het horen van het term “bikefit”, bij mijn fietsclub, ben ik gaan googelen en kwam ik uit bij de wiel renschool van Harmien. Na veel gelezen te hebben was ik overtuigd om een bikefit afspraak met Harmien in te plannen, ook al was dit bijna 2 uren rijden voor mij. Mijn afspraak was 2 mei. Ik was gelijk na 5 minuten en de beloofde koffie op mijn gemak gesteld om de ruim 2 uur durende sessie te ondergaan. De tijd vloog voorbij. Wat een geduld heeft Harmien en een mensen mens met fietsverstand. Ik vond dit niet alleen een bikefit maar ook een bodyfit. De uitleg en inzicht van hoe ik op mijn fiets zat/zit was een eye-opener voor mij. Mijn lichaam was te hard aan het werk en mijn benen moest het werk gaan doen. En hoe krijg je dat voor elkaar? Onder andere met de juiste cranks (de juiste schoen aanpassing en nog te volgen pedalen). Ik ben vertrokken met een ander zadel (hoe wel ik geen zadelpijn had), geweldige cranks en aanpassing op mijn stuur (ivm snel prikkelende handen). Ik ben inmiddels een aantal weken verder. Ik ben vooruit gegaan in mijn fietsen dankzij de juiste cranks. De ander zadel (welke qua uitstraling een afknapper is voor mij) is niet voor mij bestemd. Ik heb minder last van mijn handen ook mede doordat ik nu beter vanuit mijn benen trapt en minder druk op mijn handen uitoefent. Ik hoor hem het zeggen: “blijven trappen” en dat doe ik steeds meer dankzij de juiste cranks bij bikefit.

 121. Arco Blanken (geverifieerde eigenaar)

  Leuke en goede bikefit gehad voor mijn nieuwe Canyon Endurance fiets. Op mijn vorige fiets had ik veel fietspijntjes, zoals aan de kont, schouders en nek.

  Daarom na het kopen van mijn nieuwe fiets een bikefit gedaan bij Harmen en nauwelijks nog pijntjes. We werden leuk ontvangen en daarna aan de slag gegaan. Nieuwe zadel aangeschaft en ook de cranklengte aangepasv en nog diverse andere aanpassingen. Vergeleken bij mijn oude fiets rijd ik echt heel erg lekker.

  Ook bij langere ritten geen problemen meer. Ik rijd echt heel erg lekker. Alleen bij het fietsen in de bergen krijg ik bij veel afdalen en onderin de beugels zitten nog wat nekpijn.

 122. Michael de Blok (geverifieerde eigenaar)

  Het was midden februari toen ik in contact kwam met de Wielrenschool. Inmiddels was ik al 2 bikefittingen verder, bij gerenommeerde bikefitters, maar zat nog steeds niet fijn op de fiets. Ik belde Harmen op en ik zei tegen hem, wie ben jij Harmen, die denkt, dat jij mij wel goed op de fiets kan krijgen. Hij moest lachen, maar haakte direct in, ik ga jou goed op de fiets krijgen, al moet je 2,3 of 4 keer terug komen. Ik had al wat operaties achter de rug dus er lag zeker een uitdaging. Eindelijk was het zover, de bikefitting was daar, ontvangst was ontspannen en tijdens een bakje koffie raakten we aan de praat. Daarna door naar de bikefit ruimte en al snel kwam Harmen achter een paar dingen, deze aangepast en voelde direct al een stuk fijner op de fiets. Ik werd naar buiten gestuurd om een stukje te fietsen en het te ervaren de nieuwe afstelling. Het zijn moment opnames en tijdens de langere ritten die je maakt, voel je pas echt hoe alles staat. Ik vind het dan ook moeilijk om direct te oordelen en gaf aan dat ik vroeger met een 6 op school tevreden was, waarop Harmen zei, ik neem niet genoegen met een 6, hier kom je weg met minimaal een 9. Daarna 8 weken wezen fietsen en testen, ik zat velen malen beter en fijner op de fiets. Ik had alleen nog wat klachten bij m’n linker voet, gebeld en afspraak gemaakt. Hier paste Harmen ook wat aan en ben direct in Emmeloord een stuk gaan fietsen, bij terug komst namen we de klachten door die een voor een weg waren. Geen nek klachten meer, bijna geen tintelende handen meer en m’n voeten voelen een stuk beter. Ik zit nu dan ook met veel meer plezier op de fiets en pak veel sneller langeren ritten. Zelf ben ik dik tevreden en kan de Wielrenschool dan ook van harte aanraden.
  Bedankt Harmen.

 123. Ferry Bottenberg

  Ondanks dat er een miscommunicatie was over de planning, wat natuurlijk kan gebeuren, werd ik zeer professioneel en goed ontvangen, chapeau!

  Dacht dat ik goed op de fiets zat.. nou dat kon veel beter en zo gezegd zo gedaan. Wat een tijd wordt er voor je genomen. Ik heb de bikefitting als zeer professioneel en openlijk ervaren. Niets is raar of onbekend én er is altijd wel een oplossing te vinden.

  Ik fiets nu kleine 3 weken na de fitting en voel me echt veel relaxter op de fiets.

  In het kort: schroom niet doe het gewoon!!

 124. Anoniem

  Harmen is een zeer bevlogen en professionele bikefitter die je echt van begin tot eind meeneemt in het proces om je goed op de fiets te zetten. Harmen ontvangt je met goede koffie en hij geeft nog even beknopt weer hoe de bikefit zal verlopen en wat jouw eigen rol daarin is. Daarna begint de bikefit: nadat de huidige situatie in kaart is gebracht, weet Harmen precies wat beter/fijner kan en door je die aanpassingen meteen te laten ervaren kom je steeds een stap verder. Het testen op de trainer, maar ook buiten vond ik erg fijn.
  Inmiddels zit ik in de “testfase” van de aanpassingen. Ik vind het erg fijn dat je na de bikefit een mail ontvangt met informatie over de gedane bikefit, maar ook met tips/instructies voor de eerste tijd erna. Je weet zo enigszins wat je kunt verwachten.
  Ik kan het iedereen aanraden om naar Harmen te gaan. Ik moest er een eind voor rijden, maar het is het waard

 125. Jan Kortekaas (geverifieerde eigenaar)

  Beste fietsers,

  Een ander zadel, andere zolen in je schoenen, iets bredere pedaal-assen. Hoe simpel kan het zijn. Het probleem is dat je er nooit zelf achter komt wat er precies aan scheelt waarom je fysieke klachten hebt op de fiets. Daarna een periode van een aantal weken (+/- 8 ritjes wennen) en al je problemen zijn opgelost. Ik heb lang getwijfeld of ik het zou doen. Gun jezelf ook deze ervaring. Heb je geen zin om naar Emmeloord te rijden of te investeren in jezelf, dan doe je jezelf dus flink tekort en rijd je onnodig verder met alle ongemakken vandien.

  Harmen super bedankt!!

 126. John van Stel (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag een ritje naar Emmeloord, (vanuit Nieuw Amsterdam toch gauw een dik uur rijden) om ook eens een goede bikefitting te ondergaan vanwege de goede reviews. Ontvangst was prettig Harm is een een rustige man met veel kennis dat zie en merk je gelijk. Tijdens mn kop koffie al mijn klachten verteld en daarna zijn we aan de slag gegaan. Na diverse in Harm zijn ogen simpele aanpassing voelde ik mij al stukken beter zitten,.. Na een nieuw zadel, pedalen en het verzetten van stuurpen en schoenplaatjes, naar buiten hegaan om te testen, ook hier neemt hij alle tijd voor!.. ben wel 10x terug geweest en elke keer deed hij een kleine aanpassing met groot resultaat!!…bij terugkomst gelijk een rondje van 2,5 uur gefietst in rustig tempo maar hoger cadans,.. met als resultaat veel relexter gefietst en bijna uitgerust teruggekomen😜. Mijn zitbotjes moeten nog even wennen aan mijn nieuwe zadel maar heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt!.. voor iedereen die twijfeld om een bikefitting tedoen, zeg ik, ga naar Harm, je zal er geen spijt van krijgen!… Harm nogmaals bedankt voor de fitting en vooral de nazorg.. het was top👍

 127. Anoniem

  Gister ook een bikefit sessie ingepland bij Harmen! Sinds een aantal weken kamp ik met wat irritatie aan de rechterknie en een doof gevoel aan de linkerhand! Via een vriend geattendeerd om eens een bikefit sessie te doen en zo waar de stoute fietsschoenen aan getrokken onder het mom van baat het niet dan schaadt het niet. En ik moet zeggen ik had het veel eerder moeten doen wat een verschil. Vandaag een ritje naar Utrecht gemaakt en het trapt zoveel makkelijker geen pijn aan mijn knie en ook geen doof gevoel aan de hand. Wat kleine afstellingen in het zadel (verder naar voren en wat omlaag) het stuur wat omlaag en het zadel wat naar voren. En de resultaten zijn fantastisch. Harmen heel erg bedankt! Ik kan het iedereen aan bevelen!

 128. Bob Kruisman (geverifieerde eigenaar)

  Na een geweldige leerzame afstel sessie en tig rondjes op de afgestelde fiets is het weer een feest om op de fiets te zitten 👍🏻👌☀️💥 wat een verschil zeg !! Ook hier thuis natuurlijk weer op de fiets gekropen om de nodige test ronden te fietsen en er achter komen dat fietsen op deze fiets een wereld van verschil is 🥳🥳🥳💥💥op naar nog vele kilometers Bedankt man 👌👌👌👌

 129. Arina van Oort

  Harmen heeft met veel geduld mijn fiets passend gemaakt.
  Klachten zijn verdwenen. Top.

 130. Thomas Kuiper (geverifieerde eigenaar)

  Lang getwijfeld, zeker omdat ik eigenlijk geen echte klachten had maar vooral het idee had dat het beter kon. Uiteindelijk toch geboekt voor eind juni ’23. Vriendelijk ontvangen door Harmen en na een fijne kop koffie zijn we begonnen in de bikefit studio. Na een minuutje fietsen zag Harmen voldoende verbeterpunten, en was hij vastbesloten om van een toerfietser een racefietser te maken. Helaas bleek mijn zadelpen vreselijk vast te zitten, wat ons beide de nodige kracht(termen) en zweetdruppels heeft gekost, maar Harmen zeer dankbaar voor het doorzettingsvermogen in deze. Vervolgens door de hitte besloten de bikefit buiten verder voort te zetten waarbij we steeds enkele aanpassingen deden, na elk testrondje. Gevoelsmatig ging ik beter en beter zitten, alhoewel het lastig inschatten was op dat moment hoeveel beter het nou echt was.

  Na de bikefit heb ik zeker de eerste 6-8 ritten nodig gehad om te wennen aan de nieuwe afstelling, maar durf nu wel te zeggen dat ik absoluut beter op de fiets zit dan voorheen. Achteraf gezien hebben we alles op gevoel (buiten) afgesteld, maar omdat het een momentopname is wel lastig om dan te bepalen of dit 100% de juiste keuze is voor langere termijn. Gevoelsmatig had ik meer ‘metingen’ verwacht waarop de basis werd afgesteld ipv ‘op gevoel’, maar kan ook niet beoordelen het ene beter is dan het andere.

  Al met al blij dat ik de bikefit gedaan heb, zit zeker beter op mijn fiets en fiets ook makkelijker. Harmen is een toegankelijke en enthousiaste man, die bekwaam op mij over kwam. Voor een nieuwe bikefit zou ik hier zeker terugkomen.

 131. Bart Kroon (geverifieerde eigenaar)

  Wat een ervaring Harmen, bikefitting! Uiteraard wel van gehoord, maar zelf nooit eerder ervaren. Ik had je vijf tips, om zelf je fiets beter af te stellen, al eens op je website gevolgd. Maar als je dan in Emmeloord de hand van de meester aan je fiets laat sleutelen, dan gebeurt er wat. Eerst Andere plaatjes, andere pedalen, stand van het zadel een beetje anders… Nou, maar eens een rondje proberen. Dan rijd je al niet meer op dezelfde fiets als die je gewend was, maar je trapt al wat beter, makkelijker. Maar trap je met elk been even hard? Euh… nooit over nagedacht eigenlijk. Nog even op de Tacx, voelen, nadenken. Nee, verrek! Links zet ik net iets meer druk. Plaatjes onder de schoen rechts wat aanpassen, weer proberen. Hé, nou zet ik op beide pedalen evenveel kracht!
  Nóg een rondje proberen. Tja… weer iets lekkerder aan het peddelen. Dit is heel beknopt wat er in een paar uur gebeurd, ondertussen over wielrennen en mooie fietsen gesproken, bij een lekkere kop koffie.
  Het belooft veel goeds voor de aanschaf van m’n nieuwe racefiets. Die gaat Harmen ook op maat met me afstellen, ik kan niet wachten om hier mooie tochten op te maken!

 132. Edwin (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb bewust gewacht met het schrijven van een review. Ik ben na de bikefit gelijk op vakantie gegaan, en de fiets ging mee. Tijdens de vakantie is het echt anders fietsen dan wat voor mij normaal is. Heuvels en bergen ipv vlakke polders met standaard tegenwind.
  Eerst ff over de bikefit zelf. Fijne ontvangst, de tijd wordt genomen en de koffie is echt goed. Tijdens de bikefit ervoer ik gelijk al wat enkele wijzigigen deden. Echt een paar eyeopeneners.
  Dan het resultaat van de aanpassingen. Ik zit zekerder en stabieler op de fiest. (rijd nu ook vaker onder in de beugels). Fiets nagenoeg zonder klachten. Ik heb zelfs het idee dat ik iets meer power kan leveren op de pedalen.
  Ik raad iedereen een bikefit aan. Zeker als je (kleine) ongemakken en pijntjes ervaart tijdens of na het fietsen.

 133. Anoniem

  Zadelpijn hoeft nóóit meer als je bij de wielren school langs bent geweest!! Mijn fiets is dusdanig aangepast dat ik pijnloos de kilometers weg trap! Ik voelde me helemaal begrepen en er werd echt de tijd genomen. Ik raad het een ieder aan die zonder zadelpijn door het leven wil gaan, vandaag nog een afspraak te maken. Fietsen is weer een feest geworden!🚴‍♀️🚴‍♂️❤️

 134. bart wiersma (geverifieerde eigenaar)

  recent nieuwe mooie racefiets gekocht maar helaas pijn nek en heup. kijken of een bike fit soelaas biedt
  bij de wielrenschool te emmeloord een afspraak gemaakt, erg tevreden over de aandacht en de goede tips en aanpassingen
  Vandaag voor het eerst na de bike fit een ritje gefietst. In eerste instantie nog wat onwennig, ik was nog niet echt ontspannen aan het zitten.
  Later ging het steeds beter en uiteindelijk heerlijk gefietst. Inderdaad bleek de lagere zadelstand veel beter te zijn voor de trap efficientie. Gemiddelde snelheid met 2 km omhoog. Tevens geen zadelpijn, bips nu goed ondersteund.
  Al met al ben ik nu heel tevreden
  10-09-2023
  Na meerdere keren fietsen blijft het verbazend hoe veel beter ik op de fiets zit, geen pijn en ga het trappen gaat veel efficienter.

  vr gr bart wiersma

 135. Tim Stoffers (geverifieerde eigenaar)

  De fiets waarop ik fiets is al zo’n 11 jaar in mijn bezit, maar al die jaren had ik pijntjes in m’n schouders en een dove linkervoet. De klachten namen alleen maar toe, zelfs zo erg dat ik mij er door liet leiden door bv met stevige wind niet op m’n fiets te stappen. Door instagram ben ik met Harmen in contact gekomen en heb ik een bikefit bij hem ingepland. Ik was er best wel sceptisch over, maar ik heb gedacht, baat het niet, het schaadt ook niet.
  Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door Harmen en tijdens de koffie kwam er direct een leuk gesprek opgang, wat ik bv voor de kost deed en dat soort dingen. Daarna begon hij met de bikefit. Al tijdens de bikefit begon ik het verschil al te merken, wat een verschil. Ik ging naar huis met de waarschuwing, rustig aan beginnen. En echt, na een aantal weken begon het te wennen. De pijntjes werden minder en ook het nieuwe zadel wat hij mij aanraadde begon te wennen, alleen het dove gevoel in mijn linkervoet werd niet echt beter. Ik heb na een aantal weken weer contact met Harmen gezocht en mijn klacht over m’n linkervoet met hem besproken. Ik kon zo weer bij hem terecht voor verder onderzoek en hij adviseerde mij kleinere schoenen te kopen. Nou heb ik best moeilijke voeten, maar daar had Harmen ook wel een antwoord op. Schoenen met 2 verschillende maten die hij voor mij geregeld heeft
  Afgelopen dinsdag ben ik weer bij hem geweest want de schoenen waren binnen. Tijd om eens proefrit te maken. Harmen had een tocht uitgezet voor mij via Komoot, maar het overzetten naar mijn telefoon verliep niet helemaal soepeltjes. Ook geen probleem, want toen mocht ik zijn telefoon mee. Super toch. Ik heb zo’n 47 kilometer pijn vrij gefietst. Wat een genot.
  Harmen heeft mij zeker het plezier in het fietsen terug gegeven

 136. Frank Akkermans (geverifieerde eigenaar)

  Harmen is een vakkundige en behulpzaam persoon. Hij helpt je ontzettend goed met al je vragen. Ik fiets beter dan ooit, en nu zonder klachten. 😇💪🏻

 137. Anoniem

  Gisteren bij Harmen geweest voor een bike fit. Na een nieuw zadel er op gezet te hebben heeft Harmen nog een paar details aangepast. Vervolgens fietste ik vele malen makkelijker dan voorheen. Harmen is echt een vakman met oog voor detail!!!

 138. Nanco de Bruijn

  Na een goed verlopen eerste bike fit bleef ik ondanks een nieuw zadel toch nog wat zadelpijn houden. Met Harmen weer een nieuwe afspraak gemaakt en we zijn weer aan de slag gegaan. Nu een iets ander zadel erop gezet , kleine aanpassing aan stuur balhoofd en nog een extra plaatje onder mijn linkerschoen. Harmen neemt echt uitgebreid de tijd voor je! Hij is niet eerder tevreden dan dat je het zelf ook bent. Echt een aanrader!

  Nanco de Bruijn

 139. Marco Bakker (geverifieerde eigenaar)

  Ik had gedacht dat ik vrij goed op mijn fiets zat ,tot de bikefit bij Harmen die zei hier valt veel te verbeteren. Oke dacht ik we gaan het zien ,maar idd er kon veel versteld worden en ik zit nu een stuk beter op de mtb . Echt een aanrader zo n bike fitting ook al denk je dat je goed op je fiets zit .

 140. Mark Coenen (geverifieerde eigenaar)

  Ook al had ik geen noemenswaardige pijntjes en klachten, toch leek het me verstandig om eens een afspraak te maken en alles goed te laten controleren. Voor de zekerheid en om klachten te voorkomen.

  Stapje voor stapje werd de houding op de fiets van verschillende invalshoeken bekeken en werden ‘kleine’ aanpassingen gemaakt: (Veel) kortere stuurpen en een breder zadel, de zadelpositie zelf werd ook gewijzigd en flink wat lager gezet, pedalen wat naar buiten, de plaatjes onder de schoenen wat naar achteren en ook maar meteen nieuwe schoenen met een bredere voorvoet, zodat de tenen wat meer ruimte kregen.

  Aan het einde van de BikeFit kreeg ik het goede advies mee, om rustig aan de veranderingen te wennen. Dat was ook wel nodig, met name tijdens de ritten buiten! Het zadel leek in het begin te laag te zitten (maar bleek na een controlemeting toch echt goed te zitten), de positie op het stuur is nu logischer, de gewichtsverdeling ook, de zitbotjes moeten weer even wennen, … Maar tegelijkertijd merk ik ook dat ik rustiger op de fiets zit, meer controle heb bij het sturen en minder zwaar op het stuur hang. En mijn voeten hebben nu veel meer comfort tijdens langere tochten.

  Inmiddels ben ik een maand verder en vooral buiten is het nog steeds wennen: Door de lagere positie worden vooral de spieren in de bovenbenen iets anders gebruikt. Het fietsen gaat echter meer ontspannen en de informatie die ik tijdens de BikeFit heb gekregen, zorgt voor een verhoogd bewustzijn en begrip van de fietshouding tijdens de ritten. Dankzij Harmen ben ik weer helemaal klaar voor de (lange-afstands)ritten die voor dit jaar op de planning staan!

 141. Anoniem

  Er ging een wereld voor me open tijdens de bikefitting bij Harmen! Als totaal leek (ik was maar gewoon gaan fietsen) heb ik heel erg veel geleerd. Los van een goed afgestelde fiets ging ik ook met veel nieuwe kennis de deur uit. De tijd vloog voorbij en het was ook nog eens een heel gezellige middag! Superblij mee en ik zou dit echt iedereen aanraden!!

 142. Merdas Talebian Yazdi (geverifieerde eigenaar)

  Een goede Bike fit gehad van Harmen! Neemt de tijd en doet extra werk om alles gepast te krijgen!

  Bedankt!

 143. TWC De Voorsprong

  (nog) Geen Bikefit, wél een leuke informatieve avond!
  Wat een enthousiast, eerlijk en leuk verhaal vertelt Harmen. Als fietsclub hebben we Harmen uitgenodigd voor een avond vol fiets tips en tricks. Met een groep leergierige leden hebben we het avondvullende programma van Harmen bijgewoond.
  We zijn er allemaal weer flink wat wijzer van geworden en de eerste bikefits bij Harmen zijn inmiddels ook geboekt. Op naar nog fijner fietsen!

 144. Merdas Talebian Yazdi (geverifieerde eigenaar)

  Een goede Bike fit gehad van Harmen! Neemt de tijd en doet extra werk om alles gepast te krijgen!

  Bedankt!

 145. Gert-Jan

  Vorig jaar heb ik naar alle tevredenheid een nieuwe racefiets gekocht. Op zich had ik geen noemenswaardige klachten en dacht ik dat ik goed op de fiets zat en dat alles wel in orde was. Toch voor alle zekerheid een bike fit door Harmen laten doen en heb er absoluut geen spijt van! Harmen liet me zien hoe ik werkelijk op de fiets zat en dat er veel ruimte was voor verbetering. Met kleine stapjes tegelijk heeft hij vervolgens allerlei verschillende, relatief kleine aanpassingen aangebracht die met elkaar echt een enorm verschil bleken te maken! Een ander (breder) zadel erop gezet, de pedalen wat verder naar buiten toe gebracht, de shifters wat naar binnen verplaatst, de stuurpen wat hoger gezet, de plaatjes onder mijn schoenen verplaatst, enzovoort. Bij alle aanpassingen legde Harmen zorgvuldig en duidelijk uit wat hij ging doen, waarom en wat hij wilde bereiken. Na afloop van de bike fit leek het wel of ik op een compleet andere fiets zat, alles zat zoveel beter en comfortabeler dan voor de bike fit! Ben erg blij dat ik het gedaan heb en kan het iedereen aanraden. Bovendien is Harmen een gezellige prater en was het een leuke en leerzame middag!
  Gert Jan Feddes – 21 februari 2024

 146. Willem-Jan Molleman

  Het duurde even voordat ik deze review kon invullen. Doordat er veel. veranderingen aan de fiets hadden plaatsgevonden moest mijn lichaam hier erg aan wennen. Tijdens de bikefir voelde het wel gelijk goed, dus heb ik het ook de tijd gegeven. Nu enkele maanden verder voelt het totaal normaal.

  De ongedwongen sfeer, lekkere koffie en vooral de rust van Harmen die alle tijd voor je neemt is mij erg goed bevallen. Nu de fiets goed is afgesteld is de nieuwe besteld en kan ik niet wachten ook met die naar Harmen te gaan.

 147. Marloes Meulenbroek (geverifieerde eigenaar)

  Harmen neemt alle tijd voor je om je fiets goed af te stellen. Ik zit nu zoveel beter op mn fiets.

 148. Mariëlle Eibrink

  Paar weken geleden aan zowel mijn (nieuwe) gravelbike en mijn (oude) racefiets een bikefitting gehad.
  Op beide fietsen nooit goed gezeten en vaak veel pijntjes.
  Hele leuke, leerzame ochtend gehad, ondanks dat er best wel tijd in een goede bikefit zit, vloog de tijd voorbij! Veel tips gekregen en Harmen neemt alle tijd voor je en legt veel uit. Er is ontzettend veel veranderd aan beide fietsen!
  Nu ca. 5 ritjes gefietst op de gravelbike en na elke rit begint het beter aan te voelen! Sowieso op beide fietsen een heel fijn zadel nu, ongelofelijk wat een verschil!! Benieuwd hoe het over een tijdje gaat. Vanmorgen de eerste rit op de racefiets en dat voelde ook al heel goed!
  Helaas nog niet helemaal pijnvrij, maar heb goede hoop dat dit nog minder zal worden. Het kost wel wat, een bikefitting en de eventuele veranderingen aan de fiets, maar het is het geld zeker waard!
  Zeker een aanrader om hier een bikefit te doen!!

 149. Matthijs Gebbink (geverifieerde eigenaar)

  Omdat ik toch al een tijdje wat klachten en pijntjes had tijdens het fietsen had ik eindelijk eens een afspraak gemaakt. Mijn fiets heb ik ooit een keer zelf afgesteld en erna er nooit meer naar gekeken. De Bike fit bij Harm was echt een eye opener. Hij liet goed en duidelijk zien hoe je op een fiets hoort te zitten en veranderde alles aan mijn fiets wat nodig was. Het resultaat voelde ik die avond meteen al maar vooral erna is het fietsen echt een verademing. Eigenlijk had ik dit al veel eerder moeten doen. Het is niet normaal om met kleine pijntjes te fietsen en gelukkig is dat verholpen!

 150. Barend van der Wall (geverifieerde eigenaar)

  De bikefit met Harmen een paar weken geleden was het succes dat ik ervan had verwacht. We hadden alle tijd, geen haast, heel relaxed.
  Door het vervangen van het zadel stopte het schuiven, door nieuwe schoenen (twee verschillende schoenmaten) heb ik evenveel druk op beide benen en door het verlagen van het stuur kantel ik beter mijn bekken waardoor het trappen makkelijker gaat. Ja alles moest wennen. Schoenen die niet meer te groot zijn omdat ik een brede voet heb en dus net zo strak als schaatsen of skischoenen zitten is wennen, maar je voelt weer wat je doet. Een lager stuur voelt eerst gek en verder weg, maar als je dan je bekken kantelt is het alsof je opeens gas geeft. Maar ook daar aan denken is wennen. Toch wil ik niet meer terug. Geen enkel PHPD meer, niet uitgewoond thuiskomen en de volgende dag meer energie….
  5 sterren is helemaal terecht en het is de 140km naar Emmeloord helemaal waard geweest.

 151. Alfred Tuinman (geverifieerde eigenaar)

  Na jaren fietsen denk je alles wel te weten en het goed te doen. Twee jaar eerder had ik al een bikefit gedaan in Rotterdam maar dat was technisch op afstanden etc. Dat hielp ook wel wat. Maar Harmen kon bij mij toch nog heel veel dingen aanpassen! Zadel, cleats, stuur stem, pedalen naar Shimano MM4 en nog veel meer. Ik liep dan ook heel tevreden weg met een fantastisch afgestelde fiets met een heerlijk zadel en, op mijn eigen verzoek, een paar nieuwe schoenen. Behalve dat het een gezellige en zeer leerzame ochtend was leverde de sessie met Harmen dus heel veel aanpassingen op.

  Vanochtend alles in de praktijk nog eens kunnen testen. Harmen, heel hartelijk dank voor alles!

 152. Yolanda van Duijnhoven (geverifieerde eigenaar)

  Harmen neemt goed de tijd om mijn fiets goed af te stellen . Zijn nu al paar weken verder en het voelt steeds beter. Ook paar goede tips gekregen wat betreft fietsen door de bochten en het op en afstappen.

 153. Triny van Rooij (geverifieerde eigenaar)

  Kleine aanpassing grote verschillen”

  Nooit geweten dat m’n benen niet recht stonden bij het fietsen.🙈
  Dus tijdens de Bikefit hebben we wat veranderd aan de fiets zoals: Ander zadel,Pedalen met langere tapeinden, Zadel wat naar beneden,Stuur wat versteld, Shifters onder een andere hoek gezet.🛠️

  Ik had bij de eerste rit van 20 km al last van m’n knie die begon te vervelen.🥲

  Harmen vertelde dat ik eerste ritten in een klein verzet moest fietsen en niet te lang.
  Ok. En ja hoor na 3 korte ritten 🚴‍♂️ geen problemen meer.
  Nu fietst het super dus een aanrader als je lekker wilt fietsen.

  Dank je Harmen voor de service 🚴‍♂️

 154. Jan de Boer

  Dit moet iedereen doen, je koopt een racer , voor een mooi bedrag, je kijkt alleen naar de maat, maar de punten op de I vergeet je. Goede uitleg gehad, dus een aanrader.

 155. Anoniem

  19 Maart een bikefit gehad. Wat kleine veranderingen die grote verschillen maken.
  Nooit geweten dat m’n benen niet recht stonden🫣 Toen Harmen het filmpje liet zien hoe ik op de fiets zat.😳
  Wat hebben we veranderd aan de fiets. Andere pedalen met langere tapeinden. Dus de pedalen staan nu 1 cm verder naar buiten. Een andere zadel gemonteerd om beter te zitten.Het zadel ook wat naar beneden en het stuur wat versteld. Ook zijn de clips onder de schoenen verder naar achter gezet.
  Bij de eerste rit na de bikefit kreeg ik na 20 km last van m’n rechtse knie🥲 Dus naar huis. Ik heb daarna nog 3 kleine ritten gefietst en toen vond mijn knie het goed dat hij wat rechter is komen staan. Nu na een rit van 100 km geen last. Ben eigenlijk niet moe en heb geen last van m’n benen. Dus kan ik iedereen aanraden om een bikefit te doen bij Harmen. Daarna ga je een stuk fijner fietsen.👊🏻
  Dank je Harmen.

 156. Anoniem

  Harmen neemt alle tijd voor je en heeft mooie apparatuur staan om een goede bikefit te doen. Hij is erg enthousiast en vrij direct. Dat maakt het ook wel bijzonder. Mooi is dat niets opgedrongen wordt. Ik heb het al positief ervaren. Het was een stukje rijden, maar het was het waard. Nu nog fietsen en zien of alles ook geholpen heeft. Maar alle vertrouwen hierin.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BikeFit

(156 klantbeoordelingen)

225,00