Trainen met de Wielrenschool

Word lid van de leukste fietsclub van Nederland!

Wel de gezelligheid en allerlei voordelen, maar geen verplichtingen. Waar vind je dat nog 😉

Video afspelen over Promovideo van de leukste Wielrenclub van Nederland

Beter, leuker en handiger?

Fietsen kun je al. Denk je, want dat denkt iedereen. Maar nu heb je die gave fiets… en nu mag het best nog leuker, handiger, comfortabeler. Als je daardoor elke week beter, sneller en fitter wordt is het nog fijner!

Dan heb je er ook wel die (nu nog) drie tientjes per maand voor over.

Zeker als je voor dat geld ook nog:

Instappen?

Wat je ook kiest, dit wil je!

Want fietsen is juist zo lekker omdat het individueel is. In je eigen tijd kan. Om je hoofd leeg te fietsen zonder gezeur of gedril. Omdat je je niet wilt aanpassen aan het tempo of gepuf van anderen; je hebt je handen vol aan jezelf.

Want eerlijk?

Je mist soms wel de gezelligheid. Of die stok achter de deur. Je doet je rondje wel, maar je zou ook sneller willen worden of zichtbaar willen afvallen. En een keer een complimentje of iemand die gewoon alleen al zíet hoe goed jij gaat? Mwah… dat is ook wel eens lekker 😊.

Want je dénkt dat je geen vragen hebt

Maar ontdek maar eens wat er gebeurt in je hoofd als je Harmen hoort uitleggen hoe het echt zit. Als je werkelijk snapt wat je doet en waarom. Dus als je grip krijgt op je resultaten…. Dan heb je meteen die dikke vette bonus (oh nee: slanke gezonde bonus) te pakken omdat je hobby ineens 10 x zo leuk wordt omdat het 10 x zo goed gaat. Dan heb jij nog veel meer vragen.. en hebben wij de antwoorden!

ZO WERKT HET:

Je fietst met je telefoon

Vanaf nu. Altijd. Binnen of buiten. De hartslagmeter leg je naast je bed. Zodat je ’s ochtends kunt peilen waar jouw lichaam fysiek toe in staat als je die dag wilt trainen. Je hoeft niets door te geven, je app weet genoeg.  Drie nieuwe lessen per week.

Je krijgt je schema op maat

Want de app meet jouw conditie en weet wat je aankan. Het thema bepalen wij en is voor jou een verrassing. Daardoor ontdek je dingen waar je anders niet aan was begonnen, houd ik het afwisselend voor je en ga je buiten je comfortzone: daar waar het meeste geleerd kan worden.

Ik kijk met je mee

Niet continu natuurlijk. Ik ben Big Brother niet. Maar goed om te weten: als jij een sos-je naar me verstuurt, kan ik inloggen en jouw laatste training bekijken, zodat ik het complete beeld heb van wat er bij jou gebeurt… en waar het mogelijk mis gaat. Online kan ik je 1:1 beantwoorden maar liever:

We gooien het in de groep

Jouw input bespreken we (eventueel anoniem) in het Club Café op dinsdagavond en dan weet ik al wat er gebeurt: er zitten nog tien anderen in die sessie die allemaal roepen: ‘oooooooh, maar dát wist ík ook nog niet!’. Daarom is dat groepsgebeuren zo leuk! We leren van elkaar.

EN ECHT...

Je mag alles vragen

Ook over eten, afvallen, wel of geen onderbroek of de slijtage aan je schoenen. Daarna hebben we het weer over het fietsen zelf. Want het is wel de bedoeling dat je iets leert terwijl het gezellig is.

Heb je het gemist of wil je iets terugluisteren van Harmen’s uitleg of een tip van een clubgenoot, dan staan alle opnames van die Online Cafés ook in de app.

Je hoeft niets ‘terug te doen’

Je hoort bij de groep, helemaal! En tegelijk: je wordt nergens voor gevraagd. Geen bardiensten, geen penningmeester of secretaris. Het is ook geen probleem als je een kwartiertje later start of een training overslaat. De app ziet alles en past zich aan bij jouw real time niveau… en wij zullen je nergens op afrekenen.

We trainen samen, en tóch helemaal op je eigen niveau

Dat kan omdat we met een unieke app werken. Wat meet je dan met die app? Allereerst je hartslag ’s ochtends. Vervolgens ‘weet’ de app, hoe hard jij kunt trainen die dag. Heb je bv. veel stress of ben je net niet helemaal fit? De app weet het voordat je het zelf doorhebt. En past de zones voor je aan in de training.

Je doet nooit meer teveel of te weinig

Doordat je altijd begint met je hartslagmeting, weet de app waartoe je in staat bent. Ben je snotterig of moe, dan krijg je een lichtere opgave dan als je topfit bent. Je bouwt je spieren en conditie op zonder jezelf schade aan te brengen omdat je vindt dat je harder zou moeten kunnen doorstampen terwijl je lichaam iets anders aangeeft. Zo train je nooit TE zwaar, maar ook nooit TE licht. Want er zijn óók dagen, dat je de hele wereld aan kunt op je fiets 😉

Dit ga je leren

Club Wielrenschool is trainen met unieke begeleiding. Op je eigen niveau, in je eigen tijd. Maar wel met wekelijkse motivatie. Trainingschema’s. Het club-gevoel. Met allerlei extra modules, waardoor je precies datgene kunt verbeteren, waar jij behoefte aan hebt.

Of dat nu gaat om:

Zij gingen je voor:

"EnergyControl blokjestraining steigerung? Termen die ik van te voren niet kende.
Natuurlijk weet ik van warming up – D1 – D2 – D3 en D4. En dat voor je vetverbranding vooral in D1 moet fietsen. Vooral na de winter belangrijk. En al die zones staan netjes in mijn wahoo geprogrammeerd.
Maar toch: soms fiets ik 28 km per uur in D1 en soms moet ik in D3 rijden om diezelfde snelheid te halen. En dat ligt niet aan de wind!
Door het trainingsprogramma van Harmen van de Wielrenschool ben ik nu veel wijzer. Je hebt namelijk goede dagen en slechte dagen. Met de EnergyControl app kun je op basis van je hartslag (een soort rustmeting) je goede dagen of slechte dagen onderzoeken.
Heb je een goede dag dan verschuiven je hartslagzones (D1 – D2, etc.) naar boven. Heb je een slechte dag dan worden die naar beneden bijgesteld.
Als je dan traint op je hartslag dan train je op basis van je gesteldheid van die dag. Dat betekent dat je jezelf niet over de kop traint omdat je een slechte dag hebt of dat je bij een goede dag het trainingsprogramma in de hoek gooit omdat het veel te licht is.
Naast die app kun je wekelijks lastig gevallen worden door de trainer: een schema met oefeningen met als basis je hartslagzones. Daar zitten korte en lange ritten bij.
Afgelopen jaar heb ik veel kunnen fietsen, de meeste trainingen wel gedaan en ben tussendoor mooi 15 kilo afgevallen (vetverbranding). Ik moet er wel bij zeggen dat ik wel een goed einddoel had: het fietsen van de tour for life!
Die is weliswaar niet doorgegaan, maar die 15 kilo wel."
Hans Vedder
03/06/2023
"Ik train al meerdere jaren regelmatig met een schema van de Wielrenschool. Ter afwisseling altijd leuk!
Vaak in de winter, maar bijvoorbeeld ook dit voorjaar. (Eigenlijk nooit in de zomer bedenk ik nu.) Maar in ieder geval wel áltijd voorzien van een hartslagmeter en de EnergyControl app.
Op die manier train ik altijd op de ‘conditie van de dag’, niet te veel maar ook niet te weinig.
Is het een gedoe? Nope. Het went super snel en de app is eenvoudig.
Geeft het resultaat? Yep! Binnen enkele maanden ben ik meetbaar sterker en sneller geworden.
En de extra bonuspunten komen met het bewuster ademen, goed voor lijf en hoofd."
Lilian
Lilian
04/11/2023

Vraag je je af of het bij jou past?

Ook voor zij-instromers!

Deze club is er voor jong en oud, die-hard fietser en sportieve starter. We gaan er vanuit dat je wel een beetje weet hoe je opstapt, schakelt en wegrijdt. Maar voor de perfecte instroom hebben we toch die startzone gemaakt om in 4 blokken even rustig in te rijden, je fiets perfect af te stellen, je techniek al wat op te krikken en aan je conditie te bouwen. Na die vier blokken heb je ontdekt dat je toch nog niet alles wist.

Hoe ziet dat eruit?

Je krijgt een inlogcode van ons waarmee je jezelf aanmeldt, nadat je de app EnergyControl hebt gedownload op je telefoon (IOS of Android). Op je telefoon en laptop vind je alles makkelijk terug.

Elke zondagochtend in alle vroegte staat het nieuwe weekschema voor je klaar. Die kun je uitvoeren en afvinken of net zo vaak herhalen als je wilt. Naast de opdracht vind je daar uitleg in tekst, met foto’s en leuke korte video’s om je op scherp te zetten.

Daarnaast krijg je toegang tot speciale modules om te trainen op een speciaal onderdeel of doel, of een extra hoor- of werkcollege over bijvoorbeeld voeding of spieropbouw. Ook die speciale modules worden steeds aangevuld met nieuw materiaal.

En elke dinsdag is er via ZOOM een samenkomst online. Je mag op de bank gaan zitten, of je werkt je training af terwijl je meeluistert, leuk juist om iedereen even te zien. Je krijgt daar extra tips, verdieping en natuurlijk antwoord op al je vragen.

Los daarvan hebben we 24/7 de online community draaien.

Je kunt daar in de chat je oor even te luister leggen, stoom afblazen of medefietsers zoeken… je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand die jou snapt, kan helpen of je kan opbeuren als je er even doorheen zit. De beste tips worden daar met veel plezier gedeeld!

Club Wielrenschool in het kort

Je werkt gefundeerd aan je conditie en je techniek

We maken jou beter en het fietsen leuker
Je weet wat je doet en waarom, en dat je het goed doet
In een groep en toch je eigen ding doen
Op je eigen moment en af en toe met gezelschap
Inclusief je eigen trainer, individuele schema’s en strakke opbouw

Oeps, bijna vergeten:

Je krijgt nog iets van ons. Fysiek, live, helemaal in het ‘echie’: 5 x per jaar een live training op zaterdag. Meer info volgt, maar het wordt leuker dan welk schoolreisje, klassenuitje of welke sportdag dan ook. Gratis. Omdat je al lid bent.

Los daarvan krijg je bij een jaarabonnement ook nog het lidmaatschap op de NTFU cadeau, met 4x p/ja het NTFU Magazine én gratis fietsverzekering. Handig als je zoveel onderweg gaat zijn!

En omdat je lid bent, mailen we je ook als eerste de data van nieuwe clinics, reizen en aanbiedingen.

Een trainingsapp!

Hiermee ga ik drie maanden met jou aan de slag:

Trainen met de Wielrenschool en Recovery App

Plus: ik heb nog een paar leuke verrassingen!

Misschien ten overvloede:

Adem is alles

Denk je nu: ‘Maar Harmen, ik kan al fietsen?’. Dan geef ik je groot gelijk.

Maar je kunt geheid beter trainen, Slimmer, makkelijker, leuker en efficiënter.

En van gewoon 2x per week een rondje fietsen wordt je echt niet gezonder, sneller of handiger met de fiets. Juist door goed af te wisselen en “nieuwe” dingen te doen wordt fietsen steeds leuker en kun je ook makkelijker in de bergen gaan fietsen

Door de trainingsapp kijken we naar jouw conditie van de dag en passen we de training daarop aan. 

We werken met deze speciale app, omdat jouw ademhaling een belangrijke rol speelt.

Trainen gaat ook over ademhalen. Over zuurstof. Train je harder dan je zou moeten? Dan breek je meer af dan je opbouwt, en word je maar niet beter.

Train je niet hard genoeg of niet gevarieerd genoeg? Dan kietel je je lichaam niet genoeg, en wordt je niet veel beter.

Maar train je in precies de goede verhouding van zuurstof, variatie, weerstand en RPM?

Oh man, moet je eens kijken wat er dán gebeurt met je conditie!

Met onze trainingsapp kan ik je altijd helpen, of je nu buiten rond raast of dat je op je trainer de vloer van je garage laat schudden.

Bekijk de GRATIS online mini-training over ‘Trainen in de juiste hartslagzone’.

Video afspelen over Trainen met de Wielrenschool met begeleiding van Harmen en de Energy Control app voor fietsen in jouw ideale hartslagzone

Over Harmen

Stel je fiets optimaal af met een BikeFit door BikeFitter Harmen Scholtalbers - Wielrenschool Emmeloord

Nog even voor de zekerheid. Want je ziet nu mijn aanbod, maar misschien ken je mij amper.
Ik ben Harmen Scholtalbers. Founder van de Wielrenschool in Emmeloord. Zelf fiets-trainer, bikefitter en fanatiek fietser.
Voor die tijd haalde ik mijn adrenaline uit een andere wielersport: de autorally Paris-Dakar.
Wat ik ook doe, ik doe het met passie. En ik ga ervan uit dat jij ook meer wilt dan alleen een beetje rondfietsen.
Dus zorg ik er als BikeFitter voor dat iedereen optimaal op zijn eigen fiets kan zitten. In de juiste houding, zonder pijn en gericht op zo gemakkelijk mogelijk snelheid maken.
Zit je lekker? Dan wil je vanzelf meer. En dan bied ik dus ook nóg mooiere fietsen. Clinics om beter te leren klimmen/dalen. Prachtige weekendtrips in de Duitse Eiffel. En fietsvakanties in Spanje…. Uiteraard als het daar nog niet te warm is.
Die reizen zitten trouwens altijd wel snel vol. Dus je bent gewaarschuwd.
Maar als je éérst gewoon lekker wilt fietsen, dan zit je bij mij dus ook goed.
Deze app is hele fijne opstap naar een topfitte fietshobby. Die dan ook zomaar meer kan worden dan een hobby 😊.

Maar jij bent kritisch…

Want ik weet: dat zijn al mijn klanten. Dus ik voel de ‘ja-maar’ al opkomen…. En ik heb ze ook vaker gehoord. Dus dit is voor jou:

Wat heb ik nodig om met die App te trainen?

Een telefoon. Android of iOs. Een fiets die goed is afgesteld op je lichaam. Anders gaat het nooit echt makkelijk voelen. En een hartslagmeter.

Waarom start het abonnement meteen met drie maanden?

Dat doen we, omdat je op een nieuwe manier leert trainen en fietsen. En daar moet je even aan wennen. Je kunt in die drie maanden een flinke sprong in je conditie maken, dat is zeker! Daarna kun je per maand kijken of je door wilt gaan bij de Club. 

Hoe weet ik of de app past bij mijn niveau?

Dat is juist het mooie van de app. Omdat je eigen meting steeds de nulmeting is, train je altijd op je eigen niveau.

Zijn de trainingen voor binnen of voor buiten?

Dat is het leuke: dat kan allebei! Ik fiets zelf het allerliefste buiten maar soms gaat dat gewoon niet. Dus bieden we de trainingen op zo’n manier aan, dat je ze óók op je trainer kunt doen. Sommige leden volgen de wielrenschool trainings-schema’s in Zwift of in een andere virtuele wereld. Kan allemaal!

Benieuwd naar het resultaat van anderen?

Meer dan 200 enthousiaste deelnemers sinds v2.0:

PS: deze review-sectie is net toegevoegd. Ben jij 1 van de eerste die ‘m vult?!
Wil je weten hoe anderen over de Wielrenschool denken? Check dan eens de reviews bij de clinic Klimmen & Dalen.

0
d8fecf0e63

1 2 3 4 5

Wordt dit jouw jaar?

Gun jezelf dat lidmaatschap

We zien je snel!

2 maanden gratis + 🎁

Maandelijks

Club Brons

Zonder App en begeleiding lekker zelf met onze trainingsschema’s aan de slag
19 p/m
 • In 2024 beschikbaar

Club Brons

Zonder App en begeleiding lekker zelf met onze trainingsschema’s aan de slag
19
9 Korting zolang je abonnement actief is
 • Elke week gevarieerd trainen met een nieuw schema
 • Trainen op hartslag gebaseerd op een zelf-uitgevoerde inspanningstest
 • Als eerste op de hoogte van clinics en reizen
 • Aantrekkelijke aanbiedingen speciaal voor leden
 • Binnen óf buiten trainen
 • Geen abonnement op de EnergyControl app
 • Geen Clubavond met feedback
 • Geen toegang tot extra programma's

Club Zilver (Bèta)

EnergyControl App, Trainingsschema’s én begeleiding van Harmen
49
29 Per maand
Korting zolang je abonnement actief is
 • Abonnement EnergyControl app
 • Elke week gevarieerd trainen met nieuwe weekschema's
 • Wekelijkse Clubavond met Live Q&A
 • 5 x per jaar een live-training op zaterdag
 • Als eerste op de hoogte van clinics en reizen
 • Aantrekkelijke aanbiedingen speciaal voor leden
 • Binnen óf buiten trainen
Populair

Club Goud

Alles in Zilver + 1 uur persoonlijke begeleiding p/m + elk jaar GRATIS BikeFit en meer!
149 p/m
 • In 2024 beschikbaar

Club (puur) Goud

Alles in Zilver + half uur persoonlijke begeleiding p/m + elk jaar GRATIS BikeFit
169
149 Korting zolang je abonnement actief is
 • Elk jaar een GRATIS BikeFit!
 • Een weekend klimmen en dalen in de Eifel
 • Elke maand een half uur sparren met Harmen over jouw progressie
 • Abonnement EnergyControl app
 • Elke week gevarieerd trainen met nieuwe weekschema's
 • Wekelijkse Clubavond met Live Q&A
 • 5 x per jaar een live-training op zaterdag
 • Als eerste op de hoogte van clinics en reizen
 • Aantrekkelijke aanbiedingen speciaal voor leden
 • Binnen óf buiten trainen

De wielrenschool is ook je adres voor:

BikeFit

Omdat pijnvrij fietsen de norm zou moeten zijn

Fietsreizen

Een fietsreis om nooit te vergeten…

Een nieuwe fiets

Jij bepaalt wensenlijst en beschikbaar budget